Notícies
Publicat el 31 d'agost de 2009
Comença la campanya informativa de la Consulta per la Independencia de Catalunya a Arenys de Munt
Consulta per la Independència de Catalunya 13-SLa campanya informativa de la consulta per la independencia de Catalunya, que es farà el proper dia 13 de setembre a Arenys de Munt, ja ha donat el tret de sortida. Està confirmada la participació de les formacions polítiques locals (AM2000, ERC, CIU i CUP) i Catalunya Acció que té l'aval del MAPA, ja que es tracta d'una formació no registrada a Arenys de Munt. La Comissió Organitzadora està preparant diferents actes a banda dels que tinguin previstos les diferents formacions inscrites a  la campanya informativa. El dia 5 de setembre tindrà lloc un míting unitari de les formacions polítiques que van donar suport a la Consulta (AM2000, CUP, CIU i ERC) amb la participació de destacats líders polítics a nivell nacional. 

La consulta per la independencia de Catalunya d'Arenys de Munt s'ha convertit ja en una experiència única que ha despertat l'interés de molts mitjans de comunicació i ha rebut el suport de nombroses personalitats de la societat civil, algunes vinculades a la política. Entre els més destacats hi ha l'expresident de la Generalitat, Pasqual Maragall, l'exconseller de Cultura Ferran Mascarell, el filòsof Xavier Rubert de Ventós, el secretari de Política Lingüística de la Generalitat, Bernat Joan, el líder de Reagrupament, Joan Carretero, el rector de la UCE, Jaume Sobrequés, l'eurodiputat d´ERC Oriol Junqueras, l'escriptor Miquel de Palol i el secretari d'Immigració de Convergència, Àngel Colom.

Els mitjans de comunicació d'àmbit nacional segueixen amb interés els preparatius de l'acte. El diari Avui va publicar a la seva edició digital fa uns dies les reflexions fetes pel 1er. Tinent d'Alcalde d´Arenys de Munt, Alfons Molons. Podeu llegir aquest article titulat Por de preguntar o potser por de la resposta.
 
La polèmica ha arribat després de la convocatoria d'una manifestació falangista el mateix dia de la consulta. Després que el departament d'Interior de la Generalitat permetés una manifestació falangista l'Alcalde d'Arenys de Munt, Carles Móra, va mantenir una reunió la setmana passada amb representants de la Generalitat per explicar els motius pels que es demana el canvi de data d'aquesta manifestació. A hores d'ara encara falta conèixer la resposta definitiva del Departament d'Interior. 

La Comissió Organitzadora continua oberta a la incorporació de més voluntaris per a col•laborar en la  Consulta per la Independència del 13 setembre. El període per inscriure's finalitza el dia 12 de setembre. Per fer-se col•laborador només cal emplenar un formulari al web de la Comissió Organitzadora o enviar un correu electrònic amb les dades personals (nom, cognom i telèfon) a coc130909@gmail.com.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^