2023 i anteriors

Crònica del Ple Municipal del 14/11/2023

Un Ple tècnic i de tràmit, però amb preguntes destacades, tanca políticament l'any 2023

Hi havia quatre punts amb debat polític a la part resolutiva, i al final, precs i preguntes de l’oposició. Tal com es preveia, va ser un ple amb poc debat i que va durar, entre tot, poc més d’una hora i mitja. Gairebé tot es va aprovar per unanimitat. Només una abstenció del PSC al darrer punt va estroncar el ple d’unanimitats. Però entrem en matèria. En primer lloc es van aprovar les actes del darrer ple ordinari i de l’extraordinari del Pressupost, per unanimitat perquè són videoactes. I el primer punt amb debat polític va ser la proposta d’aprovació inicial del plànol de delimitació de les urbanitzacions, nucli població, edificacions i instal·lacions d’Arenys de Munt afectades per la llei 5/2003 de prevenció d’incendis forestals. La va presentar al plenari el regidor de Medi Ambient, Jordi Maimí Girbal  JuntsxAdM va demanar alguns aclariments i esmenar algunes errades en les localitzacions. Hi van votar a favor perquè el tema és important i les franges i actuacions per prevenir incendis s’han d’implementar tan aviat com es pugui. Escoltem Roser Moré Collet, regidora de Junts   El PSC no va demanar la paraula, i es va procedir a la votació del punt, aprovat per unanimitat. 

També es va fer la proposta de delegació de competències dels municipis d’Arenys de Mar i Sant Iscle per a la gestió de la deixalleria i després es va aprovar la pròrroga de l’encàrrec de gestió de la Deixalleria a GUSAM. També va ser Maimí qui va exposar aquests dos punts. La primera idea era no prorrogar el conveni d’any en any sinó fer un conveni nou, més ampli, ja vigent per tres anys. Però això s’ha anat demorant i al final es fa una pròrroga per un any.  El PSC també voldria que es pogués fer un conveni que duri més en el temps, i Junts va lloar el funcionament de la deixalleria i dels avantatges que sigui mancomunada. El quart punt amb debat va ser un reconeixement extrajudicial de crèdit. Això vol dir portar a Ple el pagament de factures que no s’han pogut pagar a través del procés administratiu establert però que cal pagar ja que corresponen a serveis que s’han prestat a l’Ajuntament. En aquest cas va ser l’Alcalde qui va exposar el punt.  JuntsxAdM hi va votar a favor, el regidor Albert Vallalta jaurés va dir que potser la factura de l’SGAE no s’hauria de reconèixer, i que reclamessin l’import a través de la via judicial, i l’alcalde hi va coincidir.   El PSC es va abstenir però la seva regidora no va demanar la paraula per justificar el vot. Per tant es va aprovar amb 12 vots a favor i una abstenció.

Acabat tot plegat es va entrar a la part de control i precs i preguntes de l’oposició. A la part de control es va donar compte de com s’han gestionat concessions demanials fetes l’any 2021, a través d’un informe elaborat per intervenció municipal. Ho llegia l’Alcalde, Josep Sànchez Camps   I en el torn de precs i preguntes primer es va respondre una pregunta del PSC que va quedar pendent al darrer Ple. Era sobre si existeix i com està regulat a Arenys de Munt l’habitatge turístic. L’alcalde va explicar que ara mateix hi ha registrades 75 cases com a habitatge turístic, però moltes d’elles no exerceixen com a tals, i no s’han donat de baixa. També va admetre que n’hi ha que són habitatge turístic i no estan registrades. Donar-se d’alta és gratuït però la baixa té un cost, i això fa que no s’eliminin del registre els establiments que deixen de ser pis turístic. Sánchez va acabar quantificant en un centenar les cases que deu haver-hi a Arenys de Munt fent servei d’habitatge turístic

Seguim amb un seguit de notícies conegudes ahir al Ple. La primera, que a Arenys de Munt hi ha 1.508 gossos censats. És el titular que ens deixa la pregunta feta per Junts al Ple al voltant de la campanya d’identificació d’excrements de gos per ADN. El govern va dir que és una campanya lenta, però que serà efectiva. Ara s’està a la primera fase, la de fer un bon cens. S’ha passat de 900 animals censats i ara són més de 1.500. A més de mil d’aquests ja se’ls ha agafat la mostra d’ADN. En donava dades la regidora de Salut Pública, Montse Batista i Alsina En total s’han gastat 19.081,43€ entre les despeses de veterinària, empresa d’identificació i campanya de promoció.   Batista ja dona per entès que qui sigui incívic ni portarà l’animal a treure l’ADN ni recollirà l’excrement, però igualment es podrà identificar l’animal reincindent sense estar censat. Arenys de Munt té ara mateix interposats contra l’administració un total de 4 contenciosos administratius. Es va saber ahir al Ple, arran d’una pregunta de JuntsxAdM. El Pressupost cada any contempla la possibilitat de perdre els contenciosos i reserva diners per si això passa. Tot i això l’alcalde es va mostrar optimista i va argumentar que tots els contenciosos es poden guanyar per via judicial. Al Ple va explicar amb detall quins contenciosos són, qui els ha interposat i per quins motius. Una basta explicació, per sort de només 4 contenciosos, l’any que menys n’hi ha.  I una altra notícia sabuda ahir al Ple. Passat Festes hi tornarà a haver la plantilla completa de metges de família al CAP d’Arenys de Munt. Ho va anunciar la regidora de sanitat, M. Àngels Gros Argelés. ] Sánchez va dir que es segueix lluitant per aconseguir el retorn complet del servei de pediatria. I Gros també va anunciar millores proposades pel Departament per solucionar la manca d’atenció telefònica. I un altre titular. La Festa Major de Sant Martí 2023 ha costat un total de 94.805 €.

Crònica del Ple Municipal del 16/11/2023

Aquest vespre hi ha Ple a l’Ajuntament d’Arenys de Munt, amb 8 punts de la part resolutiva, a més de precs i preguntes

En primer lloc es farà la proposta d’aprovació de l’acta de delimitació dels termes d’Arenys de Munt i Canet. Després s’aprovarà una modificació de la relació de llocs de treball de l’Ajuntament i després el pla de mesures antifrau segons el model redactat per la Diputació de Barcelona. Tot seguit es farà el nomenament dels membres del Consell d’Administració de GUSAM, alguns a proposta del govern, altres de l’oposició, i altres, representants de la ciutadania, escollits amb el Procés Participatiu que es va fer fa unes setmanes. El punt setè és la derogació de l’ordenança fiscal que regula la taxa de subministrament d’aigua potable i clavegueram per aprovar-ne una altra, reguladora de les prestacions patrimonials públiques no tributàries aplicables a la prestació del servei d’abastament d’aigua potable i clavegueram d’Arenys de Munt. Per acabar la part resolutiva hi ha una nova modificació de crèdit, la dotzena que es fa aquest any 2023. L’alcalde, Josep Sánchez Camps, ha explicat els punts de la part dispositiv.

