Notícies
Publicat el 30 de setembre de 2011
Arenys de Munt gestionarà directament el servei d'abastament d'aigua

Aigües d'ArenysL'Ajuntament d'Arenys de Munt ha creat la marca Aigües d'Arenys per gestionar l'abastament d'aigua a la població, que fins ara ha estat gestionat per l'empresa Sorea. El 1r tinent d'alcalde i president de l’empresa GUSAM, Alfons Molons, va explicar a la roda de premsa del dimecres 28 de setembre que amb aquest canvi es vol donar un millor servei als ciutadans sense que això suposi un augment del preu del servei per a l'any 2012. Molons creu que, amb aquest canvi de gestió, un dels avantatges serà la millora de la xarxa de distribució i la possibilitat d'utilitzar pous; també va destacar el consens polític amb què s'ha portat a terme el projecte i va explicar els beneficis “indirectes” que obtindrà la població, visibles sobretot en aspectes com els acabats de les obres que es facin per millorar la xarxa.

El batlle, Josep Manel Ximenis, va qualificar de “transcendental” el canvi que suposa gestionar el servei d'aigües directament des de l'administració local i va defensar aquest model “ja que l'aigua és un bé públic que s'ha de gestionar de forma pública”. També va expressar la seva confiança en el projecte i va destacar la necessitat de començar a pensar en maneres d'estalvi: “La diferència és que abans la gestió la portava una empresa que subministrava aigua per fer negoci. Ara, des de la gestió pública, estalviarem aigua per fer negoci”.

El cap de servei d'Aigües d'Arenys va explicar que el fet de gestionar de manera directa el servei permetrà al consistori augmentar la seva capacitat de decisió en molts aspectes, entre ells el preu, ja que “tindrem un coneixement molt més ampli de les necessitats dels ciutadans i de la xarxa i podrem ajustar-nos a cada moment”. També va destacar que aquesta forma de gestió permetrà donar feina a veïns del poble.

Aigües d'Arenys es farà càrrec del servei d'abastament d'aigua d'Arenys de Munt a través de l'empresa pública GUSAM des del dissabte 1 d'octubre.

Per a més informació, cliqueu aquí.

Notícia relacionada: Maresme360.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^