Ajuntament d'Arenys de Munt
Cate Colònies Sant Martí www.arenysdemunt.cat/entitats

Dades de l'entitat
Entitat: Cate Colònies Sant Martí
Àmbit: Educatiu
Adreça: catecolonies@gmail.com
08358 Arenys de Munt
Catalunya

E-mail: catecolonies
@gmail.com
Actualitzar pàgina
Autenticació
Cate Colònies

Qui som?
Les Cate-Colònies Sant Martí d’Arenys de Munt ens definim com una entitat de colònies educatives, amb esperit de servei i sense ànim de lucre, que desitja el creixement personal de tots els seus participants, i que té per objecte promoure una educació humana i cristiana.

Per assolir-ho, cada any escollim un centre d’interès o lema que al llarg de la colònia es va desenvolupant per aconseguir una persona lliure, crítica i responsable,  que confiï en els altres i treballi per fer de la societat un àmbit on les relacions siguin cada vegada més justes, respectuoses i fraternals, i que amb els valors cristians col•labori amb els altres per aconseguir un món més solidari i feliç.
 
 
Breu Historia
Les Cate-Colònies Sant Martí d'Arenys de Munt som néixer l’any 1984 com a cloenda dels curs de catequesi, i des de aleshores no s’han deixat de fer ni un sol any. Aquell primer any 57 nois i noies i 15 monitors/es van anar a la casa de colònies de La Mina d’Osor. Les “Cate” van créixer ràpidament, i d’aquests primers 72 participants passarem a 175 l’any 1989 que és quan per primera vegada es porten a terme dos trons de colònies en dos torns de colònies a dues cases diferents, concretament a Els Arcs de Santa Pau i La Vileta  I la crescuda continua, l’any segünet ja no n’hi ha prou amb dos torns de colònies, en fan falta tres per poder assumir la gran demanda de participants, així l’any 1990 es duen a terme tres torns de colònies amb 182 participants a 3 cases de colònies: Santa Ceclina de Llagostera, La Mina d’Osor i Sant Aniol de Finestres.
Un nou  augment en el nombre de  torns de colònies es produí l’any 1998, des d’aleshores són quatre el nombre de torns, amb les seves respectives cases.
També cal esmentar com a novetat, que ja no només realitzem colònies sinó que des del 2000 el torn amb els nois i noies més grans solen anar de ruta. I que aquell mateix any s’introduí per primera vegada un límit de places, doncs el gran creixement assolit per les Cate-Colònies ha fet del tot inviable assumir la totalitat de la demanda actual.
Actualment el nombre de participants de les cate-Colònies voregen els 350 participants, entre nois i noies, monitors i monitores, equips de cuina, equips de responsables i els encarregats del transport, tots ells voluntaris.
 
 
Com són les Colònies?
Un dia qualsevol de Cate-Colònies s’organitza de la següent manera: A les vuit del matí es lleven els monitors/es i a un quart de nou els infants. Prèviament ja ho han els cuiners, que aquesta hora ja preparen l’esmorzar de tota la colònia. A tres quarts de nou es fa el bon dia on es presenta l’objectiu del dia, to seguit a esmorzar. Després de netejar la casa i recollir les habitacions es comencen els tallers, on es fan des de treballs manuals de tota mena a balls de saló, tècniques de relaxació o excursions amb bicicleta. Cap a les 12 es va a la piscina, fins a l’hora de dinar. Després de dinar hi ha una estona d’esbarjo lliure abans no comença el joc de la tarda. En acabat és l’hora de dutxa. Cap a les 9 del vespre es sopa i més tard es fa un joc de nit o una vetllada. Abans d’anar ha dormir es realitza una mica de cantada i la reflexió del dia, amb la pregària de bona nit.
Amb tot això ja són entre les 11 i les 12 de la nit i els nois i noies van a dormir. Els monitors aleshores es reuneixen per revisar el dia i preparar el que cal per demà. L’equip de Cuina també aprofita aquests instants de tranquil•litat per preparar la feina de l’endemà. Cal mencionar a part, la feina que realitzen els cuiners i cuineres, un equip de gent que, a la mateixa manera que els monitors/es, treballen altruistament per tirar endavant les colònies.
 
 

Tornar al llistat d'entitats


Rambla Francesc Macià 59 - 08358 Arenys de Munt - Tel. 937 937 980 - ajuntament@arenysdemunt.cat