Ajuntament d'Arenys de Munt
Comité d'Agermanament d'Arenys de Munt amb Feytiat www.arenysdemunt.cat/entitats

Dades de l'entitat
Entitat: Comité d'Agermanament d'Arenys de Munt amb Feytiat
Àmbit: Cultural
Adreça: Rbla. Francesc Macia , 59
08358 Arenys de Munt
Catalunya

E-mail: fubrima
@gmail.com

Telèfon: 610 58 00 06
Qui som
Jaume Rossell President
Laura Rossell Secretaria administrativa
Teresina Rossell Tresorera
Núria Vilaró Vocal
Teresa Forn Vocal
Gustau Adzerias Vocal
Xavier Roca Vocal
Josep Izquierdo Vocal
Rosa Flores Vocal
Enllaços recomanats
Web de l'Ajuntament de Feytiat
Web corporativa de l'Ajuntament de Feytiat
Ajuntament de Leun
Actualitzar pàgina
Autenticació
Agermanament amb Feytiat

15è. ANIVERSARI A FEYTIAT 15-16-17 de Maig del 2015
El Divendres 15 de Maig  un Grup de 50 persones sortirem d’Arenys de Munt amb Autocar fins a Feytiat.
Desprès de les parades corresponents arribarem a Feytiat a l’hora de dinar.
Va ser un dinar conjunt de benvinguda per nosaltres i per els representants Alemanys.
A la tarda varem anar a visitar el complex esportiu mes gran de França situat als afores de Llemotges, L’ester Technopole, el Zenith i l’Aquapolis.
Al vespre les famílies i nosaltres varem poder gaudir d’un sopar a l’Aire lliure , amb barbacoa inclosa, que consistia ( prèvia donació de tiquets ) a demanar el que ens vingués de gust dins d’un mercat de productes de la regió.
Dissabte al mati varem celebrar els actes oficials del nostre 15 Aniversari i dels 35 anys d’agermanament de Feytiat amb Leun ( Alemanya ).
Mentrestant un grup de Cuineres d’Arenys de Munt feien una “Paella” gegant per 200 persones per dinar ( Felicitats!!!  va sortir excel•lent ).
La tarda va transcorre plàcidament convivint amb les famílies acollidores.
Al vespre ens varen Oferir un Sopar de Gala amb Espectacle de Cabaret per amenitzar la vetllada i un gran Pastis d’Aniversari per finalitzar els actes.
El diumenge desprès d’esmorzar varem reprendre el viatge de tornada passant per un dels pobles de l’edat mitja mes ben conservats “Conques” i per el Viaducte de Millau un dels mes grans d’Europa.
Amb l’arribada al vespre a Arenys de Munt finalitzarem aquesta celebració dels 15 anys d’Agermanament amb el poble de Feytiat
Moltes gracies a tots els que hi heu participat i que feu possible que l’Agermanament continuï viu
 
 
 
FOTO DEL GRUP A FEYTIAT EN EL 15e ANIVERSARI MAIG DEL 2015
 
 
REPTE ACONSEGUIT
El dissabte 2 de Maig varem arribar a Feytiat a les 8 del vespre, desprès d'haver fet nit a Quillan i a Cahors seguint la ruta marcada, finalitzant axis la nostra aventura, 676 km recorreguts.
En el decurs de les 3 etapes,ens varem trobar de tot,sol,aigua,fret i la sort de tenir el vent a favor nostre.
Una petita delegació del Club Ciclista de Feytiat ens va venir a esperar a 30 km de Cahors i axis poder fer tots junts , aquesta ultima etapa.
Uns dies difícils d'oblidar, molt intensos i emotius
El poble de Feytiat ens va acollir tal com ja te acostumats a tots els vilatans d'Arenys.
Les families del Club Ciclista de Feytiat ens varen allotjar a tots a casa seva.
El sopar va ser de Germanor per axis poder comentar la nostra aventura i fer plans per que en una propera diada el Club Ciclista de Feytiat ens torni la visita ( ja els hem animat a programar-la )
El Diumenge 3 de Maig a les 9 del mati,varem ser rebuts oficialment a l'Ajuntament de Feytiat per l'alcalde Gaston Chassain i per el president de l'Agermanament Bernard Mariaux.
Jaume Rossell com a president de l'Agermanament i Martí Anglas per part dels Ciclistes varen intercanviar uns records commemoratius d'aquesta gesta.
A les 10 del mati, desprès d'esmorzar, varem pujar a un bus que ja tenien preparat i ens varen obsequiar amb un regal en forma de memòria històrica, anar a visitar el poble màrtir d'Oradur Sur Glane (amb dinar inclòs). Un poble cremat totalment per els Alemanys en la segona guerra mundial ( Val la pena visitar-lo ).
El Dinar el varem fer en un restaurant del poble nou d'Oradur construït just al costat per les families supervivents d'aquella massacre.
Desprès de dinar varem re-emprendre el viatge amb cotxe cap a casa arribant a Arenys de Munt a les 11 del vespre
Alejandro,Enric,Imma,Jaume,Josep,Lluís,Martí,Santi i Tendo
MOLTES GRACIES A TOTS PER FER-HO POSSIBLE
 
