Agenda
Divendres, 28 de febrer de 2020
8 h vespre
Inauguració exposició "Passat industrial · Espais de l'oblit"

Cartell Exposició de fotografia de Frank Gómez 2020

La gènesi d’aquest projecte es remunta al 1985, any en què Frank Gómez va començar a fotografiar alguns dels diferents edificis industrials de la ciutat de Terrassa. Amb el temps, després d’analitzar les fotografies realitzades i l’evolució urbanística de la ciutat, va sentir la necessitat de sistematitzar el procés fotogràfic i deixar una constància més rigorosa de les velles fàbriques que encara quedaven en peu arreu de Catalunya.

El projecte fotogràfic “Passat Industrial” documenta gràficament l’estat d’aquelles antigues fàbriques en el seu estat d’abandonament, d’intervenció o després d’un pla de restauració o rehabilitació. L’exposició actual, “Passat Industrial · Espais de l’oblit”, se centra en aquells edificis industrials ja desapareguts o oblidats.

L’atmosfera dels espais abandonats i la maquinària inservible genera una poesia visual on el color i la geometria de les imatges ens transporten a un viatge oníric i històric cap a l’època d’esplendor de les indústries.

El projecte pretén fer visible la riquesa del nostre patrimoni industrial, en molts casos abandonat i oblidat, no tan sols pel seu valor arquitectònic o tècnic, sinó també social, ja que aquests edificis formen part de la nostra memòria i tarannà col·lectius. Vol ajudar a crear consciència de la importància històrica d’aquest període i de la necessitat de la rehabilitació i de la documentació gràfica per preservar aquest llegat.


Frank Gómez Castrillo
Terrassa, 1968

Format inicialment com a enginyer industrial, després d’uns anys treballant com a fotògraf de reportatge social i esdeveniments d’empresa, emprèn estudis universitaris de fotografia i obté el grau en Fotografia i Creació Digital al CITM, en l’especialitat de fotografia d’arquitectura.

Dedicat professionalment a la fotografia des de 1995, ha compaginat la tasca de fotògraf amb la de formador des de 2000, realitzant tallers i cursos de diverses tècniques fotogràfiques.

Vinculat al Fotoclub Terrassa, ha sigut el president de l'entitat entre els anys 2004 i 2008.

A banda de la fotografia d'arquitectura i interiorisme, es dedica a la fotografia industrial i publicitària, e-commerce, retrat, moda, esdeveniments d’empresa i espectacles.

Lloc: Sala d'Exposicions Mercè Paluzie
Tipus d'acte: Exposició
Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
Suggerir un acte

Fes-nos saber el que organitzes

Si voleu donar a conèixer alguna activitat no present a l'agenda podeu emplenar aquest formulari.

^