 I a més d’aquesta part resolutiva i la part de control habitual, també hi haurà precs i preguntes de l’oposició. El grup JuntsxAdM preguntarà sobre el desfibril·lador de l’Escola Sant Martí, sobre la dotació del CAP i sobre el desviament del clavegueram. També farà un prec sobre els terminis de tramitació de llicències d’obra major que no va quedar clar al Ple d’Octubre. Per part del PSC es farà un prec per realitzar una actuació urgent a l’edifici de la Cooperativa, a causa de l’Estat en què es troba la façana. També preguntaran  sobre les instàncies rebudes en la relació amb la pujada de preus de l’Escola Bressol municipal a partir d’1 de gener, sobre l’existència i regulació de l’habitatge turístic existent a Arenys de Munt i sobre les mesures previstes per protegir les famílies que es trobin en situació de vulnerabilitat i les baixes temperatures i l’elevat preu dels subministraments bàsics

Crònica del Ple Municipal del 19/10/2023

El ple aprova les ordenances fiscals 2024, l'encàrrec del servei de ràdio a GUSAM i dues mocions d'urgència

Ahir es va celebrar un nou ple ordinari de l’Ajuntament d’Arenys de Munt, el 2n d’aquest “curs”. Un ple que va superar les dues hores i mitja de durada i que va comptar amb la totalitat dels regidors del consistori. Abans d’aprofundir en els punts de l’ordre del dia, l’Alcalde, Josep Sánchez Camps va lamentar els darrers successos entre Israel i Palestina. Entrant en matèria, el ple d’ahir contemplava 5 punts en la part resolutiva, 2 a la part de control i 8 precs i preguntes per part dels grups de l’oposició. A més a més, es van entrar dues mocions per urgència, de Junts i la CUP. El primer que es va portar a debat va ser la proposta d’aprovació provisional de la modificació de les ordenances fiscals per a l’any 2024.

Dimecres, a la prèvia del ple, l’Alcalde explicava que per poder mantenir el personal i els serveis que presta l’Ajuntament, cal apujar impostos. Una mesura que mai és ben vista, però necessària per aconseguir quadrar el pressupost municipal de l’any 2024. L’impost que més puja és l’IBI, que ho fa en un 9’8%. Sánchez explicava també que les inversions en energia han permès reduir molta despesa, i gràcies a això no cal augmentar encara més l’IBI. Ja ahir, al ple, l’Alcalde llegia els acords.   I després això era moment perquè els diferents partits poguessin expressar les seves reflexions. El primer que ho feia era Albert Vallalta Jaurés, qui afirmava que es tracta d’una pujada oportunista, ja que no es va anunciar en període electoral, i desproporcionada.   Immediatament després prenia la paraula la regidora del PSC, Vanesa Muñoz Fernández, qui compartia la opinió del regidor Vallalta i a més a més afirmava que es tracta d’una pujada derivada d’una mala gestió econòmica que acaben paguen els veïns i veïnes.   I per últim era el torn del regidor de la CUP, Guiu Muns Roura. Reconeixia que havien de justificar un fet que no els hi agrada, com és pujar impostos. Muns, però, afegia que és necessari fer-ho per quadrar el pressupost i lamentava la manca d’opcions d’obtenir ingressos que té l’administració local.   Així doncs el punt va ser aprovat amb els 8 vots d’ERC i la CUP. Junts i el PSC hi van votar en contra.

El 3r punt de l’ordre del dia era la proposta de modificació de la relació de llocs de treball de l’Ajuntament. Un punt que va exposar el regidor de Recursos humans, Àngel Castillo Vallcorba. Escoltem un fragment dels acords.  La primera en prendre la paraula en el torn d’intervencions va ser la regidora de Junts Roser Moré Collet. Primerament, la regidora demanava al govern realitzar una valoració de llocs de treball de l’Ajuntament. Pel que fa al sentit de vot, Moré avançava que votarien en contra ja que es tracta d’un punt que contempla moltes modificacions. Algunes les comparteixen i altres no.  I pel que fa al PSC, la seva regidora, Vanesa Muñoz Fernández, expressava una reflexió similar a la regidora Moré. Estan d’acord en algunes modificacions, com la pujada de  les retribucions als treballadors, però no veuen clara la promoció interna plantejada en la brigada.   El punt es va aprovar amb els mateixos vots que el punt anterior. 8 a favor d’ERC i CUP, i 5 en contra de Junts i PSC. El següent punt era la proposta d’aprovació inicial de la modificació de les bases específiques reguladores de subvencions en l’àmbit d’igualtat de gènere i LGBTI en règim de concurrència competitiva. Un punt que es va aprovar per unanimitat i que va exposar la regidora d’Igualtat i LGBTI, M.Àngels Gros Argelés. 

 I l’últim punt de la part resolutiva és el que fa referència a aquesta casa, Ràdio Arenys de Munt. Concretament es portava a votació la proposta de l’encàrrec de la gestió de la ràdio municipal a l’empresa GUSAM SA. El servei es va municipalitzar a la primavera després del treball d’una comissió. Aquest servei, ja municipalitzat, ara s’encomana a l’empresa municipal GUSAM que el gestioni, ja que és la forma més eficient i eficaç de gestió, tal com recollia al projecte de creació del servei. Ara s’ha elaborat un contracte programa, que posa data definitiva a quan la ràdio serà de GUSAM. Serà l’1 de gener de 2024. El regidor de Municipalitzacions, Guiu Muns, va ser l’encarregat de llegir els acords. En el torn d’intervencions, la regidora del PSC, Vanesa Muñoz, explicava que, evidentment, estan d’acord en que la ràdio continuï endavant però lamentava, un dia més, les formes i les maneres amb les que s’ha encarat tot el procés.   El punt va ser aprovat per 12 vots a favor d’ERC, Junts i CUP, l’abstenció del PSC. Amb això, es va arribar al final de la part resolutiva. Com dèiem a l’inici del resum del ple d’ahir, a banda de tots els punts previstos en l’ordre del dia, es van entrar dues mocions per urgència. Una presentada per Junts x Arenys de Munt i l’altre per part de la CUP.

La de Junts era una moció per donar suport a l’ex-conseller Miquel Buch i el sergent Lluís Escolà. Una moció que va exposar el portaveu de Junts, Pep Artigas Alsina.   En el torn d’intervencions, la regidora del PSC, avançava que el seu vot seria en contra al·legant que es tracta d’una moció declarativa sobre qüestions fora de les competències municipals.   I per la seva part, el regidor de la CUP Guiu Muns, explicava que el contingut de la moció ha generat un debat intens dins de l’assamblea. Rebutgen la sentència però recorda que els aldarulls succeïts en les manifestacions post sentència 1 d’octubre van ser sota el mandat de Miquel Buch.   La moció va ser aprovada amb 11 vots a favor d’ERC, Junts, i Raquel Serrat de la CUP, un vot en contra del PSC i l’abstènció de Guiu Muns, de la CUP. I ja per últim, ens queda repassar la moció presentada per la CUP, una moció de rebuig a l’espionatge i les infiltracions policials en el moviment popular independentista. Escoltem un fragment de l’exposició realitzada per Guiu Muns. En el torn de paraula, la regidora del PSC, Vanesa Muñoz argumentava el seu vot en contra seguint la mateixa línia que en la moció anterior.   La moció va ser aprovada amb 12 vots a favor d’ERC, Junts i CUP, i el vot en contra del PSC.