 
1a PEDALADA ARENYS DE MUNT - FEYTIAT
Els dies 30 d'abril i 1, 2 i 3 de maig d'aquest 2015, amb motiu del 15è aniversari de l'agermanament de la nostra vila amb la de Feytiat, el Club Ciclista Arenys de Munt, en col•laboració amb la Comissió d'Agermanament amb Feytiat, han organitzat una marxa cicloturista que sortirà d'Arenys de Munt i tindrà com a destinació aquesta vila francesa. La marxa recorrerà un total de 676 km dividits en 3 etapes, cada una de 220 km aproximadament. 10 ciclistes arenyencs representaran el nostre poble en aquest  esdeveniment que s'organitza per primera vegada entre les dues viles.

Martí Anglas, president del CCAM i Jaume Rossell, president de la Comissió de l'Agermanament amb Feytiat, estan treballant en la preparació de la ruta:

1a etapa. Se sortirà d'Arenys de Munt i es creuarà la frontera per la Jonquera; es creuaran els Pirineus i s'arribarà fins a la vila de Quillan, on ja s'ha reservat hotel per a la primera pernoctació.

2a etapa. Des de Quillan fins a la vila de Cahors, on pernoctaran la segona nit, l'expedició passarà per Carcassona,Castres i Albí .

3a etapa. El pilot sortirà de Cahors i arribarà fins a Feytiat, final d'etapa i de ruta, passant per Gourdon,Sarlat i Saint Yrieix la Perche.

Al final de la tercera etapa, el Club Ciclista de Feytiat anirà a rebre el pilot i la comitiva amb bicicleta a 50 km de l'arribada per, així, entrar tots junts a Feytiat on està previst que els vilatans ens donin a tots la benvinguda.

Els membres del club ciclista de Feytiat allotjaran a casa seva l'expedició d'Arenys de Munt perquè puguin descansar i refer-se d'aquest llarg trajecte.
El mateix dia de l'arribada els oferiran un sopar de germanor per fomentar i estrènyer vincles entre els dos clubs.

Diumenge al matí està prevista una visita turística per la regió, i a primera hora de la tarda, després de dinar, s'emprendrà el viatge de tornada cap a Arenys de Munt per autopista.
Esperem gaudir d'aquesta experiència amb la il•lusió que la iniciativa reïxi i se'n puguin celebrar noves edicions els anys vinents.

