Notícies
Publicat el 23 de setembre de 2019
23 de setembre, Dia de la Visibilitat Bisexual

Bandera arc de Sant Martí 2Des del 1999 es marca al calendari internacional el 23 de setembre com a Dia de la Visibilitat Bisexual; és per aquest motiu que l’Ajuntament d’Arenys de Munt penja al balcó la bandera de l’arc de Sant Martí.

En aquesta data es reivindica la lluita contra la bifòbia: discriminació cap a la bisexualitat i les seves pràctiques, afirmant la necessitat de pertànyer a l’homosexualitat o l’heterosexualitat, considerant la bisexualitat com una postura indeterminada i intermèdia. I alhora lluitar per desmuntar els estereotips, mites i estigmes que envolten el col·lectiu bisexual.

L’origen d’aquesta jornada coincideix amb l’aniversari de l’activista bisexual Gigi Raven Wilbur, que juntament amb Wendy Curry i Michael Page va liderar l’any 1999 la primera celebració d’aquesta diada a l’Associació Internacional de Lesbianes, Gais, Bisexuals, Trans i Intersex (ILGA).

El 2016, la Federación Estatal de Lesbianas, Gays, Transexuales y Bisexuales (FELGTB) d’Espanya va declarar el 2016 com a Any de la Visibilitat Bisexual en la Diversitat, amb l’objectiu de trencar els estereotips al voltant d’aquest col·lectiu.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^