Crònica del Ple Municipal del 07/09/2023

El primer Ple presidit per una alcaldessa aprova el compte general 2022, la modificació del servei d'Escola Bressol i el reglament d'ús d'equipaments

Un parell d’hores és el que va durar el Ple d’ahir. El primer Ple presidit per una alcaldessa a Arenys de Munt. Li va tocar a Montse Batista i Alsina, com a alcaldessa accidental, ja que l’alcalde està de vacances. El primer punt amb debat va ser l’aprovació de l’exercici econòmic del 2022. Ha sigut el primer any que s’ha aprovat el compte abans del termini que marca la llei, que és el 15 d’octubre. És un tancament en positiu, però menys que altres anys, a causa de la reactivació després de la pandèmia. Tota l’oposició hi va votar en contra. Ahir a l’oposició només eren quatre, ja que faltava una regidora de Junts per Arenys de Munt. Precisament per part d’aquest grup va parlar Albert Vallalta Jaurés. Va agrair la informació rebuda per part d’intervenció, però va explicar el vot en contra de Junts per les xifres que recull aquest compte general També hi va votar en contra el PSC, amb una argumentació similar al que acabava d’exposar Junts. Escoltem la seva regidora, Vanesa Muñoz Fernández  El punt, doncs, es va aprovar amb 7 vots a favor i 4 en contra.

La modificació del servei d’escola bressol es va aprovar per unanimitat. Era la culminació d’un procés on hi ha participat GUSAM i comissions amb polítics i tècnics municipals. Guiu Muns Roura, regidor de municipalitzacions, va explicar que la modificació consolida que sempre hi hagi dues educadores a cada estança i s’amplien les places per atendre a 123 infantsTant Junts com PSC hi van votar a favor, fent valer la tasca feta a les comissions prèvies, on han pogut fer aportacions i els han sigut acceptades.

Destaquen que ha estat una feina feixuga, feta durant els mesos d’estiu, per portar-la in extremis al ple de setembre. Vanesa Muñoz Fernández, del PSC, va anar més enllà i va demanar que la pujada de preus públics que es farà a finals d’any no afecti de forma important a les famílies Guiu Muns responia a Muñoz dient que és cert que caldrà treballar molt les ordenances perquè no s’afecti a les famílies usuàries d’un servei que es considera essencial I el punt següent també es va aprovar per unanimitat, ja que era encomanar a GUSAM la modificació d’aquest servei. El següent punt era demanar l’aixecament de la suspensió demanada per Sorea d’un acord de Ple de l’any 2016. Va posar-ho en context l’alcaldessa accidenta, Montse Batista Alsina PSC i Junts hi van votar a favor. Ja que era un pas per poder demanar l’execució de la sentència que obliga a Sorea a pagar el que li correspon. Vanesa Muñoz, com a jurista que és, va recomanar a l’Ajuntament els passos a seguir no només per cobrar el que diu la sentència, sinó també interessos i els costos processals.  Junts també hi va votar a favor.

I la secretaria municipal va aclarir que els costos judicials ja estan cobrats. El sisè punt era l’aprovació de la modificació del reglament d’utilització dels equipaments municipals. El regidor d’aquest àmbit, Guiu Muns Roura, va explicar la proposta de millora del reglament o] Pep Artigas i Alsina, de Junts per Arenys de Munt, va explicar el vot en contra de la formació dient que la revisió s’havia fet amb masses presses i sense poder-hi fer aportacions. I va aprofitar el Ple per exposar àmpliament el que Junts hagués afegit al reglament.Vanesa Muñoz Fernandez va coincidir en lamentar la pressa i el fet de no haver-ho pogut parlar i fer aportacions I finalment així va ser i van votar en contra per poder presentar al·legacions com a grups municipals. En resposta, Guiu Muns Roura va reconèixer que se li havia passat per alt compartir la proposta amb l’oposició, però es va comprometre a estudiar les idees de l’oposició i incorporar-les, si tècnicament és possible.  El punt, doncs, es va aprovar amb els vots a favor dels set regidors de govern i el vot en contra dels quatre de l’oposició.

En aquest punt del debat, però, Pep Artigas Alsina va lamentar que aquest 11 de setembre no hi hagi fira d’entitats, i que no es faci cap commemoració de la primera consulta el dia 13. Guiu Muns va respondre que si no hi ha fira d’entitats és perquè les mateixes entitats ho han demanat, perquè estem massa a l’inici del curs i perquè cal dinar aviat per anar a la manifestació de Barcelona. I va explicar que de fira d’entitats se’n farà una, més lluïda, més endavant. Així es va arribar a la part de control i al torm de precs i preguntes, on es van tocar qüestions.

Al mes d'agost no hi ha Ple

Crònica del Ple Municipal del 27/07/2023

El primer Ple ordinari del mandat aprova una gran modificació de crèdit, la bústia ètica i una modificació del Pla General, entre altres

Ahir al vespre es va fer el primer ple ordinari del nou mandat, amb el nou horari, a dos quarts de set, i va durar just 3 hores. En primer lloc dir que faltava una regidora d’Esquerra, la Regidora Tònia Vila Paituví. Per tant eren sols 12 regidors, però no va afectar a l’aritmètica plenària ja que el govern seguia tenint majoria absoluta.

El primer va ser aprovar per unanimitat les videoactes dels primers plens extraordinaris del mandat. I el primer punt amb contingut va ser el número 4, amb la proposta d’aprovació provisional del reglament regulador de la bústia ètica de l’ajuntament d’Arenys de Munt. Ho va exposar el regidor de Transparència, Jordi Maimí Girbal. El punt es va aprovar per unanimitat, igual que el següent, que també el va exposar Maimí. Es tractava de derogar l’ordenança reguladora de l’administració electrònica i aprovar provisionalment l’ordenança de transparència i administració digital de l’ajuntament d’Arenys de Munt. JuntsxAdM i PSC hi van votar a favor.

Tot seguit es va fer l’aprovació inicial de la modificació del Pla General d’Arenys de Munt en el sòl no urbanitzable. La idea és fomentar activitat econòmica en espais no urbanitzables d’Arenys de Munt. Unes zones que ara al Pla General d’Arenys de Munt estan massa protegides i restringides, no hi deixa fer res, i la llei catalana si que permet poder-hi fer certes activitats econòmiques, agradables i sostenibles. Ho va exposar la regidora M.Àngels Gros Argelés, regidora de nous equipaments i obres públiques, molt tècnicament, i ho va resumir, amb paraules entenedores, l’alcalde, Josep Sánchez Camps  Des de JuntsxAdM va parlar el portaveu, Pep Artigas Alsina. En primer lloc es va queixar que hi havia documentació errònia a l’expedient, i molt feixuga, i això fa perdre temps a qui s’ho mira per primera vegada. Va mostrar-se a favor del canvi en planejament, i es va preguntar si això es fa perquè ja hi ha alguna proposta real presentada a l’Ajuntament per fer alguna activitat econòmica al sector, o encara no.   

