Portada · Medi ambient · Projecte Tria Bé!
Projecte Tria Bé!

Pancarta 'Tria bé!'


L’Ajuntament comença la distribució de cubells porta a porta per facilitar la separació de la matèria orgànica de residus. La campanya Tria bé! Separa l’orgànica i les altres fraccions té per objectiu fomentar la recollida selectiva dels residus orgànics, emfatitzar els beneficis ambientals i evitar els costos ambientals i econòmics de no fer-ho.


En aquest sentit, s’informarà  sobre el reciclatge dels residus orgànics i és lliurarà un kit de l’orgànica a les llars. El kit de l’orgànica, format per un cubell airejat, un imant, bosses compostables i un tríptic informatiu, serà de gran ajuda a l’hora de separar correctament l’orgànica a casa:

  • Cubell airejat. Resulta molt pràctic per separar les restes orgàniques quan estem preparant algun àpat, ja que per les seves dimensions el podem tenir en un lloc ben accessible.
  • Bosses compostables. Estan fetes amb midó de blat de moro i són 100% compostables. A més, si les col·loquem al cubell airejat, permeten la transpiració del seu contingut i eviten que s’hi facin sucs i males olors.
  • Tríptic informatiu. Per recordar com separar l’orgànica i perquè és important triar bé.
  • Imant per posar a la cuina amb el calendari de la recollida porta a porta.


El 40% dels residus que generem a casa són residus orgànics. Tot i això, a Arenys de Munt, només en recollim selectivament la meitat de la que es genera. L’orgànica que llencem amb el rebuig contamina molt.

L’orgànica que separem a casa i recollim al carrer es transporta fins a la planta de tractament biològic de Granollers. Aquí, els residus orgànics es reciclen a través d’un procés biològic pel qual se sotmeten a un tractament de digestió i maduració, gràcies a les quals s’obté compost que es pot utilitzar com a adob. Alhora, durant aquest procés es genera biogàs per l’acció dels microorganismes de la matèria orgànica, el qual s’aprofita per obtenir electricitat.


Us ensenyem els clips de la campanya Tria bé! Separa l’orgànica i les altres fraccions, que l’Ajuntament d’Arenys de Munt, en col·laboració amb l’Agència de Residus de Catalunya, ha fet per promoure la recollida selectiva de l’orgànica a Arenys de Munt. Els podeu anar veient aquí:


Clip #1 - L’orgànica


Les restes de menjar representen prop d’un 40% del residu que generem a casa. Si es tria bé, se’n pot fer compost de qualitat; en canvi, barrejada amb el rebuig és molt contaminant.Clip #2 - Al rebuig no hi va tot


L’orgànica i les altres fraccions que es poden reciclar no van al rebuig. El rebuig hauria de ser la part mínima de la brossa que generem tots.Clip #3 - Els punts d’emergència


Les àrees d’emergència només s’han de fer servir en situacions en què es faci impossible l’adaptació a l’horari de recollida.Clip #4 - Deixalleria, voluminosos i restes vegetals


Cal portar les restes vegetals, de poda o jardineria a la Deixalleria, i un cop allà es traslladen a la planta de compostatge vegetal d’Arenys de Munt.

Cartell Tria bé!Altres informacions sobre la gestió de resiuds a Arenys de Munt

Campanya Recicla i guanyaràs

Deixalleria Arenys de Munt

Recollida d'escombraries 

Recollida de trastos vells 

^