Notícies
Publicat el 17 d'octubre de 2019
Arenys de Munt rebutja la sentència del Suprem, reclama l'amnistia per als presos polítics i defensa el dret a l'autodeterminació

Rebuig sentència Suprem - 1Aquest dimecres 16 d'octubre a la tarda, onze dels tretze regidors del Ple municipal d'Arenys de Munt van votar a favor d'una moció que rebutja la sentència dictada pel Tribunal Suprem que condemna els líders polítics i socials del procés independentista a un total de 99 anys i mig de presó en conjunt. El text, provinent de l'Associació Catalana de Municipis i l'Associació de Municipis per la Independència, demana una amnistia total i completa que alliberi els presos polítics i permeti el retorn de les persones exiliades fora del país. Així mateix, a la moció es fa una ferma defensa del dret a decidir el propi futur de Catalunya.

La moció es va aprovar amb el suport dels sis regidors d'Esquerra Republicana de Catalunya, tres de Junts per Arenys de Munt, un de la CUP i el regidor no adscrit. Les dues regidores del PSC van participar en el debat de la moció exposant els seus arguments però no van voler votar, i quan es va procedir a l'alçament de mans van abandonar la sala de plens. Un cop aprovada la moció, es va donar el Ple per acabat i amb tothom dret es va cantar l'Himne Nacional de Catalunya, un moment on tampoc hi eren les representants del Partit Socialista.

Rebuig sentència Suprem - 2La moció aprovada afirma que la democràcia espanyola està tocada de mort i que l'Estat actua intentant abolir la pluralitat política, vulnera la legitimitat del poble de Catalunya a decidir el seu futur lliurement i agredeix el dret a transformar la societat a través de la independència. El text afirma que la sentència no aturarà el moviment independentista, ans al contrari, l'enforteix. Reclama que Catalunya pugui esdevenir una república lliure, neta i justa i reprova l'actitud de l'Estat per haver dimitit de la seva responsabilitat de fer front i donar resposta a les demandes de la ciutadania per via dialogada i pacífica.

Amb la moció aprovada, Arenys de Munt s'ha compromès a ser present a l'acte convocat pel president Quim Torra al Palau de la Generalitat el dia 26 d'octubre i convida la ciutadania a participar en totes les lluites compartides i pacífiques a favor dels drets i llibertats.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^