El Poble
Publicat el 23 d'abril de 2009
Agermanament amb Feytiat - Festiac
Agermanament d'Arenys de Munt amb Feytiat - Festiac

agermanament Arenys de Munt i Feytiat
Arenys de Munt està agermanat desde 1999 amb la vila francesa de Feytiat.

Visiteu la seva web: Web de Feytiat

Celebració del 15è aniversari de l'agermanament amb Feytiat-Festiac
Maig 2015

El passat cap de setmana del 15 al 17 de maig, 53 arenyencs i arenyenques, acompanyats per l'alcalde d'Arenys de Munt i la regidora de Cultura i Ensenyament, van viatjar al poble de Feytiat - Festiac per participar als actes de celebració dels 15 anys de l'agermanament amb Arenys de Munt i dels 35 anys de l'agermanament de Feytiat - Festiac amb Leun (Alemanya).

Cal destacar la presència als actes institucionals de dissabte 16 de maig, de l'eurodiputat francès Jean-Paul Dedanot, de M. Hans-Werner Bussmann, cònsul general d'Alemanya a Burdeus, i de més de dues-centes persones.

15è aniversari agermanament Feytiat-Festiac 

15è aniversari agermanament Feytiat-Festiac
 15è aniversari agermanament Feytiat-Festiac

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Actes aniversari Agermanament amb Feytiat
Maig de 2014

El cap de setmana del 25 al 27 d’abril es van celebrar a Arenys de Munt els actes de commemoració del 15è aniversari de l’Agermanament entre Arenys de Munt i Feytiat, amb tot un seguit d’actes que es van celebrar al llarg dels tres dies.

Una delegació de convidats de Feytiat, encapçalada pel seu alcalde, sr. Gaston Chassain,  van poder gaudir de l’hospitalitat de les famílies d’Arenys de Munt que els van acollir a casa seva.

Divendres 25 d’abril se’ls va oferir un refrigeri de benvinguda a la Sala d’Exposicions; dissabte 26 d’abril van poder gaudir d’una visita turística a les Caves Codorniu de Sant Sadurní d’Anoia  i al Barri Gòtic de Barcelona; i diumenge 27 d’abril es va celebrar l’Acte institucional de commemoració i renovació de l’Agermanament a la Sala Municipal, amb els parlaments dels presidents de les Comissions d’Agermanament: Jaume Rossell i Bernat Mariaux i dels dos alcaldes: Joan Rabasseda i Gaston Chassain. Es van escoltar els himnes europeu, francès i català i després es va celebrar un dinar de germanor per acomiadar la delegació de Feytiat.

Per a més informació podeu veure el reportatge clicant al logo d'Amuntv a la part dreta del web municipal o en aquest enllaç

http://amuntv.eixtic.cat/TVRIndex.html


2014, aniversari de l'agermanament amb Feytiat

Desembre de 2013

L’any 2014 es celebraran a Arenys de Munt diversos actes per commemorar el 15è aniversari de l’agermanament amb Feytiat.

Per aquest motiu i per preparar aquest esdeveniment, el passat cap de setmana s’ha rebut la visita d’una comissió de l’Ajuntament de Feytiat, encapçalada pel seu nou alcalde, el sr. Gaston Chassain i Bernard Mariaux, president del comitè d’agermanament.


Una representació de l’Ajuntament d’Arenys de Munt i de la comissió arenyenca de l’agermanament han acollit la delegació francesa portant-los a visitar diferents llocs d’Arenys de Munt, Arenys de Mar i Mataró.

Durant les festes del Remei del 2014, del 25 al 27 d’abril, es celebrarà aquest aniversari i l’any 2015 es farà la visita a Feytiat.


