Notícies
Publicat el 25 de febrer de 2014
Arenys de Munt commemora el Tricentenari del 1714

TricentenariDissabte 1 de març a les 7 de la tarda, a Can Borrell, tindrà lloc la inauguració dels actes programats per a la Commemoració del Tricentenari del 1714 a Arenys de Munt, amb la conferència Les músiques de la Guerra de Successió, a càrrec de Joan Vives.

La Comissió Informativa Especial per a la Commemoració dels actes del Tricentenari del 1714 ha organitzat i programat tot un seguit d’actes per a commemorar aquest esdeveniment: conferències, concerts de música barroca i de cobla, obres de teatre, sortida per visitar el Centre Cultural El Born, I Mercat de productes i oficis, espectacle de dansa, exposicions, visites guiades, etc. Podeu consultar el programa clicant aquest enllaç

D’altra banda, el proper diumenge 2 de març, a 2/4 d'1 del migdia, dins els terrenys de l'antic convent de Santa Cecília, a la muntanya de Montserrat, tindrà lloc l'acte de plantada d'un roure amb terra arribada de tots el indrets de Catalunya. L'acte comptarà amb la presència de l'Abat del Monestir de Montserrat, Reverendíssim Dom Josep Maria Soler, que amb la seva benedicció segellarà l'acte.

El Comissariat del Tricentenari de la Generalitat de Catalunya ha demanat la participació de tots  els ajuntaments del país perquè fessin arribar un grapat de terra del seu paisatge. Així el roure creixerà amb la terra de totes les viles i ciutats de Catalunya com a símbol d'unitat i fermesa perquè esdevingui una icona que es projecta en el futur i que vol ser emblema de la força del país.

L'Ajuntament d'Arenys de Munt també participa a l’acte simbòlic de Montserrat aportant-hi un saquet de sorra de la riera de Sobirans i amb la presència de l’alcalde i la regidora de Cultura. En aquest emblema de la força del país no hi podia faltar el municipi que va celebrar la primera consulta per la independència de Catalunya.

El roure del Tricentenari vol simbolitzar la voluntat de ser del poble català. L'any 1714 Catalunya va viure un dels moments més decisius de la seva història i tres-cents anys després, la commemoració d'aquesta efemèride pot esdevenir un punt d'inflexió, no només per recordar aquells fets històrics sense recances, sinó també per enfortir els valors que defineixen el poble català.

Logo Tricentenari

Compartir:Comparteix al FacebookCompartir a Twitter
^