Inauguració del CUAP Maresme

Última revisió 11-05-2021 09:38
07/05/2021

El passat dimecres 5 de maig es va inaugurar el Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) Maresme, on va assistir la regidora de Sanitat, M. Àngels Gros i Argelés.

Aquest nou centre es va posar en marxa dilluns i dona servei a la ciutadania del Maresme Central, inclòs Arenys de Munt. Està ubicat en un edifici annex al Centre d’Atenció Primària El Maresme, a Mataró, i s’hi accedeix per l’entrada que hi ha al passatge Antoni Díaz Conde (cantonada amb el Camí del Mig). Es tracta d’un espai nou, de 550 metres quadrats, totalment remodelat, que compta amb un box de triatge, set punts de consulta polivalents, vuit punts d’observació i un box de reanimació cardiopulmonar (RCP).

Dona servei les 24 hores, tots els dies de l’any per atendre les urgències de baixa i mitjana complexitat de medicina general i pediatria. A més, inclou suport vital avançat, amb estabilització inicial fins a l’arribada de les unitats del SEM. També s’hi fa la valoració, orientació i primer tractament d’urgències de més complexitat, fins a la derivació d’aquests casos, així com procediments programats d’infermeria en dies festius, per garantir la continuïtat assistencial de cures i injectables. A més, el nou equipament compta amb recursos diagnòstics, com radiologia i servei d’analítica urgent.

Es tracta del primer dispositiu d’aquestes característiques que hi ha a la comarca del Maresme, per donar resposta des de l’atenció primària a les demandes d’atenció urgent de la població, amb l’ampliació de l’horari i la millora de la capacitat de resolució d’urgències de baixa i mitjana complexitat. El nou CUAP està gestionat per l’Institut Català de la Salut.

A la inauguració, el vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès i Garcia, va posar de manifest que el nou CUAP Maresme “resol un dèficit històric de la comarca i permet millorar l’atenció d’urgències de mitjana i de baixa complexitat, amb coordinació amb la resta de centres d’atenció primària i l’Hospital de Mataró”, reforçant els serveis per al conjunt del territori, en aquest cas per als quinze municipis del Maresme central.

Per la seva banda, la consellera de Salut, Alba Vergés i Bosch, va valorar que aquest nou CUAP beneficiarà 270.000 persones del Maresme central, en el marc d’un servei que treballa en xarxa amb tots els centres d’atenció primària del territori, amb els punts d’atenció continuada, amb l’atenció domiciliària, l’atenció hospitalària i amb el SEM.

Inauguració nou CUAP
Inauguració nou CUAP