Notícies
Publicat el 23 d'octubre de 2019
El temporal de llevant deixa una víctima mortal a Arenys de Munt

Rierada a Arenys de MuntArenys de Munt ha patit els efectes del temporal de llevant que aquesta matinada ha castigat el país, amb el balanç d'una víctima mortal i desenes de vehicles arrossegats per la Riera.

La pluja torrencial ha començat a la 1:50 de la matinada. Agents de la Policia Local ja havien avisat a les 11 i a les 12 de la nit amb altaveu per la Riera que es retiressin els vehicles per la previsió de pluja molt intensa. A les dues menys deu l'aigua ha començat a baixar de banda a banda de la Riera i rials que hi conflueixen. A la zona de Riera i Penya, encara no urbanitzada, l'aigua ha arrossegat i ensorrat una vintena de vehicles. També hi ha vehicles desplaçats tant a la part urbanitzada de la Riera com al carrer Panagall.

La pitjor part de la nit s'ha viscut de matinada. A les dues la Policia Local ha rebut l'avís d'una veïna del poble que havia vist des de la finestra de casa seva un home que intentava creuar la riera per Riera i Penya, suposadament per arribar al seu vehicle, estacionat a l'altra costat i treure'l, però que havia ensopegat i la força de la riuada se l'enduia. Això ha activat tots els protocols d'emergència, Policia, Mossos d'Esquadra i Bombers a la recerca de l'home. Finalment, cap a les 9 del matí, ha aparegut el cos d'un home a la platja de la Musclera d'Arenys de Mar, que s'ha confirmat que és el veí d'Arenys de Munt desaparegut de matinada. S'ha identificat a l'home, veí d'Arenys de Munt de 75 anys d'edat. Des de l'Ajuntament d'Arenys de Munt transmetem el condol a la família de la víctima mortal pels efectes de l'aiguat i ens posem a la seva disposició. També s'han decretat dos dies de dol oficial, en els que estarà penjat a l'Ajuntament el crespó negre a la façana.

L'aiguat ha provocat altres afectacions més lleus a altres punts del poble. A la zona dels carrers de Sant Pau i Sant Antoni no hi ha subministrament elèctric i s'ha perdut la cobertura de telefonia mòbil de la majoria d'operadores. Des de primera hora del matí s'estan retirant els vehicles acumulats a Riera i Penya, que ha quedat impracticable per a la circulació. Encara no se sap quan es podrà obrir al trànsit de nou aquesta zona. Per altra banda també hi ha diferents edificis municipals amb goteres i bassals a l'interior.

La pluja caiguda ha estat de 81'6 litres per metre quadrat a l'estació meteorològica de Collsacreu, però el més destacat ha estat la intensitat, que ha estat de 4'2 litres en un minut en el seu punt màxim. Això significa que si la pluja hagués durat una hora haguessin caigut 470 litres per metre quadrat. La previsió és que aquest matí segueixi plovent però amb molta menys intensitat que aquesta matinada i que a poc a poc la llevantada es vagi retirant.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^