Portada Ě El poble Ě Les sardanes - Introducciˇ
Les sardanes - Introducciˇ

En un acte celebrat el mes d’abril al Palau Marc de la Generalitat de Catalunya, Arenys de Munt ha estat escollit Capital de la Sardana per a l’any 2013. Aquest projecte, que compta amb el suport del Departament de Cultura, substitueix l’antic esdeveniment de la Ciutat Pubilla de la Sardana i uneix en un mateix projecte la Federaciˇ Sardanista de Catalunya, la Uniˇ de Colles Sardanistes de Catalunya i l’Obra del Ballet Popular.

TÚ com a objectius contribuir a ampliar la difusiˇ, el conreu i el prestigi social de la sardana, aixÝ com promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Sardana a Catalunya.

Arenys de Munt estÓ treballant per elaborar un projecte propi i especÝfic que inclogui activitats durant tot un any al municipi, i que s’ha iniciat amb la formaciˇ del ComitŔ Organitzador de la Capital de la Sardana. La voluntat del govern municipal Ús implicar tot el teixit associatiu de la poblaciˇ en tot all˛ que es pugui realitzar, ja que Ús una oportunitat per reforšar i fer crÚixer les entitats del poble, aixÝ com donar a conŔixer tot el que es fa a Arenys de Munt als molts visitants que es rebran durant aquest any.

Cal recordar que Arenys de Munt tÚ una traject˛ria molt important pel que fa a la promociˇ i organitzaciˇ de l’activitat sardanÝstica. Durant mÚs de 50 anys, ha tingut lloc a la poblaciˇ la final del tradicional Concurs de Colles Sardanistes, BÓsic d’Honor del Campionat de Catalunya. Ara, aquest fet ha culminat amb aquest nomenament, que contribuirÓ a promocionar tot all˛ que es faci en pro de la cultura popular i tradicional durant l’any 2013 i en el futur.

Ballant sardanes

Taula de continguts

^