Comissio d’Agermanament amb Feytiat
 
 
15e ANIVERSARI ARENYS DE MUNT – FEYTIAT
Del  Divendres 25 al Diumenge 27 d’Abril del 2014 , varen venir de Feytiat una delegació de 45 persones per celebrar el 15e Aniversari de l’Agermanament d’Arenys de Munt amb el poble francès .
L’acolliment i l’entusiasme de les famílies Arenyenques per la celebració d’aquest aniversari fou excel•lent.
Dins dels actes programats per l’esdeveniment, el dissabte al mati es va fer una visita guiada a les Caves Codorniu de Sant Sadurní d’Anoia , on varem poder gaudir dels grans cellers i conèixer tots els processos que intervenen en la fabricació del cava al nostre país.
A l’hora de dinar ens varem atansar a un restaurant de Vallirana per poder degustar els plats típics de la regió Catalana.
Per la tarda una ruta turística per Barcelona , començarem per Montjuic amb les vistes panoràmiques de la ciutat, fins arribar a la plaça de la Catedral, església de Sant Felip Neri, la plaça de Sant Jaume, Plaça del Rei, Santa Maria del Mar, el Fossar de les Moreres, i el Born Centre Cultural, exposicions i jaciment.
El diumenge al mati, a la Sala Municipal, es varen celebrar els actes oficials dels 15 Anys d’Agermanament d’Arenys de Munt i Feytiat , on hi va intervenir la secció infantil de l’Esbart dansaire del Centre Moral entre els Parlaments dels alcaldes i dels presidents de llurs comissions dels dos pobles.
L’Arenyenc Pere Marpons ens va obsequiar amb una poesia commemorativa d’aquest Aniversari.
Varen poder veure la 29ena trobada de Gegants, fent cercavila per els carrers de la Vila gaudint de les diverses parelles vingudes d’arreu de Catalunya .
Com ja es tradicional, es va acabar l’estada dels nostres Germans de Feytiat amb un dinar de Germanor a la Sala Municipal per acomiadar els actes dels 15 anys d’Agermanament , dins d’un ambient de fi de festa, on no hi va faltar el Pastis que va ser l’atracció de les maquines fotogràfiques.
Finalment els acompanyarem a l’Eixample on varen emprendre el viatge de retorn a Feytiat
Volem agrair públicament a les Famílies acollidores l’esforç i el tracte  tingut vers els nostres germans de Feytiat, les quals, han fet possible els actes de l’Aniversari , també agrair a l’esbart del Centre Moral la seva participació desinteressada i a totes les persones que han col-laborat en l’organització.
Moltes Gracies !!!!!!

Comissió d’Agermanament
Arenys de Munt
 
 
15e ANIVERSARI DE L'AGERMANAMENT ARENYS DE MUNT-FEYTIAT
                  ELS DIES 25-26-27 D’ABRIL
                       Festes del Remei

  Enguany celebrarem que ja fa 15 anys que Arenys de Munt varem iniciar un camí d’agermanament amb la vila de Feytiat. Volíem obrir el nostre poble a una Europa propera de la qual ens en sentim part.Per això és en aquestes circumstàncies difícils i especials que ens toca viure que té més sentit el nostre agermanament.                          
  Un nou repte se’ns presenta: demostrar el perquè varem començar aquesta aventura de sortir de casa, d’obrir les portes a un altre poble, a una altra gent d’un país veí, amb una llengua diferent.                                                                                                        
  Ara és hora de mirar endavant, volem estrènyer els vincles que ens uneixen, volem que cada vegada més ciutadans dels dos pobles participin en els actes d’agermanament, volem que ciutadans de totes les edats se sentin vinculats i estableixin espontànies i profitoses relacions d’amistat.

  Les persones i entitats que estigueu interessades en participar d’aquest aniversari, fer noves amistats i fomentar  encara mes la convivència entre els dos pobles , us agrairíem que ens ho féssiu saber el mes aviat possible per tal de tenir-vos informats i així poder participar dels actes.
     
      Tel.  610580006    Jaume Rossell
      Tel.  937950074    Núria Vilaró
      Tel.  676186009    Josep Izquierdo
      Tel.  625539106    Teresa Forn
      Tel.  937938654    Teresina Rossell
 
 
Trobada comarcal d'Agermanaments a Llemotges 2013
Els nostres amics de Feytiat, ens acullen a casa seva  els propers dies 17,18 i 19 de Maig del 2013, oferint-nos un munt  d’activitats , per tal de fer-nos passar uns dies molt agradables.

 Enguany, la novetat, és la 3ª Trobada d’Agermanaments de la Comarca del Llemosí que organitza Feytiat conjuntament amb Llemotges.

Arenys de Munt, hi té un paper molt important. degut que ens han cedit un estand  per promocionar els productes típics del nostre poble.
 
A la Fira s’hi exposaran una gran varietat de productes , també hi haurà  animacions i bandes de música ,algunes viles estan agermanades amb pobles d’altres continents , així  dons,  es pot considerar  una trobada internacional.

