Gran Recapte d'Aliments postCOVID-19 aquest cap de setmana

Última revisió 26-06-2020 14:34
10/06/2020

Aquest cap de setmana, 13 i 14 de juny, es farà a Arenys de Munt el Gran Recapte d'Aliments extraordinari per ajudar a pal·liar els efectes que deixa en moltes famílies la crisi del coronavirus. Hi participaran els supermercats Dia, Spar, Condis, Ca la Paulina, Comerç Pi Gros i Autoservei Pilar. A tots ells hi haurà dos voluntaris de la Xarxa de Voluntaris COVID-19 d'Arenys de Munt informant-ne, fent torns de dues hores i mitja cada parella.

La tasca dels voluntaris serà fer difusió de la recollida amb la seva presència i repartir bosses als clients perquè hi posin el menjar que vulguin donar al recapte. En aquest cas, per consciència amb el medi ambient, les bosses que es donaran seran de roba, fetes a mà pel grup de cosidores voluntàries. Aquestes mateixes bosses, reutilitzables, són les que serviran després per fer l'entrega d'aliments als usuaris del DISAM.

El menjar es recollirà en caixes cedides per Càritas, iguals que les del Gran Recapte del desembre. Al migdia i al vespre, una flota de voluntaris farà la ronda pels supermercats i punts de suport per endur-se el que s'hagi recollit al matí i a la tarda, i ho duran al DISAM, on caldrà col·locar-ho tot correctament a les estanteries.

A més dels sis grans supermercats del municipi, en aquesta iniciativa solidària també hi col·labora la Farmàcia Mias, on no hi haurà cap voluntari però sí una caixa on es podran dipositar productes farmacèutics que els clients hagin comprat allà i vulguin donar solidàriament. Per altra banda, el forn de pa Can Puig s'hi suma amb una iniciativa que permetrà tenir pa del dia als usuaris del Banc d'Aliments, amb un sistema de vals que encara s'ha d'acabar de concretar.