Notícies
Publicat el 13 de gener de 2020
Totes les dones, nenes i noies del poble estan convidades a participar a la performance “El violador ets tu”

Performance contra la violència de gènereEl dissabte 25 de gener tindrà lloc a Arenys de Munt una performance urbana feminista que s'ha fet viral arreu del món. La voluntat és que hi prenguin part quantes més dones i nenes millor, sense cap limitació d'edat. Estaran acompanyades per l'Aula de Música d'Arenys de Munt. Aquesta performance es va idear des del col·lectiu feminista Las Tesis, de Xile. El que pretenia ser un ball al carrer per rebutjar els atacs contra les dones ha esdevingut un clam popular arreu del planeta gràcies a les xarxes socials.

Ja s'ha fet a nombroses ciutats del món com Nova York, Paris, Madrid, Roma o Mèxic, i aplega milers de dones arreu del món. Aquesta acció, segons les organitzadores, denuncia la cultura de la violació, la impunitat de violadors i agressors, la criminalització de les dones que pateixen violències masclistes i la complicitat dels estats. També a Catalunya s´ha començat a sentir la versió catalana de l´himne “Un violador en el teu camí”, a ciutats com Vic, Tarragona, la Garriga, Barcelona, València o Palma.

Ara la idea és representar aquesta performance a Arenys de Munt. El ball és molt senzill. Consisteix en un ball feminista, en el qual les dones porten una bena als ulls i realitzen una coreografia fàcil i canten amb frases contundents contra la violència masclista. La performance serà el dissabte 25 de gener al migdia a la plaça de l'Església, però es faran assajos els divendres 17 i 24 de gener a les 9 del vespre a la Sala Municipal. Hi poden participar totes les dones, nenes i noies del poble, sense cap restricció d'edat o col·lectiu.


Podeu veure el vídeo de Vic aquí:


O el de la Garriga aquí:

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^