Aigües d'Arenys buscarà possibles fuites d'aigua que fan perdre actualment uns trenta litres per habitant i dia

Última revisió 08-02-2024 14:37
08/02/2024

El proper dijous, 15 de febrer, Aigües d’Arenys actuarà en tres zones del poble per detectar possibles fuites d’aigua i en dies posteriors reparar-les. Això obligarà a tallar el subministrament d’aigua durant la jornada.

El dijous 15 de febrer es realitzaran els treballs de localització de fuites al triangle que conformen la rambla de l’Eixample, el carrer Amadeu Vives i la carretera de Torrentbò, incloent-hi el carrer Primer de Maig. En aquesta zona s’hi han detectat pèrdues d’uns 7 m3/h. També es treballarà per la zona de Ca l’Aranyó i l’avinguda Sant Jordi, on es detecten unes pèrdues de 3 m3/h. Caldrà tallar el subministrament d’aigua entre les 8 del matí i les 6 de la tarda, i aquest tall afectarà els carrers que s’abasteixen d’aquests trams de xarxa: Can Cosme, Lourdes, carretera de Torrentbò, Primer de Maig i Amadeu Vives; i, per l’altra banda, Ca l’Aranyó, av. Sant Jordi, av. Panagall, c. Ausiàs March, c. Sant Antoni M. Claret i una part de la carretera de Sant Celoni.

Pel que fa a la tercera zona, la del poliesportiu de Can Zariquey, es creu que hi ha una possible fuita situada al tram final del carrer Llorenç Trias, on es perden uns 10 m3 al dia. En aquest cas caldrà tallar el subministrament d’aigua entre les 8 i les 14 h, i afectarà la zona del pavelló, les pistes de pàdel i la comunitat terapèutica de Can Zariquey.

En total, quan s’hagi aconseguit localitzar-les i reparar-les totes, s’evitaran unes pèrdues d’uns 250 m3 d’aigua al dia. Això suposarà una reducció del consum equivalent a trenta litres per persona i dia. Es tracta d’una actuació molt important i s’agraeix per endavant la col·laboració de la població.

Es repartiran avisos a tots els carrers on hi haurà el tall de subministrament d’aigua, i especialment s’avisarà amb antelació comerços, botigues i bars.