I el PSC va abstenir-se a la votació. La regidora Vanesa Muñoz Fernández va exposar que espera que la idea no sigui construir res de nou en els terrenys que canvien de qualificació, sinó només rehabilitar el que ja està fet. Va votar una abstenció momentània, ja que ara s’està al principi del procés, però la seva idea pot variar cap al vot a favor o en contra segons com s’acabi materialitzant aquesta modificació.  L’alcalde va reconèixer que és un tema tècnic molt feixuc, que fins i tot al Govern els costa entendre-ho, i es va oferir a fer una reunió amb els dos partits a l’oposició per parlar-ho i entendre-ho   Pep Artigas Alsina va acceptar la proposta, per parlar-ho bé, però entenent el sentit de la proposta, hi va votar a favor. 

Després el Ple va aprovar un tema molt menys feixuc i molt més interessant. Els dies de festa a Arenys de Munt. Es va fer l’aprovació de les festes locals de l’any 2024. Seran els dilluns 8 d’abril, i 11 de novembre, pel Remei i Sant Martí. A tothom li va semblar bé.

Un cop fet això. El punt vuitè, va ser la proposta d’aprovació de l’inventari del patrimoni municipal del sòl i habitatge. També el va exposar la regidora M.Àngels Gros Argelés. Va explicar que en el cas d’Arenys de Munt és un tràmit que cal fer cada any i enviar-lo al registre de planejament urbanístic de la Generalitat. Al ser un tema administratiu i de tràmit, tothom hi va votar a favor. Junts i el PSC, però, van reclamar que l’Ajuntament utilitzi el que realment té a l’inventari i no tingui pisos o solars inventariats simplement per estar-ho, sinó que realment tinguin un ús. Es referia als pisos socials municipals i a Can Globus. El govern va respondre que per ocupar els pisos que té l’Ajuntament s’ha de crear primer el servei d’habitatge i es van creant serveis l’un rere l’altre, i el primer que es vol fer serà el d’habitage. I que per començar a fer obra a Can Globus faltaran diversos tràmits urbanístics. 

A partir d’aquí uns punts molt tècnics i econòmics. Primer la supressió del benefici industrial i els costos generals percentuals en els encàrrecs realitzats per l’Ajuntament a Gusam. L’ens instrumental no pot tenir benefici industrial i l’Ajuntament no li pot reportar res en aquest concepte. Per això calia fer una modificació a les encomanes al servei d’aigua, la neteja d’edificis i la deixalleria. Ho va exposar el regidor de municipalitzacions, Guiu Muns Roura   Per part de JuntsxAdM va parlar el regidor Albert Vallalta Jaurés. Va mostrar preocupació per garantir la viabilitat de GUSAM, preguntant-se què passaria si l’empresa fes fallida. I va veure en la proposta un eufemisme per dir que GUSAM haurà d’apujar les seves tarifes  En la mateixa línia es va expressa el PSC. Muñoz Fernandez va queixar-se també del retard en la tramitació, però no hi poden votar en contra ja que és un tràmit de llei. I va veure encara més clar que Junts que hi haurà una pujada de les tarifes que paguen els usuaris en serveis com la Deixalleria i l’aigua   Muns Roura va respondre el que es plantejava des de l’oposició. Va explicar que la modificació es fa ara perquè la nova Gerent de GUSAM considera que s’ha de fer, i no ho considerava necessari la gerència anterior. I va admetre que si, que la revisió de tarifes es farà.  La resposta no va tranquil·litzar Junts, al contrari, i es van abstenir tant ells com el PSC. Tot seguit es va fer la proposta d’aprovació de reconeixement extrajudicial de crèdit número 7, que vol dir pagar factures que han quedat penjades perquè no s’ha fet el tràmit preceptiu o han entrat fora de termini.  L’oposició de Junts es va queixar del fet que de reconeixements extrajudicials de crèdit ja se n’han fet unes quantes, però hi van votar a favor. El PSC es va abstenir Tot seguit es va fer la modificació dels percentatges de despesa plurianual, per arreglar un error. L’alcalde va explicar que es tracta de les obres a la masia de Mas Talleda, a Can Globus, que es faran entre aquest 2023 i 2024 i això s’ha de reflectir a les bases d’execució del Pressupost, cosa que no s’hi veia reflectida.  JuntsxAdM es va mostrar contrari a la inversió de només la teulada de Mas Talleda, ja que potser no es pot acabar rehabilitant tota la masia i haver arreglat la teulada no serviria de res i serien diners llençats.   I el PSC va trobar incoherent la proposta, i es va referir a l’increment de costos de la rehabilitació de la teulada respecte a les xifres que plantejava el projecte inicial. La regidora Gros va explicar que es comença per Mas Talleda perquè està caient. Es rehabilita la teulada i s’estabilitza la masia perquè no caigui. I l’increment de cost ha estat perquè s’ha inclòs al projecte qüestions de salut i seguretat i direcció obra   Gros va explicar també que aspiren a noves subvencions per rehabilitar també l’interior de la Masia, però primer cal fer-ne el projecte, segons el Pla d’Usos d’equipaments municipals, i tal com va dir Guiu Muns Roura, es farà de forma participativa. Al final es va aprovar tot i els 5 vots en contra, de Junts i PSC. També va ser el Ple on es van aprovar les bases d’execució del pressupost 2023, un punt molt relacionat amb el punt anterior, però afegint-hi altres despeses plurianuals, com la reforma d’Aiguaviva, i actualitzar complements en tasques i dietes en òrgans col·legiats. Per coherència de vot, el PSC es va abstenir. I Junts també es va abstenir perquè el canvi ja era sols un tecnicisme i per coherència amb el no anterior tampoc hi podien votar ara afirmativament. 