Enguany comptarem amb els nostres gegants,en Marti, la Remei, en Tonet i tota la seva “família”, que molt amablement, ens animaran els carrers típics de Llemotges,   Gràcies

Fem una crida a les Entitats , Comerços , Artesans i persones interessades en  participar-hi , col•laborar-hi  o assistir-hi . ( Informeu-vos-en )

Tenim una llista oberta per omplir l’autocar , no et perdis l’oportunitat de conèixer  FEYTIAT ,  les places es reservaran per  ordre d’inscripció.

Anima’t  i vine

Per  a mes informació o reserves dirigiu-vos a :

“TOT PANTALONS” ,  tel.937950074
Teresina  Rossell ,   tel. 937938654
Josep  Izquierdo,     tel. 676186009
Teresa  Forn ,        tel. 625539106
Jaume  Rossell,     tel. 610580006
 
 
Nou viatge a Feytiat els dies 1,2 i 3 de juny
AJUNTAMENT DE FEYTIAT
La Comissió d´Agermanament amb Feytiat organitza la visita biennal al poble agermanat els dies 1,2 i 3 de Juny del 2007.

Aquests dies és Festa Major a Feytiat i organitzen diverses activitats esportives, culturals, festives i també una fira d'atraccions.

Com ja es habitual i per fer mes amè el viatge es faran diverses visites turístiques . El dia 1 de Juny, s'atura a esmorzar a la ciutat emmurallada de Carcassona, desprès s'anirà a dinar a la ciutat de l´edat mitjana de Sarlat, i així es podrà gaudir dels seus típics carrers, monuments, restaurants i comerços. S'arribarà a Feytiat aproximadament a les 8 del vespre on serem rebut per les famílies acollidores.

El dia 2 de Juny, els nostres amics de Feytiat ens portaran a visitar la ciutat de Brive-la-Gaillarde, famosa pel seu casc antic i pel seu gran mercat a l´aire lliure, dins una gran plaça fortificada i dominada per un autèntic “Far” de costa (penseu que és una ciutat d´interior) . Desprès s'anirà a visitar el Castell de Pompadour, cèlebre per la cria de cavalls de carreres i per el seu Hipòdrom. En els seus jardins las famílies acollidores ens oferiran un picnic per dinar. A la tarda s'anirà a visitar una fàbrica de porcel·lana.

El dia 3 de Juny, tindrem lliure fins al migdia, on la comissió de Feytiat ens oferirà un “dinar de Germanor” abans d´emprendre el viatge de tornada.

El cost del viatge és subvencionat i només cal pagar 30 Euros per persona.

Les Places són limitades, per tant, les persones que estigueu interessades a anar-hi, podeu confirmar-ho el més aviat possible als telèfons:

610580006 Jaume Rossell
937938032 Núria Puig
937950074 Núria Vilaró
937951396 Teresa Forn
937938654 Teresina Rossell
 
 
Inauguració a Feytiat d'un monument, Juny del 2006
Inauguration Fontaine 2006
 
 
Mostra de productes d'Arenys de Munt a Feytiat
Tots els participants del viatge
A Feytiat s'ha celebrat el dia 1 d'abril de 2006 la Fira d'Artesania i de Pasqua. Les dues viles agermanades van muntar un stand. Leun oferia cervesa alemanya i salsitxes de la seva regió mentre que el comité d'Agermanament d'Arenys de Munt comptava amb la família d'artesans del gravat de vidre Artigas, que van demostrar el seu art a la fira, i un comerç del poble.

La delegació de 10 persones arenyenques que va participar a la Fira van gaudir de l'acollida, les tradicions i la gastronomia del poble francès. A més, van mostrar els productes típics del municipi: van regalar 12 quilos de bunyols de quaremsa, i van vendre maduixes, torrades i borregos de Can Puig, carquinyolis i trufes de la Pastisseria Garrell i melmelada de Cirera d'en Roca de Núria Puig.
 
 
Agermanament
Logotip de la Comissió
Arenys de Munt està agermanat desde 1999 amb la vila francesa de Feytiat.

Feytiat és un bonic poble francés molt proper a la ciutat de Limoges.

La Comissió d'Agermanament d'Arenys de Munt juntament amb el Comité de Jumelage de Feytiat organitzen periòdicament trobades on els dos pobles es retroben i estableixen bones amistats.
 