Viatge a Feytiat per celebrar el 10è aniversari de l'agermanament
Març de 2010
La Comissió d´Agermanament d´Arenys de Munt amb Feytiat organitza una visita al poble francès els dies 14, 15 i 16 de maig de 2010, per celebrar el 10è aniversari de l´agermanament. Se celebrarà conjuntament amb el poble alemany de Leun, que fa 30 anys que es va agermanar amb Feytiat. Així, durant tres dies, alemanys, francesos i catalans conviuran junts en aquesta trobada. L´agenda, segons informa la Comissió, és molt atapeïda:

El divendres 14 de maig sortiran d´Arenys de Munt a les 4 de la matinada amb autocar i aniran directament a Feytiat per arribar-hi, aproximadament, a la 1 del migdia, on els esperaran les famílies acollidores per dinar. A la tarda inauguraran tots plegats la plaça d´Arenys de Munt de Feytiat, amb músiques tradicionals i jocs infantils patrocinats per l´associació Voluntaris per Arenys de Munt. Per acabar, es farà una celebració ecumènica de tres religions. Al vespre, hi haurà ball d´envelat amb orquestra. Per al jovent, el Grup SKAFAM del nostre poble hi col•laborarà oferint un concert.

El dissabte 15 de maig al matí tindrà lloc la cerimònia oficial de l´agermanament celebrant el 10è aniversari entre Arenys de Munt i Feytiat i el 30è aniversari entre Leun i Feytiat, amb la participació de les autoritats, comissions d´agermanament i participants dels tres pobles. A la tarda es farà una cercavila amb totes les associacions participants. Al vespre hi haurà ball de comiat a l´envelat.

El diumenge 16 de maig es marxarà de Feytiat a les 9 de matí per fer l´habitual ruta turística; es visitarà el poble francès d´Albi. És un poble turístic a la riba del riu Tarn i té una de les catedrals més espectaculars de França. Al voltant de les 10 de la nit, s´arribarà a Arenys de Munt.

Les places són limitades i el preu del viatge és de 35 € per persona; les persones que estiguin interessades a anar-hi ho poden confirmar, al més aviat possible, a un dels següents telèfons: 610580006 (Jaume Rossell), 937950790 (Pilar Vallbona), 625539106 (Teresa Forn) o 937938654 (Teresina Rossell).


10 anys d'agermanament amb Feytiat

Arenys de Munt celebra aquest cap de setmana el desè aniversari de l'agermanament amb la població occitana
Abril de 2009

Arenys de Munt està agermanat des de 1999 amb la vila occitana de Feytiat. En motiu del desè aniversari aquest llarg cap de setmana Arenys de Munt ha programat diferents actes en els que participaran diferents representants de Feytiat. L'arribada dels veïns de la vila occitana serà divendres al vespre i a la Sala Municipal se'ls oferirà un còctel de benvinguda i es farà un sopar amb les famílies acollidores. Dissabte es farà una ballada Conjunta de Balls Regionals a càrrec de L´esbart Dansaire del Centre Moral  i  Les  Pastoureux de la Valoine de Feytiat i a la nit hi haurà ball popular amb Disco Mòbil Leandre,  fins a la matinada. Diumenge es tancarà la celebració del desè aniversari de l'agermanament amb un acte institucional al Centre Moral i un dinar de germanor a la Sala Municipal. 


Anem a Feytiat els dies 1,2 i 3 de Juny

Abril de 2007

La Comissió d´Agermanament amb Feytiat organitza la visita biennal al poble agermanat els dies 1,2 i 3 de Juny del 2007.

Aquests dies és Festa Major a Feytiat i organitzen diverses activitats esportives, culturals, festives i també una fira d'atraccions.

Com ja es habitual i per fer mes amè el viatge es faran diverses visites turístiques . El dia 1 de Juny, s'atura a esmorzar a la ciutat emmurallada de Carcassona, desprès s'anirà a dinar a la ciutat de l´edat mitjana de Sarlat, i així es podrà gaudir dels seus típics carrers, monuments, restaurants i comerços. S'arribarà a Feytiat aproximadament a les 8 del vespre on serem rebut per les famílies acollidores.

El dia 2 de Juny, els nostres amics de Feytiat ens portaran a visitar la ciutat de Brive-la-Gaillarde, famosa pel seu casc antic i pel seu gran mercat a l´aire lliure, dins una gran plaça fortificada i dominada per un autèntic “Far” de costa (penseu que és una ciutat d´interior) . Desprès s'anirà a visitar el Castell de Pompadour, cèlebre per la cria de cavalls de carreres i per el seu Hipòdrom. En els seus jardins las famílies acollidores ens oferiran un picnic per dinar. A la tarda s'anirà a visitar una fàbrica de porcel·lana.

