Ajuntament d'Arenys de Munt
Banc de Sang i Teixits www.arenysdemunt.cat/entitats

Dades de l'entitat
Entitat: Banc de Sang i Teixits
Àmbit: Social
Adreça: 08358 Arenys de Munt
Maresme

E-mail: voluntarisxam
@yahoo.es
Qui som
Ramona Planas i González Delegada Local
VOLUNTARIS I VOLUNTÀRIES
Enllaços recomanats
Banc de Sang i Teixits de Catalunya
Web del Banc de Sang i Teixits. Informació coorporativa, calendari de donacions, informació, etc.
La Sang del Donant al Malalt
Presentació amb Flash de tot el procés des de la donació, processament de la sang, etc.
Actualitzar pàgina
Autenticació
Banc de Sang i Teixits

 
Últims preparatius per la 1a Marató d’Arenys de Munt
Dilluns 5 de febrer de 2006
De 10h del matí a 10h del vespre, ininterrompudament
Sala d’Exposicions


El Banc de Sang i Teixits promou diverses actuacions dirigides a fomentar les donacions de sang per aconseguir l’autosuficiència. Una de les activitats, que es va iniciar l’abril del 2002, ha estat la realització d’una campanya itinerant de Maratons de Donació de Sang, que es va començar fent en 12 poblacions catalanes durant el primer any, i a dia d’avui cada vegada son més les poblacions de tot Catalunya que se sumen a aquesta iniciativa.

Conjuntament amb l’Ajuntament d’Arenys de Munt i amb la col•laboració de l’Associació Voluntaris per Arenys de Munt, s’ha previst que el proper dilluns 5 de febrer de 2007, de 10h del matí a 10h del vespre, ininterrompudament, es puguin realitzar donacions de sang a la Sala d’Exposicions. Per primera vegada Arenys de Munt acollirà la Marató de Donació de Sang. La Marató persegueix com a objectiu principal sensibilitzar sobre els greus problemes que s’originen quan  manca sang i captar nous i noves donants.

La comissió organitzadora treballa per compaginar la donació de sang amb una jornada festiva. D’ençà bastant temps i, seguint experiències anteriors que han resultat molt positives, s’han mantingut contactes amb entitats, institucions, empreses i particulars per demanar el seu suport i col•laboració en la difusió i en la possibilitat de realitzar un seguit d’activitats lúdiques mentre duri l’esdeveniment. Posarem el màxim de facilitats (sorteig de cursos de tai-chi i informàtica, xocolatada, personatges coneguts, activitats i regals, guarderia gratuïta, ampli desplegament de mitjans, flexibilitat horària, espai atractiu i cèntric, refrigeri apetitós, ambient agradable... i moltes sorpreses més!) per donar l’oportunitat als ciutadans de fer aquest gest solidari. Cal recordar que per donar sang a la Marató només cal tenir més de 18 anys i pesar 50 kg o més, i no cal anar en dejú.

Encara esteu a temps si voleu participar-hi en la organització, ja sigui aportant idees, ajudant a la difusió amb qualsevol iniciativa o preparant activitats. Si esteu interessats en participar-hi podeu posar-vos en contacte amb el telèfon 902 170 257 (Josep Maria Planella / Cristina).

Igualment, s’està treballant  amb l’objectiu de batre un rècord de participació, la qual cosa només es pot aconseguir amb la implicació de tota la societat d’Arenys de Munt. S’espera obtenir xifres molt elevades i aconseguir novament les reserves necessàries per aportar al banc de sang, assegurant així el subministrament en els moments més necessaris.

Qui pot donar sang
Es pot donar sang si es té entre els 18 i 65 anys
Si el pes corporal supera el 50 kg
Si no s’ha patit hepatitis després dels 12 anys
Per donar sang no fa falta anar dejú
 
 
PROPER BANC DE SANG
El proper mes de juny torna a Arenys de Munt el Banc de Sang. Els dies seran:
diumenge 18 de juny de 10 a 14h
dilluns 19 de juny de 18 a 21h

totes dues trobades es realitzaran com de costum a la Sala Municipal.

Gràcies per la vostra donació
 
 
RESULTATS DONCIONS A SANT ISCLE DE VALLALTA
Us informen que les donacions, d'aquest més de maig han estat, el dia 7  en el poble de St Iscle de 13 donacions + 1 oferiments.

La seva tasca ha contribuït a recollir la sang necessària perquè tots els hospitals i clíniques de Catalunya puguin dur a terme intervencions quirúrgiques, tractaments oncològics, trasplantaments d’òrgans i d’altres malalties.
 
 
Banc de Sang i Teixits
 
 
 
 
 
CAMPANYA DE COMUNICACIÓ
http://www.bancsang.net/ca/donants/video_bancsang.html
CLICA LA IMATGE PER VEURE EL VIDEO
 
 
GRÀCIES DONANTS DE SANG
Gràcies a totes i tots els donants que campanya rere campanya feu un acte de solidaritat vers els altres. Als voluntaris que ens ajuden a difondre i a organitzar les campanyes.
 
 
GRÀCIES AJUNTAMENTS
Donem les gràcies a l'Ajuntament d'Arenys de Munt i al de Sant Iscle de Vallalta pel seu suport a la donació de sang.
 
 
QUI SOM
Un centre de primer nivell en la gestió, la innovació i la investigació hemoteràpica i tissular.
• El Banc de Sang i Teixits és l’empresa pública que té per missió la gestió i l’administració de la donació, la transfusió i l’anàlisi de la sang i plasma sanguini, així com actuar com a centre d’obtenció i processament i de teixits a més d’altres línies d’actuació en el camp de la immunobiologia, el diagnòstic molecular, la teràpia cel·lular i la medicina regenerativa.

• Som l’ens vertebrador del sistema hemoteràpic a Catalunya

• Som un centre especialitzat en immunobiologia selecta i en l’anàlisi i la recerca molecular

• Som un centre investigador en medicina regenerativa

El BST participa en projectes de recerca propis o en col·laboració amb tots els centres de l’Institut Català de la Salut, amb gran part dels de la Xarxa Hospitalària d’Utilitació Pública i amb les Universitats Catalanes.

A nivell d'Arenys de Munt i Sant Iscle, mitjançant de la nostra delgada i dels voluntaris que li donen suport fem la promoció de la donació i col·laboració en les campanyes de donació.

 
 

Tornar al llistat d'entitats


Rambla Francesc Macià 59 - 08358 Arenys de Munt - Tel. 937 937 980 - ajuntament@arenysdemunt.cat