 
Una delegació participarà a la Fira de Pàsqua de Feytiat
El dia 1 d'abril es cel.lebrà a Feytiat la Fira d'artesania i la Fira de Pàscua. Una delegació d'Arenys de Munt hi participarà muntant una parada a la Fira on s'oferiran productes d'Arenys de Munt, com maduixes, productes de pastisseria i també hi aniran els artesans del vidre de la Família Artigas.
 
 
Feytiat, Leun i Arenys de Munt
Agost de 2005

Del dijous 25 d´agost fins al diumenge 28, una delegació de l´Ajuntament d´Arenys de Munt, del comitè d´Agermanament i de la Colla de Geganters de la nostra Vila, vàrem anar a Leun, poble alemany agermanant amb Feytiat, per celebrar els seus 25 anys d´agermanament. A l´acte hi vam anar convidats pels nostres germans de Feytiat i cal dir que l´acolliment i l´entussiasme de les famílies alemanyes, en motiu de la celebració d´aquest aniversari, va ser excel·lent.
Dins dels actes programats pels organitzadors de l´esdeveniment hi trobem una marxa popular pels carrers de la vila de 2000 quilòmetres, que és la distància que hi ha entre Feytiat i Leun, d´anada i tornada, la qual hi vàrem participar tota l´expedició.


També vam gaudir d´una visita guiada per la població i voltants i balls a l´envelat, als vespres, a l´estil Alemany, amb cervesa inclosa. Els gegants d´Arenys de Munt van fer una cercavila pels carrers de Leun, on van causar molta expectació ja que era la primera vegada que a Leun veien, per primera vegada, uns gegants.

El dissabte al matí es van celebrar els actes oficials dels 25 anys d´Agermanament Feytiat-Leun, on hi va intervenir també, amb un discurs, l´alcalde Andreu Majó.El diumenge al matí es va celebrar una missa comunitària de totes les religions existents al poble, catòlics, protestants, etc... Al migdia es va fer una desfilada final pels carrers del poble, amb carrosses incloses, de totes les associacions que van participar en els actes d´aquests 25 anys d´agermanament entre alemanys i francesos on, novament, els gegants d´Arenys de Munt van ser l´atracció de les màquines fotogràfiques. Volem agrair públicament al nostres germans de Feytiat que fessin possible la nostra participació en els seus actes d´aniversari i així, segellar unes relacions també amb els alemanys de Leun.

 
 
Arenys de Munt torna a Feytiat per la seva Festa Major.
El 3, 4 i 5 de juny de 2005, més de vuitanta arenyencs van viatjar fins a Feytiat, a França, per passar un cap de setmana a la vila agermanada, que celebrava la seva festa major. El divendres a les 6 del matí, dos autocars van sortir puntualment des de la plaça de l´Església i, tal i com s´havia programat, es van anar fent parades culturals a diferents llocs. A quarts de 10 del matí es va esmorzar al Canal de Midi i es va poder gaudir del paisatge una bona estona. Al migdia s´arribava a Rocamadour on es va dinar i es poder visitar la població. A primera hora de la tarda es va arribar a les Grutes de Padirac, les més importants de França. A quarts de vuit del vespre s´arribava a Feytiat, on els arenyencs eren rebuts amb un aperitiu.

El dissabte 4 de juny van visitar un molí paperer i una impremta antiga de la població de Saint Leonard de Noblat mentre que els jugadors de futbol i els de taekwondo d´Arenys de Munt van anar a visitar el castell medieval de Chalucet. A la tarda, mentre els futbolistes d´Arenys de Munt jugaven un partit amb el club de Feytiat -i els de taekwondo feien exhibicions-, un dels autocars va traslladar-se fins a Limoges on es va fer una visita guiada per la població. Al vespre es va anar a veure els focs artificials i es va poder gaudir del ball popular de Festa Major, que es feia a l´aire lliure.

El dia 5 al matí es va celebrar una reunió entre els dos comitès d´Agermanament i les associacions participants, que van establir el calendari d´activitats comunes de cara a aquest any i el vinent. Al migdia es va dinar a la sala del Mas Cerise i cap a les quatre de la tarda els autocars van començar a retornar cap a Arenys de Munt.
 
 

Tornar al llistat d'entitats


Rambla Francesc Macià 59 - 08358 Arenys de Munt - Tel. 937 937 980 - ajuntament@arenysdemunt.cat