El dia 3 de Juny, tindrem lliure fins al migdia, on la comissió de Feytiat ens oferirà un “dinar de Germanor” abans d´emprendre el viatge de tornada.

El cost del viatge és subvencionat i només cal pagar 30 Euros per persona.

Les Places són limitades, per tant, les persones que estigueu interessades a anar-hi, podeu confirmar-ho el més aviat possible als telèfons :
610580006 Jaume Rossell
937938032 Núria Puig
937950074 Núria Vilaró
937951396 Teresa Forn
937938654 Teresina Rossell


Arenys de Munt participa a la fira de Pàscua de Feytiat

Març de 2007

Aquest cap de setmana es cel.lebrarà a Feytiat la Fira d'Artesania i de Pasqua. Les dues viles agermanades Arenys de Munt i Feytiat, juntament amb els pobles agermanats amb Feytiat, Leun d'Alemanya i Livezi de Rumania, participaran a aquesta fira de productes.

Els pobles muntaran un stand on s'oferiran productes típics de la zona. La delegació del comité d'Agermanament d'Arenys de Munt portarà maduixes banyades en xocolata negra, que es faran al mateix stand, bunyols de quaresma amb vi sec i participaran de la degustació de cerveses portant cervesa catalana.


Arenys de Munt participa als actes d'agermanament de Leun i Feytiat

Maig de 2006

Una delegació d'arenyencs s'han desplaçat a Feytiat on se celebra aquest cap de setmana els actes de 25 anys d'agermanament de la ciutat francesa amb la ciutat alemana de Leun. L'agost de l'any passat aquest aniversari es va commemorar a Leun però ara el torn per celebrar aquesta data és de Feytiat. L'alcalde d'Arenys de Munt, Andreu Majó, diversos regidors de l'ajuntament i arenyencs que formen part del Comité d'Agermanament amb Feytiat acompanyaran els germans de la ciutat en els actes oficials.

Dissabte al matí s'oferiran els parlaments oficials per part dels tres alcaldes dels tres pobles. Al llarg del dia es portaran a terme diversos espectacles. Els actes s'allargaran fins diumenge al migdia, moment en què la delegació arenyenca tornarà cap a casa.


Mostra de productes d'Arenys de Munt a Feytiat
Dins la fira d'artesania de Pasqua

Abril de 2006

Aquest cap de setmana a Feytiat s'ha celebrat la Fira d'Artesania i de Pasqua. Les dues viles agermanades van muntar un stand. Leun oferia cervesa alemanya i salsitxes de la seva regió mentre que el comité d'Agermanament d'Arenys de Munt comptava amb la família d'artesans del gravat de vidre Artigas, que van demostrar el seu art a la fira, i un comerç del poble.

La delegació de 10 persones arenyenques que va participar a la Fira van gaudir de l'acollida, les tradicions i la gastronomia del poble francès. A més, van mostrar els productes típics del municipi: van regalar 12 quilos de bunyols de quaremsa, i van vendre maduixes, torrades i borregos de Can Puig, carquinyolis i trufes de la Pastisseria Garrell i melmelada de Cirera d'en Roca de Núria Puig.


Un grup d'arenyencs viatja a Feytiat
Març de 2006

Una delegació d'arenyencs del comitè d'agermanament viatjaran aquest cap de setmana a Feytiat, on se celebrarà la fira d'artesania i al fira de pàsqua. Els participants hi col·laboraran muntant una parada a la Fira on s'oferiran productes d'Arenys de Munt, com maduixes, productes de pastisseria, carquinyolis, borregos, melmelada de cirera d'en Roca i també hi aniran els artesans del vidre de la Família Artigas.

Arenys de Munt està agermanat desde 1999 amb la vila francesa de Feytiat, un bonic poble francés molt proper a la ciutat de Llemotges. D'aquesta manera, la Comissió d'Agermanament d'Arenys de Munt juntament amb el Comité de Jumelage de Feytiat organitzen periòdicament trobades on els dos pobles es retroben i estableixen bones amistats.


