La celebració del Dia Europeu de la Mediació aplega grans i petits

Última revisió 25-06-2020 22:49
05/02/2020

El Servei de Mediació ha realitzat dos dels actes previstos del Dia Europeu i queda a l’espera de poder fer l’últim acte a l’Institut Domènec Perramon. Aquests actes tenen la finalitat de promoure la cultura de la pau i el diàleg.

El contacontes va tenir un gran èxit d’assistència; va aplegar infants i les seves famílies entorn d’un conte que explica valors de convivència, diàleg, entesa i solidaritat per aconseguir un objectiu comú.

Els infants van poder participar a pensar i reflexionar sobre com aconseguir els nostres objectius amb l’ajuda dels altres i a través de l’entesa.

La xerrada col·loqui a càrrec de Francesc Forn va aplegar menys persones, però va ser d’un alt interès per debatre i reflexionar sobre les claus per a la millora de la convivència a la nostra societat. Després que l’historiador exposés amb claredat i gran coneixement capítols de guerra i pau de la nostra història, i successos del nostre entorn més proper que exposaven la barbàrie i la violència, però també la bona convivència, Forn va exposar que les claus per crear una societat cohesionada i en pau és l’educació en valors cívics i ètics, l’educació en valors a l’escola i la societat.

El debat va concloure que a ser cívics s’educa i que actualment, tot i que la història ens diu que hi ha menys violència física, la nostra societat ha de seguir caminant en pro d’aquests valors de convivència, ja que encara hi ha molta presència de violència en diferents àmbits: institucional, escolar, familiar i social.

El Servei de Mediació valora positivament el desenvolupament dels actes i seguirà promovent la cultura de pau i diàleg. És un servei públic i gratuït per a totes les persones d’Arenys de Munt, que dona suport en la gestió dialogada i pacífica dels conflictes de tipus veïnal, familiar, comunitari, organitzacional, etc., a totes les persones o organitzacions que ho desitgin.