Notícies
Publicat el 17 de setembre de 2019
El Centre i l'Ajuntament assisteixen a la projecció d'un documental que repassa la història dels ateneus catalans

Projecció documental ateneus - 1Ahir, dilluns 17 de setembre, es va presentar a Barcelona el documental Ateneus: llavor de llibertat. Hi van assistir membres de la Junta del Centre Moral d’Arenys de Munt, acompanyats per la regidora de Cultura, Tònia Vila. La presentació es va fer a la Filmoteca de Catalunya i va ser un acte presidit per la consellera de Cultura, Mariàngela Vilallonga.

El Centre Moral d'Arenys de Munt té un pes destacat dins el món de l’associacionisme cultural català, ja que és l’entitat amb més socis del poble i compta amb 106 anys d’història. Això li ha valgut en diverses ocasions el reconeixement de la mateixa FAC, dels Premis Ateneus i de la Generalitat de Catalunya, que li va concedir la Creu de Sant Jordi. Des de l’Ajuntament s’ha establert una estreta col·laboració amb el Centre Moral, ajudant econòmicament en les actuals obres i a través d’un conveni d’activitats i espais, així com amb l’acompanyament a la recerca de subvencions i ajudes.

Projecció documental ateneus - 2Ateneus: llavor de llibertat és una producció de la FAC i Nosotros Films. Explica la història dels ateneus des dels seus inicis, l’època de creixement, etapes de politització i repressió, reorganització i recuperació, fins a l’actual crisi, que els ha portat a reinventar-se. El documental posa de manifest el poder que tenen els ateneus per oferir una cultura que implica participació, compromís i creixement personal. El director del documental és Sergi Sandúa, i ell mateix va presentar el film, just després d’un breu parlament del president de la FAC, Pep Morella. El documental es podrà tornar a veure el 18 d’octubre de 2019 a la 2a Trobada Nacional de Tàrrega.

Projecció documental ateneus - 3Durant l’acte també es va presentar una eina per mesurar l’impacte social dels ateneus. Aquest recurs ha estat elaborat per BCF Consultors.

Finalment, la Federació d’Ateneus va rebre el reconeixement per la seva aportació al món de la cultura a través de les gairebé 180 entitats federades.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^