Portada · El poble · Les sardanes - Introducció
Les sardanes - Introducció

En un acte celebrat el mes d’abril al Palau Marc de la Generalitat de Catalunya, Arenys de Munt ha estat escollit Capital de la Sardana per a l’any 2013. Aquest projecte, que compta amb el suport del Departament de Cultura, substitueix l’antic esdeveniment de la Ciutat Pubilla de la Sardana i uneix en un mateix projecte la Federació Sardanista de Catalunya, la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya i l’Obra del Ballet Popular.

Té com a objectius contribuir a ampliar la difusió, el conreu i el prestigi social de la sardana, així com promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Sardana a Catalunya.

Arenys de Munt està treballant per elaborar un projecte propi i específic que inclogui activitats durant tot un any al municipi, i que s’ha iniciat amb la formació del Comitè Organitzador de la Capital de la Sardana. La voluntat del govern municipal és implicar tot el teixit associatiu de la població en tot allò que es pugui realitzar, ja que és una oportunitat per reforçar i fer créixer les entitats del poble, així com donar a conèixer tot el que es fa a Arenys de Munt als molts visitants que es rebran durant aquest any.

Cal recordar que Arenys de Munt té una trajectòria molt important pel que fa a la promoció i organització de l’activitat sardanística. Durant més de 50 anys, ha tingut lloc a la població la final del tradicional Concurs de Colles Sardanistes, Bàsic d’Honor del Campionat de Catalunya. Ara, aquest fet ha culminat amb aquest nomenament, que contribuirà a promocionar tot allò que es faci en pro de la cultura popular i tradicional durant l’any 2013 i en el futur.

Ballant sardanes

Taula de continguts

^