Ajuntament d'Arenys de Munt
CENTRE MORAL D'ARENYS DE MUNT www.arenysdemunt.cat/entitats

Dades de l'entitat
Entitat: CENTRE MORAL D'ARENYS DE MUNT
Àmbit: Cultural
Fundació: 12-01-1913
Adreça: Rambla Francesc Macià, 57
08358 Arenys de Munt
Maresme

E-mail: centre
@centremoral.cat

Telèfon: 937.937.019
Fax: 937.937.019
Socis: 2786
Quota: 5,80€ mensuals
R.E.G.: 130
Qui som
Esteve Torrent Fontbona President
Carles Mora Tuxans vicepresident
Quico Torrent Crous enllaç amb serveis tècnics
Alfons Molons Antius Tresorer
Carme Vera Aguilar Secretaria
Anna Alsina Keith vocal i responsable secció cinema
Montserrat Carreras Cort vocal
Manel LLadó Marquès vocal
Mn Joan Soler consiliari
Martina Sansa Colomer vocal
Míriam Duran Gonzàlez vocal
Mireia Subirana Brecha vocal
Meli Cardoso Santana Representant seció Rau-rau
Baldomer Torrent i Crous representat secció Batec
Carles Marpons Aresté Representat de l'Esbart Dansaire
Josep M. Pitarque Illa representant secció escacs
Enllaços recomanats
Centre Moral d'Arenys de Munt
Pàgina web de l'entitat.
VENDA ENTRADES x INTERNET
Actualitzar pàgina
Autenticació
www.centremoral.cat

MÚSICA: OCTUBRE CANÇONS PER LA LLIBRETAT
Divendres 14 de juny, a les 22h, a la Sala Municipal

La Federació d’Ateneus de Catalunya, A Grup Vocal i la Xarxa de Teatres d’Ateneus de Catalunya (XTAC) de la FAC representaran el proper 15 de juny una nova producció pròpia, l’espectacle musical ‘OCTUBRE. Cançons per la llibertat‘.

L’espectacle és un recorregut per diversos temes de la Nova Cançó i del panorama musical actual: Lluís Llach, Raimon, Maria del Mar Bonet, Què volen aquesta gent? i Quico Pi de la Serra i Txarango, entre d’altres


Cançons que han estat ben presents els darrers mesos gràcies a la recuperació esp actualontània que n’ha fet la gent als carrers arrel dels fets d’octubre de 2017 i tots els esdeveniments que s’han anat produint.

OCTUBRE. Cançons per la llibertat’ és també, doncs, una invitació a reflexionar sobre aquests aspectes a través de la interpretació de l’A Grup Vocal, i la direcció artística de Marc Sambola.

Aquest espectacle arribarà a Arenys de Munt en una única funció el divendres 14 de juny a les 22h a la Sala Municipal del Centre.
 
 
EL CENTRE MORAL D'ARENYS DE MUNT
El Centre Moral d' Arenys de Munt és una associació cultural, sense ànim de lucre, fundada el 1913, que promou l’educació integral dels infants i joves i col•labora en la formació i desenvolupament personal i col•lectiu de les persones adultes, mitjançant l’organització d’activitats cívico-socials, culturals, humanístiques, assistencials, esportives i recreatives. Aquestes activitats són organitzades per la junta directiva i les diferents seccions.

GAUDEIX DEL CENTRE: FES-TE SOCI

 
 
TEATRE
El teatre ha estat durant molts anys l’activitat més representativa del Centre Moral. Els grups s’han renovat en les persones i a vegades han coexistit més d’un grup alhora . Actualment la secció de teatre està formada pel Grup de Teatre del Centre, l’integren més de vint persones de diferents edats, de 16 a 50 i més anys i l’escola de Teatre que ofereix als infants i adolescents iniciar-se en el món de l’espectacle i que gestiona el grup local de teatre Cocou.
Una de les activitats teatrals que existeixen des de la fundació del Centre són Els Pastorets, que s’han perllongat fins avui, amb diferents versions i adaptacions. El Nadal de 2003, coincidint amb el 90è aniversari de l’entitat, es va publicar un llibre que recull la història dels Pastorets al Centre i  les anècdotes de tots aquests anys.
Tant el grup de teatre com l’escola de Teatre estan oberts a tots els socis que vulguin participar-hi com actors, tècnics de llums, de so, a l’equip de tramoia, o a l’equip de vestuari, maquillatge i perruqueria.
 
 
ESCOLA DE TEATRE
Recordem que per participar de l’ESCOLA DE TEATRE:

- S’ha de tenir vuit anys complerts.
- Els pares han d'omplir la Inscripció-autorització que us donaran a la secretaria del Centre.


Gratuït pels socis
Els NO SOCIS han de pagar una inscripció de noranta euros (10€ al mes).

