Portada · Medi ambient · Servei de Recollida d'Escombraries
Servei de Recollida d'Escombraries

Ajuntament Informa núm. 6 - Residus sòlids urbans (agost 2014)

Tarifa residus comercials deixalleria

Punts de recollida de piles


Participa en la recollida selectiva i dóna el millor tracte a les teves deixalles i al medi ambient.


CALENDARI DE RECOLLIDA PORTA A PORTA:

dies recollida dels productesTAMBÉ PODEU PORTAR LA BROSSA A LES ÀREES DE RECOLLIDA:
Cada color de contenidor és per a una fracció de brossa diferent.

informació contenidors


MILLORES EN LA RECOLLIDA SELECTIVA DE L'OLI USAT DE CUINA:


A partir de l'1 de juliol Arenys de Munt inicia un nou sistema de recollida selectiva de l'oli de cuina usat. La recollida es farà a través de 5 establiments, on s'instal·laran uns contenidors específics.

Aquesta iniciativa complementa la recollida d'aquest residu, que ja ofereix la Deixalleria municipal, i avança en les polítiques de sostenibilitat i respecte pel medi ambient que des de fa anys duu a terme l'Ajuntament d´Arenys de Munt.


  • Per què hem de reciclar també l'oli?


1 litre d'oli pot contaminar fins a 1.000 litres d´aigua.

Llençar l'oli a l'aigüera fa que la depuració de les aigües sigui molt costosa. A més, si no es fa una depuració total de l'oli, al tornar al medi, aquest contamina els rius, el mar i els aqüífers, interferint en la vida natural i degradant l'entorn. A més, també causa problemes a les canonades dels desaigües, obstruint-les i generant males olors.

El reaprofitament de l'oli de cuina usat és un projecte social que impulsa l'Ajuntament d'Arenys de Munt amb el suport del Centre Especial d'Ocupació del Maresme, que treballa amb persones amb discapacitat intel·lectual.


  • Com el reciclem?


Per reciclar l'oli cal separar-lo i buidar-lo en una ampolla de plàstic (recipients de VIDRE o BRICS NO). Quan estigui ple, només cal tancar-lo bé i dipositar-lo a qualsevol dels contenidors instal·lats als diversos punts de recollida.


  • Mitjançant la Fundació Maresme i la col·laboració dels establiments, l'Ajuntament ofereix la recollida de l'oli als següents punts de recollida:


- Spar - Rambla Francesc Macià, 37

- Comerç Pi Gros – El Pi Gros

- Forn Degustació El Llonguet – Rambla Riera i Penya, 38

- Ca la Paulina – Rambla Sant Martí, 26

- Centre d'Atenció Primària (C.A.P.) – Av. Del Remei s/n


L'oli també es pot seguir portant, com fins ara, a la DEIXALLERIA municipal, situada al Torrent d'en Puig.


No obstant, s'informa als veïns que es retiraran els contenidors que hi havia distribuïts en diferents punts del municipi per a la recollida d'oli (a l'aparcament Bellsolell, Av. Sant Jordi, Crta. de Lourdes, Can Borrell i Sindicat), on l'usuari havia d´abocar directament l'oli.


L'objectiu del nou sistema de recollida, més net i eficient, és reduir els vessaments i abocaments de residus, minimitzar les molèsties ocasionades als veïns i optimitzar la recollida dels olis vegetals.

 
Dades del servei
^