Notícies
Publicat el 14 de setembre de 2011
Arenys de Munt, el primer participant a l'associació 'Municipis per la independència'

El passat dijous 8 de setembre, l'Ajuntament d'Arenys de Munt va aprovar una moció per adherir-se a la proposta Municipis per la independència, amb l'objectiu de crear una associació institucional que treballi a favor de la independència de Catalunya. Aquesta iniciativa va ser aprovada amb el suport del govern municipal (CUP i CiU) i d'ERC. L’Ajuntament treballarà conjuntament amb tots aquells municipis que s'acabin adherint a la proposta en la redacció dels estatuts de la nova associació independentista. L'acord va tenir l'abstenció del PSC i el rebuig del PP.

La nova associació, impulsada per l’alcalde de Vic, Josep Maria Vila d’Abadal, "defensarà l'assoliment d'un estat propi, els drets nacionals que corresponen al Principat de Catalunya i conscienciarà a la ciutadania de la necessitat d'exercir el dret a l'autodeterminació". Fins a la data, mai cap institució ha treballat directament per la independència i ara es podrà fer dins de la legalitat perquè el poble català pugui manifestar lliurement el seu futur.

Arenys de Munt, com a impulsora de la primera consulta popular independentista el 13 de setembre del 2009, ha estat la primera localitat, a banda de Vic, a sumar-se a la proposta de Vila d’Abadal, i formarà part així dels municipis que volen constituir una associació d'ens locals a favor de la independència.

Podeu llegir la moció del Ple del dia 8 de setembre del 2011 clicant aquí.

Notícies relacionades: Crònica.cat / Vilaweb.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^