 
 
TRAMOIA
Amb els actors i els directors, sempre s’ha comptat amb voluntaris que han “construït” els escenaris: els equips de tramoia fent els decorats i altres muntatges, els lampistes, els tècnics de so i de música, els del vestuari. Es pot dir que el Centre disposa d’un dels millors equips tècnics dels teatres no professionals que puguem trobar per les rodalies. El principal valor és el seu equip humà, que amb ganes i dedicació, crea els millors decorats, els millors efectes de llum i so i el vestuari més impactant per donar més força a l’espectacle que creen els actors.
Val a dir que el Centre ha fet un gran esforç per dotar la sala gran dels millors aparells possibles tant de llum com de sonorització. Últimament s’ha comprat una taula de so nova amb equalització gràfica i una taula de llums nova controlada informàticament.
 
 
CLUB D'ESCACS
La secció forma part de la federació catalana d’escacs.
Els seus membres es troben regularment els dissabtes a la tarda per entrenar i diumenges per competir.

PER APRENDRE A JUGAR A ESCACS
PER MILLORAR EL TEU NIVELL DE JOC


Tinguis l'edat que tinguis,
Els dissabtes de 5 a 6 de la tarda,
Vine al celler del Centre Moral

Apunta't a les classes d'escacs del Centre!
 
 
L'ESBART DANSAIRE
Ballada a la Plaça de l'església. Estiu 2007
L’any 1977 un grup de socis amants de la dansa van reprendre l’activitat d’un esbart que ja havia funcionat a la dècada dels 60, i s’ha mantingut fins avui amb un nivell envejable. El seu esforç els ha fet mereixedors de la fama de ser un dels millors esbarts del nostre país, ha passejat el nom del Centre Moral d’Arenys de Munt per quasi tot el món. En aquests moments es tracta de la secció més nombrosa, amb prop de dos centenars de participants, distribuïts en els diferents grups, des dels infantils fins el Cos de Dansa.
 
 
CINEMA
Es programen films d’estrena, amb els nous i moderns sistemes de projecció i de sonorització. Les sessions per a adults són les nits dels dissabtes, a les 10h, i els capvespres dels diumenges, a 2/4de 8h. Els diumenges i festius de tot l’any, a les 5 de la tarda, es projecta la sessió infantil, gratuïta sempre per al socis.
 
 
GRUP PESSEBRISTA
La construcció del Pessebre Monumental d'Arenys de Munt va fer reunir un bon grup de pessebristes amants del pessebre de guix i dels diorames. La secció la formen aquests afeccionats que van crear una escola des de la dècada dels vuitanta, oferint la possibilitat a que els joves aprenguin aquest art. Actualment continua funcionant l’escola de pessebres per a petits i grans. Durant l’any dissenyen i elaboren maquetes per al Pessebre Monumental que es mostra per Nadal a la Masia de Can Borrell, i organitzen el tradicional concurs de pessebres de la vila.
 
 
AGRUPACIÓ SARDANISTA
Es constituí l’any 2000, un cop dissolt el grup de sardanistes que organitzava les audicions i ballades de sardanes a la Plaça de l’Església durant el mes d’agost. Aquesta secció té per objectiu aplegar els amants de la sardana, canalitzar informacions, organitzar i promoure audicions i ballades de sardanes al poble, i diferents actes a l’entorn d’aquesta dansa, com sortides i aplecs. També organitzen cursets per aprendre i repartir sardanes als socis.
 
 
BATEC
redacció del Batec
És la secció que s’encarrega de l’elaboració del butlletí informatiu del Centre. Es creà amb motiu dels actes commemoratius del 75è aniversari de l’entitat. Actualment el butlletí es distribueix gratuïtament i mensual al domicili de tots els socis. Conté tota la informació de l’entitat: notes de la junta, novetats, gestió i programació d’activitats de totes les seccions i, a més, informació de tota la població d'Arenys de Munt: informació municipal de l’ajuntament, de la Parròquia, de tots els grups i totes les entitats que existeixen al poble, culturals, de lleure i esportives, amb la possibilitat de publicar escrits d’opinió, anuncis, intercanvis, etc., i, finalment, la programació dels actes que cada mes es realitzen al poble de cadascuna de les entitats locals.
El seu tiratge és de 900 exemplars al mes. Els no socis poden adquirir-lo a les llibreries i papereries.
 
 
REIS
És la secció formada per tots aquells que fan possible que cada any el poble s’ompli de màgia i il•lusió amb l’arribada de SSMM el Reis Mags d’orient, procurant que ho tinguin tot a punt per desfilar, juntament amb el seu seguici, en espectaculars carrosses i amb sumptuoses vestimentes.
 
 
CLUB TENNIS TAULA
Aquesta secció ha anat funcionant des de finals dels anys seixanta. Avui està completament regularitzada i forma part de la federació de Barcelona i es participa en els campionats i les lligues territorials, destacant l’assoliment de trofeus importants, com la Copa de Barcelona. Hi ha diversos equips i categories, segons el nivell i la dedicació dels jugadors, els partits es disputen els matins dels diumenges. També se n’ensenya als principiants, sobretot durant l’estiu.
 
 

Tornar al llistat d'entitats


Rambla Francesc Macià 59 - 08358 Arenys de Munt - Tel. 937 937 980 - ajuntament@arenysdemunt.cat