Comença el programa de cribratge amb Test d'Antígens Ràpid (TAR) a les farmàcies per a monitors i infants de casals i colònies

Última revisió 21-07-2021 09:47
21/07/2021

Des d'aquest dilluns, les persones asimptomàtiques i que no siguin contacte estret de cap cas positiu, que pertanyin al col·lectiu de persones que treballen o participen en activitats en l’àmbit del lleure educatiu, ja es poden fer tests d'antígens gratuïts a les farmàcies.

Són tests ràpids d'automostra, que es faran supervisats per un professional de la farmàcia, que després introduirà el resultat en el sistema de salut. L’objectiu de la campanya és ampliar la identificació de nous casos i tallar les cadenes de transmissió en aquest àmbit.

Des de l’Ajuntament d’Arenys de Munt s’ha informat els casals de l’inici d’aquest programa i es posa èmfasi en què un TAR negatiu indica que en el moment de fer la prova la persona no té una càrrega viral elevada i que, per tant, tot i donar negatiu, cal que segueixi mantenint les mesures de protecció, com l’ús de la mascareta.

El programa és totalment voluntari i gratuït.

Qui se'ls pot fer?

Aquest dispositiu de cribratge, pensat per a les activitats de lleure de l'estiu, com casals i colònies, va adreçat a nens i nenes a partir dels 10 anys, i a monitors a partir dels 16 anys. Els nens i nenes de fins a 15 anys d'edat han d'anar a fer-ser el test acompanyats d'un adult. No està adreçat a les persones que tinguin símptomes, que han d'adreçar-se als centres d'atenció primària, ni per als contactes de positius, que han de fer quarantena.

A Arenys de Munt hi ha entre 80 i 100 nens que durant l’estiu participen en casals, lúdics i esportius.

Les farmàcies que hi participen són:

  • Farmàcia Mias: de 9 a 12 h i de 17 a 19 h (de dilluns a divendres). Tel. 937938201.
  • Farmàcia Pizarro (final del poble): de 13.30 a 14 h i de 20 a 21 h (de dilluns a divendres). Tel. 674604927.

Test d'Antígens Ràpid
Test d'Antígens Ràpid