Notícies
Publicat el 28 de desembre de 2012
Assistència del batlle d'Arenys de Munt com a ponent en unes jornades internacionals a Vicenza

Josep Manel Ximenis, Anna Arqué (EPI) i Antonio Guadagnini (Veneto Stato)El passat dissabte 15 de desembre, el batlle d’Arenys de Munt, Josep Manel Ximenis, va participar a les conferències internacionals sobre l’evolució de l’independentisme a diferents nacions europees, que van tenir lloc a Vicenza (Itàlia), promogudes per Veneto Stato, un partit polític per a la independència del Veneto. Hi va participar juntament amb la portaveu catalana de l'European Partnership for Independence (EPI), Anna Arqué, i amb 7 conferenciants de diferents organitzacions europees: John Riley i Ian Renwick, assessors parlamentaris del Govern Escocès; Christopher White, portaveu escocès d'EPI; Shona McAlpine, membre fundadora de Dones per la Independència; l'actor escocès Alan Bisset; Steven Vergauwen, el portaveu flamenc d'EPI; i Lorenzo Puff, portaveu del Südtiroler Freihet.

Tots els conferenciants que hi van participar pertanyen a la Comissió Internacional de Ciutadans Europeus, recentment constituïda per l’EPI, i l’objectiu d’aquestes jornades va ser fer palès tot allò que ha permès a les diferents regions europees avançar cap a la independència i la importància de fer-ho treballant directament amb els diferents actors internacionals.

En aquesta jornada, el Sr. Ximenis va posar en coneixement del públic assistent totes les accions que s’estan realitzant al nostre país, les que són a nivell local i les que potencia l’AMI (Associació de Municipis per la Independència). Va transmetre, alhora, el caràcter positiu i determinant que s’imprimeix a cada una d’aquestes accions, que deriva en un efecte motivador i en una positivització dels processos.

Entre els diferents moviments independentistes de l’estat italià, entre els quals hi ha el del Sudtirol, el sicilià i el napolità, l’experiència d’Arenys de Munt va crear molta expectació, així com les conseqüències que va tenir, que van ser les consultes i la posterior mobilització de masses que va culminar en la manifestació de l’11 de setembre del 2012, i van mostrar força interès per desenvolupar aquesta experiència en els seus territoris.

El Veneto és una regió del nord d’Itàlia molt similar al Principat de Catalunya respecte al seu tractament per part de l’estat central. Pateixen espoli fiscal, discriminació quant a infraestructures, i també tenen un idioma propi, molt semblant al català, menystingut des del govern de Roma, així com altres similituds que fan que els catalans i els vènets siguin molt propers en les seves reivindicacions nacionals.

Es va poder concloure que a nivell internacional hi ha un moviment paral·lel que camina de manera coordinada gràcies a les aliances internacionals i que convergeix en un mateix objectiu: la consecució de la independència dels seus territoris dins de la Unió Europea.

Podeu veure la intervenció del batlle d’Arenys de Munt en aquest document.

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^