I finalment encara un altre punt dens, la modificació de crèdits 9/2023. Puja a uns 800.000€ i serveix per complementar partides i adequar-les a les voluntats del nou Govern municipal, ara format per ERC i CUP. Es podrà fer una millor festa major, dotar millor l’ajuda social, i l’ampliació salarial als funcionaris. També es compraran sistemes de gravació personal per a les actuacions dels agents de Policia, suplementar partides urbanístiques com les referents al Nou Eixample i projecte de reforma del Panagall, i per aconseguir més subvencions next generation, vehicles de la brigada, manteniment de via pública i senyalització viària, franges anti incendis, enllumenat públic, activitats per Joventut i el Pla Local de Joventut. També es farà manteniment al mur de pedra del camp de futbol, a la piscina municipal i la licitació de la cobertura de la tribuna del camp de futbol. També es faran 24 nous columbaris al cementiri, cicles de música i activitats tradicionals, una guia per a persones nouvingudes, i la partida de 10.000€ per finançar la festa dels 40 anys de Ràdio Arenys de Munt, que es farà el dissabte 4 de novembre. Tota la modificació la va explicar l’alcalde, Josep Sánchez Camps, però n'escoltem sols un fragment.   El PSC va dir que sempre solen votar en contra de les modificacions de crèdit perquè sempre hi ha partides que veuen bé i altres en què no hi estan d’acord. Durant la seva intervenció el PSC va demanar aclariments en partides que no queden especificades   Depenent de la resposta del Govern decidiria si votava si, no o abstenció. L’alcalde li va dir que respondre al detall de tot el que havia preguntat hagués comportat estar una hora més el punt i no volia allargar tant el ple. Per això, finalment, el PSC hi va votar en contra. Junts no va entrar al detall de cada partida i va votar la modificació amb un si, entenent que és un bé per al municipi. Al Ple també hi haver la part de control, amb el despatx d’ofici i l’alcalde va donar compte de l’estat d’execució del pressupost primer trimestre 2023 i de la modificació del pla anual de control financer 2023, així com de l’informe de control financer sobre el compte 413 “creditors per operacions reportades” de l’exercici 2023. I finalment el torn de preguntes

Crònica del Ple Municipal del 30/06/2023

Avui a les 6 de la tarda es farà a Can Borrell el Ple extrordinari de la distribució del cartipàs municipal

S'aprovaran quins regidors i regidores assumeixen cadascuna de les regidories. Primer s’acordarà la periodicitat de les sessions plenàries. Després es crearan i composaran les comissions informatives.

Tot seguit s’aprovarà la delegació de competències del Ple en favor de la Junta de Govern Local, i en l’alcalde. Acte seguit es farà el nomenament de representants d’Arenys de Munt en òrgans col·legiats, i també s’aprovarà la proposta de dedicacions de l’alcalde i els regidors. Es donarà compte de la constitució definitiva dels grups municipals i es donarà compte del nomenament de les tinences d’alcaldia, la constitució de la junta de Govern, i la delegació de competències als regidors de l’equip de Govern per part d’alcaldia. El cartipàs queda així: Josep Sánchez Camps: Alcaldia, Economia i Hisenda, Promoció Ecònomica i Fires, Ocupació, Plantejament Urbanístic, Habitatge, Comunicació Montse Batista i Alsina: 1a Tinent d'alcalde, Acció Social, Gent Gran, Benestar Animal, Salut Pública i Participació Guiu Muns Roura: 2n Tinent d'alcalde, Municipalitzacions, Gestió d'Equipaments i Entitats Àngel Castillo Vallcorba: 3r Tinent d'alcalde, Espai Públic (Brigada i parcs i jardins), Seguretat (Policia) i Recursos Humans Jordi Maimí Girbal: 4rt Tinent d'alcaldia, Esports i Medi Ambient M. Àngels Gros Argelés: Sostenibilitat, Actuacions d'obra urbanística, Sanitat i LGTBI Tònia Vila Paituví: Arts i Patrimoni, Educació i Infantesa Raquel Serrat Suñé: Cultura d'arrel tradicional, Festes i Joventut Sánchez proposa deixard e ser president del Consell d'Administració de GUSAM i que ho passi a ser M. Àngels Gros Argelés.

Pel que fa a dedicacions a l'Ajuntament, es parteixen 3 jornades senceres entre 5 persones. Qui farà més dedicació serà l'alcalde i el 3r tinent d'alcalde, renunciant a part de la seva jornada en favor de poder crear una dedicació per a tres regidores, M. Àngels Gros, Tònia Vila i Raquel Serrat, que passaran a tenir un petit sou a l'Ajuntament. Els osus compliran els criteris del que es por pagar a alcaldes i regidors, i els 5 regidors amb dedicació a l'Ajuntament tindran l'obligació de fitxar, perquè es pugui publicar la jornada laboral real dels regidors que cobrin un sou. Aquesta és l'entrevista sencera emesa avui a l'informatiu  

Crònica del Ple Municipal del 29/06/2023

El primer Ple ordinari del mandat aprova una gran modificació de crèdit, la bústia ètica i una modificació del Pla General, entre altres

Primer es va acordar la periodicitat de les sessions plenàries. Es va acordar que es faran el segon dijous de cada mes, a partir de dos quarts de set del vespre. Al juliol es farà a final de mes i a l’agost no n’hi haurà. L’alcalde, Josep Sánchez Camps, explicava que és una qüestió de conciliació de vida política i familiar. Roser Moré Collet, de Junts per Arenys de Munt, va fer una proposta alternativa, que els Plens comencessin a les set, per qüestions laborals. No es va poder acceptar allà mateix, però si que es va acordar parlar-ne de cara a l’octubre, passades les vacances.   Referent a l’horari dels Plens també en va parlar el PSC. Vanesa Muñoz Fernández es va queixar del fet que l’horari no s’hagi consensuat i parlat abans amb els grups de l’oposició. I per això també es van abstenir. 

Després es van crear i composar les comissions informatives. Es van crear les comissions informatives de Serveis Personals, la Permanent de Serveis Generals, Permanent de Serveis Territorials, l’Especial de comptes, la de recuperació de la memòria històrica, la de promoció i millora del comerç i teixit productiu local, i la comissió per fer l’acció del projecte, memòria i reglament del Servei d’Habitatges Protegits. Aquest punt es va aprovar per unanimitat. 

Tot seguit es va aprovar la delegació de competències del Ple en favor de la Junta de Govern Local, per fer més àgils les decisions. Es va facultar la Junta de Govern Local per aprovar preus públics, l’aprovació de convenis amb administracions i particulars en matèries de competència no exclusiva del Ple, petició i concessió de subvencions, realització del sorteig de meses electorals i aprovació de projectes d’obres de competència del Ple que no comportin expropiacions. Junts va votar-hi en contra, perquè el Ple és un òrgan més garantista que la Junta de Govern, on no hi està representada l’oposició. Ho explicava Pep Artigas i Alsina. I en el mateix sentit es va expressar la regidora del PSC, Vanesa Muñoz Fernández.   L’Alcalde va dir que respectava l’opinió, però mantenia la proposta per ser és eficients. A les Juntes de Govern hi estan convidats els grups a l’oposició, però no hi poden votar.   Després es va votar el mateix, però delegant competències del Ple en l’alcalde. En concret la facultat d’iniciar i tancar expedients sancionadors en infraccions greus o molt greus en la tinença d’animals potencialment perillosos. L’oposició, de Junts i PSC, en aquest cas hi van votar a favor. Acte seguit es va fer el nomenament de representants d’Arenys de Munt en òrgans col·legiats. Es van aprovar representants a Entitats urbanístiques del municipi, ADF Serra de Marina, Parc Montnegre Corredor, Consorci per al tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme, Localret, el Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme, el Fons Català de Cooperació per al Desenvolupament, Associació Catalana de Municipis, la Xarxa Local de Consum, i l’Associació de Municipis per la Independència. També l’Agrupació de municipis titulars del servei de transport públic urbà de la regió metropolitana de Barcelona (l’AMTU), la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, l’Associació de Municipis Catalans per la Recollida Selectiva porta a porta, el Consorci de Promoció Enoturística de la DO Alella, i la Xarxa de Municipis per l’Economia Social i Solidària. Des de Junts per Arenys de Munt es van queixar que el Govern no nomeni cap representant que sigui d’un grup a l’oposició, ni que fos per fer de suplents. Ho va expressar la regidora Vicky Devesa Jorge, afegint que reclama que s’enviï a l’oposició, amb temps, tota la informació del que es porti a Ple, per poder votar amb més seguretat I la regidora del PSC, Vanesa Muñoz, també es va expressar en el mateix sentit, afegint que també s’informi a l’oposició de les accions i acords que es prenguin a les comissions aprovades. L’alcalde es va comprometre a donar informació completa a l’oposició de les comissions i òrgans col·legiats i de les accions. Això va fer que Junts canviés el sentit del vot i ho van fer a favor. També ho va fer el PSC. 