Feytiat, Leun i Arenys de Munt

Agost de 2005

Del dijous 25 d´agost fins al diumenge 28, una delegació de l´Ajuntament d´Arenys de Munt, del comitè d´Agermanament i de la Colla de Geganters de la nostra Vila, vàrem anar a Leun, poble alemany agermanant amb Feytiat, per celebrar els seus 25 anys d´agermanament. A l´acte hi vam anar convidats pels nostres germans de Feytiat i cal dir que l´acolliment i l´entussiasme de les famílies alemanyes, en motiu de la celebració d´aquest aniversari, va ser excel·lent.
Dins dels actes programats pels organitzadors de l´esdeveniment hi trobem una marxa popular pels carrers de la vila de 2000 quilòmetres, que és la distància que hi ha entre Feytiat i Leun, d´anada i tornada, la qual hi vàrem participar tota l´expedició.

També vam gaudir d´una visita guiada per la població i voltants i balls a l´envelat, als vespres, a l´estil Alemany, amb cervesa inclosa. Els gegants d´Arenys de Munt van fer una cercavila pels carrers de Leun, on van causar molta expectació ja que era la primera vegada que a Leun veien, per primera vegada, uns gegants.

El dissabte al matí es van celebrar els actes oficials dels 25 anys d´Agermanament Feytiat-Leun, on hi va intervenir també, amb un discurs, l´alcalde Andreu Majó.El diumenge al matí es va celebrar una missa comunitària de totes les religions existents al poble, catòlics, protestants, etc... Al migdia es va fer una desfilada final pels carrers del poble, amb carrosses incloses, de totes les associacions que van participar en els actes d´aquests 25 anys d´agermanament entre alemanys i francesos on, novament, els gegants d´Arenys de Munt van ser l´atracció de les màquines fotogràfiques. Volem agrair públicament al nostres germans de Feytiat que fessin possible la nostra participació en els seus actes d´aniversari i així, segellar unes relacions també amb els alemanys de Leun.


Arenys de Munt torna a Feytiat per la seva Festa Major.
Juny de 2005

El 3, 4 i 5 de juny de 2005, més de vuitanta arenyencs van viatjar fins a Feytiat, a França, per passar un cap de setmana a la vila agermanada, que celebrava la seva festa major. El divendres a les 6 del matí, dos autocars van sortir puntualment des de la plaça de l´Església i, tal i com s´havia programat, es van anar fent parades culturals a diferents llocs. A quarts de 10 del matí es va esmorzar al Canal de Midi i es va poder gaudir del paisatge una bona estona. Al migdia s´arribava a Rocamadour on es va dinar i es poder visitar la població. A primera hora de la tarda es va arribar a les Grutes de Padirac, les més importants de França. A quarts de vuit del vespre s´arribava a Feytiat, on els arenyencs eren rebuts amb un aperitiu.

El dissabte 4 de juny van visitar un molí paperer i una impremta antiga de la població de Saint Leonard de Noblat mentre que els jugadors de futbol i els de taekwondo d´Arenys de Munt van anar a visitar el castell medieval de Chalucet. A la tarda, mentre els futbolistes d´Arenys de Munt jugaven un partit amb el club de Feytiat -i els de taekwondo feien exhibicions-, un dels autocars va traslladar-se fins a Limoges on es va fer una visita guiada per la població. Al vespre es va anar a veure els focs artificials i es va poder gaudir del ball popular de Festa Major, que es feia a l´aire lliure.

El dia 5 al matí es va celebrar una reunió entre els dos comitès d´Agermanament i les associacions participants, que van establir el calendari d´activitats comunes de cara a aquest any i el vinent. Al migdia es va dinar a la sala del Mas Cerise i cap a les quatre de la tarda els autocars van començar a retornar cap a Arenys de Munt.

A la fotografia l´expedició arenyenca, amb les famílies que els va acollir, davant l´Ajuntament de Feytiat.

RECULL DE FOTOGRAFIES

^