Tot seguit es va aprovar la proposta de dedicacions de l’alcalde i els regidors. Es parteixen 3 jornades senceres entre 5 persones. Qui farà més dedicació serà l'alcalde, al 90% i cobrant 45.000€ anuals, i el 3r tinent d'alcalde, també al 90% amb un sou de 38.483€. Els dos renuncien cadascú a un 10% de la seva jornada sencera en favor de poder crear una dedicació per a tres regidores, M. Àngels Gros, al 50% i un sou de 21.379€, Tònia Vila al 30% i 10.308€ de sou, i Raquel Serrat, al 40% i un sou de 17.301€ a l’any. Elles tres passaran a tenir un petit sou a l'Ajuntament. Tot son sous bruts, que es cobraran repartits en 14 pagues, 12 mensuals i 2 d’extraordinàries. Els sous compliran els criteris del que es pot pagar a alcaldes i regidors, i els 5 regidors amb dedicació a l'Ajuntament tindran l'obligació de fitxar, perquè es pugui publicar la jornada laboral real dels regidors que cobrin un sou. Qui no tingui dedicació exclusiva ni parcial cobraran 325€ per assistir al Ple, 250€ per anar a la Junta de Govern Local, 105€ per comissió informativa o altres comissions, amb límit màxim de cobrament. Junts per Arenys de Munt es va queixar que els sous en regidors, respecte el mandat passat, augmenta un 20%, i seria un 36% si tot fossin jornades completes. El sou de l’alcalde puja un 18% i el de Castillo puja un 26%. I especialment crítics amb Raquel Serrat Suñé, de la CUP, que cobrarà un 20% més del que marca el codi ètic de la CUP. Ho va dir Albert Vallalta Jaurés  Junts es va abstenir però el PSC hi va votar en contra, sorpresa per la distribució de les dedicacions, retocada aquell mateix matí  Guiu Muns Roura, portaveu de la CUP, va voler respondre al comentari de Junts, on deien que la regidora de la CUP cobra més del que èticament estableix el seu propi partit. Va argumentar que la voluntat del seu partit va ser retallar sous i gràcies a això, l’alcalde cobra menys que la directora de l’Institut. I va afegir que el que sobrepassa del que estableix el codi ètic els càrrecs polítics en fan donatiu al partit. Més concret va ser Pep Artigas Alsina, argumentant que el que han fet és baixar el percentatge de dedicació però pujar el sou per acabar cobrant igual. I va preguntar a la secretaria de l’Ajuntament si és legal que un alcalde es baixi la dedicació però treballi més hores del compte, ja que això és un frau a la Seguretat Social, perquè no cotitza, i és una cosa totalment il·legal a l’empresa privada. Aquest informe només es pot fer si el demana l’alcalde mateix o una tercera part dels regidors del Ple. L’alcalde va dir que ell mateix el demanaria, però va aclarir que la renuncia a part del sou i dedicació, en tot cas, és un tema personal  

El debat sobre els sous encara es va allargar una estona més, amb crítiques de l’alcaldia cap a la llei que regula els sous. Tot seguit es va donar compte de la constitució definitiva dels grups municipals, que són Esquerra Republicana de Catalunya, Junts per Arenys de Munt, CUP i PSC. Els seus portaveus, seran, respectivament, Montse Batista Alsina, Pep Artigas Alsina, Guiu Muns Roura i Vanesa Muñoz Fernández. La Junta de portaveus es farà mitja hora abans del Ple ordinari. 

Finalment es va donar compte del nomenament de les tinences d’alcaldia, la constitució de la junta de Govern, i la delegació de competències als regidors de l’equip de Govern per part d’alcaldia. El cartipàs queda així: Josep Sánchez Camps: Alcaldia, Economia i Hisenda, Promoció Econòmica i Fires, Ocupació, Plantejament Urbanístic, Habitatge, Comunicació Montse Batista i Alsina: 1a Tinent d'alcalde, Acció Social, Interculturalitat, Gent Gran, Benestar Animal, Salut Pública i Participació Ciutadana i Cooperació Guiu Muns Roura: 2n Tinent d'alcalde, Municipalitzacions, gestió de serveis municipalitzats, Gestió d'Equipaments Municipals i Entitats Àngel Castillo Vallcorba: 3r Tinent d'alcalde, Espai Públic (Brigada i parcs i jardins), manteniment d’equipaments municipals, Seguretat i Mobilitat (Policia) i Recursos Humans Jordi Maimí Girbal: 4rt Tinent d'alcaldia, Esports i Medi Ambient, Sistemes Informàtics i transparència Àngels Gros Argelés: Sostenibilitat, Obres públiques, nous equipaments, reformes d’habitatges, Sanitat i Igualtat de Gènere-LGBTI Tònia Vila Paituví: Cultura, Arts i Patrimoni, Educació i Infantesa Raquel Serrat Suñé: Cultura d'arrel, Festes i Tradicions i Joventut Junts per Arenys de Munt va dir que hi ha regidories duplicades, o subregidories, i ho troben absurd en alguns casos, com va dir la regidora Roser Moré Collet  Sánchez Camps va dir que molts projectes s’hauran de treballar de forma conjunta entre regidories, de forma transversal. També ho va argumentar així Guiu Muns Roura, defensant que l’esquema de regidories implica el treball conjunt entre membres del Govern. En aquest cas també el debat es va allargar una estona, explicant el funcionament previst i les tasques concretes de cada regidoria. I en aquest punt no es podia votar res, simplement es donava compte de com quedava el Govern. Per altra banda Sánchez proposa deixar de ser president del Consell d'Administració de GUSAM i que ho passi a ser M. Àngels Gros Argelés. Però això haurà de ser aprovat al Consell d’Administració de GUSAM

Al  mes de Maig no hi ha Ple

Crònica del Ple Municipal del 20/04/2023

El Ple aprova, entre altres punts, la creació del servei municipal de ràdio

El Ple d’ahir al vespre el Ple municipal va durar 3 hores i mitja, i s’hi van aprovar qüestions destacades, com el servei municipal de ràdio. Tot va arrencar, però, amb dues declaracions institucionals. La primera venia arran dels fets ocorreguts a l’hípica l’Espiga, on el gerent està en presó provisional acusat d’abusos sexuals. A la declaració, el Ple condemna qualsevol forma de violència i abusos, i exposa que es personen com a acusació particular. La va llegir l’alcalde, Josep Sánchez Camps  La segona declaració era en suport i visibilització de les dones amb endometriosi. Aquesta la va llegir la regidora d’Igualtat, M. Àngels Gros Argelés.  El primer punt de la part dispositiva es va aprovar per unanimitat, i tenia l’objectiu de poder contractar dues persones amb plans d’ocupació, per fer tasques no ordinàries de l’Ajuntament. Una persona digitalitzarà expedients del cementiri i tindrà més de 52 anys en situació d’atur. I algú aturat que cobri la renda mínima tindrà accés a una feina per treballar en la gestió de la brossa. Tots els partits hi van votar a favor. També van votar tots a favor del següent punt, la rectificació de l’inventari municipal. Un punt que cada quatre anys es porta a Ple, just abans d’acabar el mandat, perquè el govern que entri tingui la llista actualitzada dels béns materials de l’Ajuntament.

El punt 4 també es va aprovar per unanimitat. Es tractava aprovar la part de la delegació de competències en la compra agregada d’energia elèctrica i gas. Quedava pendent la part del contracte en electricitat. Ho va explicar el regidor de Medi Ambient, Jordi Maimí Girbal  I tot seguit un parell de qüestions. Primer, un altre reconeixement extrajudicial de crèdit, per pagar factures pendents que no s’han pagat per algun error en el procediment habitual. Eren uns 14.000€ en factures que no es van tramitar correctament. L’alcalde va desglossar de quines factures es tractava  JuntsxAdM i el regidor no adscrit hi van votar a favor. El PSC hi va votar en contra. Va exposar els arguments la regidora socialista Vanesa Muñoz Fernandez, descontenta amb el fet que hi hagi tantes factures impagades per procediments establertsEn la mateixa línia es va expressar la CUP, però sense arribar a votar-hi en contra. Sols es van abstenir. Estan preocupats de la càrrega de feina que tenen alguns departaments, que els impedeix, fins i tot, que en dos anys es pugui licitar el control de plagues. I van demanar que es millori el control i procediment de les factures. Ho deia Guiu Muns Roura L’alcalde va donar la raó a aquestes reflexions per part de l’oposició, reiterant que qualsevol tràmit amb l’administració i qualsevol contractació es converteix en un drama per culpa de la burocràcia. L’altre punt econòmic era la sisena modificació de crèdit de l’any 2023. Era la darrera modificació del mandat. La voluntat era deixar el pressupost ben endreçat, per no deixar partides curtes i que se les trobi el futur govern municipal. En total eren 679.868€. Ho va explicar l’alcalde, i regidor d’Economia  JuntsxADM hi va votar a favor perquè a la modificació de crèdit s’hi ha recollit bona part de les seves propostes. El PSC també hi va votar a favor perquè moltes partides socials es reforcen. La CUP també va veure amb bons ulls que es redueixi el deute, s’ampliïn partides socials, però va demanar que les entitats s’encaminin a l’autogestió i no hagin de dependre de subvencions nominatives. El punt següent era la modificació del Pla Estratègic de subvencions 2020-2023. Bàsicament es tractava d’adequar dos documents, el que diu el Pressupost i que s’acabava d’aprovar la pujada de diners en subvencions que es destinaran a entitats, i el que diu el Pla de Subvencions, perquè quadrin i diguin el mateix. Tothom hi va votar a favor excepte el PSC que es va abstenir. La regidora Àngels Castillo Campos va argumentar que ho fan per la forma d’atorgament de subvencions, tal com ja van fer en un ple passat

I aquí va arribar el punt que afecta a aquesta casa, la creació del servei municipal de ràdio. Es va aprovar per unanimitat, amb el vot a favor de tots els regidors del Consistori. Tothom està d’acord, doncs, que a Arenys de Munt hi segueixi havent ràdio.  Tot plegat era elevar a Ple la feina feta per la Comissió de creació del Servei Municipal de Ràdio. Es van aprovar tres documents: la memòria justificativa del servei municipal de ràdio, el projecte d’establiment del servei municipal de ràdio i el reglament de règim jurídic. Rebuts ja alguns informes supramunicipals, el punt es podia portar a Ple. La regidora del PSC, Vanesa Muñoz, va agrair als fundadors i creadors de l’emissora la seva tasca, i va remarcar que ha costat molt trobar un equilibri entre les lleis que regulen una municipalització i la part emocional de les persones que fan ràdio cada dia. Apunta que s’hagués hagut de poder parlar amb els treballadors actuals per evitar situacions d’angoixa que s’han viscut durant el procés. Celebra que es puguin mantenir en antena programes clàssics de la ràdio, i aposta també per ampliar oferta i aconseguir crear continguts nous per exportar-los i obtenir ingressos. JuntsxAdM també va estar a favor de crear el servei municipal de ràdio per mantenir l’emissora. Va posar en valor les persones que actualment hi treballen, i esperen que GUSAM compti amb la seva experiència i puguin seguir fent ràdio al municipi. I des de la CUP es van mostrat visiblement alegres i contents de l’aprovació d’aquest servei. Expliquen que la municipalització no s’ha fet per caprici, sinó que era una obligació legal. I que ara hi haurà canvis a la ràdio que no agradaran a tothom, perquè són canvis a programes que ja funcionen i van prou bé. Però la normativa obligarà a fer-los, mal ens pesi. Però cal que això no impedeixi veure el futur servei amb nous programes de qualitat. Guiu Muns Roura destaca que s’ha salvat el servei de ràdio i ja espera encomanar-lo a GUSAM, i entén que per als oients ha estat un problema que ha tensionat la societat.El regidor de Comunicació va comentar que ha volgut una ràdio que porti qualitat a tots els 10.000 habitants, i que econòmicament sigui sostenible. I va voler deixar clar que ara s’ha aprovat un servei, i la voluntat és mantenir treballadors i programes, però serà l’empresa municipal GUSAM qui decidirà com funcionarà la ràdio i es regirà per les normes de contractació  Finalment el punt es va aprovar i ara s’espera un Ple Extraordinari per encomanar el servei a GUSAM i que sigui l’empresa pública qui comenci a gestionar la programació, els horaris i la tasca de cada treballador.

Crònica del Ple Municipal del 10/03/2023

El Ple aprova presentar al·legacions al CCM, l'expedient de reconeixement extrajudicial de crèdits, una modificació de crèdits i la creació de la comissió especial per a la modificació del servei d'escola bressol

Ahir hi va haver Ple Ordinari de l’Ajuntament d’Arenys de Munt. Un ple que va durar al voltant de les dues hores i mitja i que no va comptar amb la presència del regidor no adscrit, Abel Coll. Tal i com vam comentar a la prèvia que vam fer ahir, el ple comptava amb 4 punts a la part dispositiva i una moció d’ERC per la commemoració del Dia Internacional de les dones. Doncs bé, aquesta moció es va transformar en una declaració institucional consensuada amb la resta de forces polítiques. La va llegir la regidora d’Igualtat, M.Àngels Gros Argelés.  A partir d’aquí es va donar el tret de sortida a l’ordre del dia. El primer punt, de tràmit, era aprovar l’acta de la sessió ordinària del mes anterior. Un punt que va ser aprovat per unanimitat. El segon punt ja sí que va generar debat. El ple portava aprovació la presentació d’al·legacions a l’acord del ple del Consell Comarcal del Maresme per a la creació d’una societat mixta per a la gestió del cicle de l’aigua. Unes al·legacions que ja vam comentar en el seu moment que es presentarien i que va comptar amb els 9 vots a favor d’ERC, PSC i CUP. Per la seva part, Junts es va abstenir argumentant que aquesta societat mixta no serà en cap cas una imposició sinó una opció més que tindran els ajuntaments. També va voler deixar clar que estan molt satisfets amb com es gestiona l’aigua a Arenys de Munt. Ho va explicar Santi Morell Capellera.

El següent punt a l’ordre del dia era la proposta d’aprovació de l’expedient de reconeixement extrajudicial de crèdits. Un punt que va ser aprovat amb els 6 vots d’ERC i els 3 de junts. La CUP s’hi va abstenir i el PSC hi va votar en contra. La regidora del PSC, Àngels Castillo Campos va argumentar el vot en contra dient que els reconeixements extrajudicials de crèdits haurien de ser excepcionals i no habituals. Castillo va demanar al govern que dediqui més temps a la gestió de les factures.  Per la seva part, el regidor de la CUP, Guiu Muns Roura, compartia en part les apreciacions realitzades per la regidora Castillo i instava també al govern que no es repeteixin aquests punts en propers plens.  Tot seguit es va posar sobre la taula el quart punt: la proposta d’aprovació de la modificació de crèdits 2/2023 amb una dotació total de 95 mil euros. Aquest punt va tenir els mateixos resultats que l’anterior en quan a votacions. 9 vots a favor d’ERC i Junts, l’abstenció de la CUP i els dos vots en contra del PSC. Un punt que té certa relació amb el punt anterior. Si s’han de pagar factures de l’any anterior, s’han de posar els diners.

Aquesta modificació de crèdit permetrà també arribar als diners necessaris per la modificació puntual del pla general i per algunes subvencions. En el torn de paraula, la regidora del PSC, Àngels Castillo va començar la seva intervenció dient que “aquesta és la segona cançó de la partitura” i que la primera l’havien cantat amb el reconeixement extrajudicial de crèdits. Castillo va afegir que la manera d’actuar del govern dista molt de la seva.  Posteriorment va ser Guiu Muns, regidor de la CUP, qui va prendre la paraula. Muns celebrava que es destini una subvenció per les Catecolònies i va preguntar al govern a què corresponia el suplement de crèdits per un import d’11 mil destinat a la modificació puntual del pla general. [audio mp3="/media/wp-imports/radioarenysdemunt/TALL-GUIU-MODI.mp3"][/audio] Va ser l’Alcalde, Josep Sánchez Camps qui va respondre.  I per últim es portava a votació la creació de la comissió especial per a la modificació del servei d’escola bressol. Un punt que es va aprovar per unanimitat. La regidora d’Educació, Tònia Vila Paituví va ser l’encarregada de llegir els acords

Crònica del Ple Municipal del 09/02/2023

Ahir al vespre hi va haver Ple, i va durar menys de dues hores

Un ple amb poc debat polític, amb punts de tràmit que ahir ja explicàvem prèviament. Tot i això, avui en farem un resum del més destacat. El primer punt era la modificació dels estatuts del consorci de Promoció turística Costa del Maresme, un punt de tràmit que calia aprovar per Ple ja que el municipi forma part d’aquest consorci.

El punt es va aprovar per unanimitat. També es va aprovar per unanimitat l’aprovació inicial del Pla Especial i catàleg del patrimoni històric, arquitectònic i ambiental d’Arenys de Munt. Junts per Arenys de Munt va valorar les al·legacions presentades i va instar al govern a treballar en diversos fronts que resolguin problemàtiques concretes dels veïns i propietaris afectats.

La CUP va destacar l’alt volum de riquesa i patrimoni que té el municipi i que cal protegir. I el PSC va destacar la necessitat de tenir aquest Pla patrimonial, i també espera que sigui el darrer cop que passa per Ple i que ara Urbanisme de la Generalitat si que hi doni el vist-i-plau. El tercer punt ja no es va aprovar per unanimitat perquè el PSC es va abstenir. Era la modificació del Pla estratègic de subvencions i el seu text refós. El que es feia era posar al Pla de Subvencions el que ja contempla el Pressupost 2023. Es va eliminar la subvenció al Grup Fotogràfic, ja que l’entitat ha deixat d’existir, i la del Concurs d’emprenedoria, perquè serà bianual, es farà cada dos anys, i no n’hi haurà cap altra fins al 2024. I també es van eliminar subvencions per al foment de la contractació. Altres subvencions es van ajustar d’import, com les que es donen al Centre Moral, l’Aula de Música, i les AMPA’s de l’Institut, sant Martí i Sobirans, la de la Penya Barcelonista, modernització del comerç, entitats socials, habitatge, targetes de bus, la de l’Esplai Verge del Remei, la Residència Nostra Senyora del Remei, Igualtat de Gènere, subvencions urbanístiques i nominatives a bombers. Algunes pujaven d’import i altres s’ajustaven al que ara diu el Pressupost 2023 a l’espera de la incorporació de romanents al mes d’abril. Per últim, es van incorporar al Pla subvencions noves, que mai s’havien donat fins ara, com una subvenció a l’AMPA de l’institut per comprar instruments musicals, subvenció pel dèficit en la gestió del pavelló Torrent d’en Terra, dues noves aplicacions per la Residència Verge del Remei, nominatives a Santa Rosa dels Pins i Tres Turons per afrontar unes obres importants en carrers i vials, una subvenció a l’ADF de la Serra de Marina, una per als caçadors per controlar porcs senglars, i una per al Bisbat de Girona per a les KateColònies d’Arenys de Munt. Junts per Arenys de Munt hi va estar plenament d’acord, tal com va exposar, breument, el seu portaveu, Santi Morell Capellera  El PSC es va abstenir, entenent que les subvencions són necessàries i cal ajudar sempre a les entitats i estar al seu costat.

Però van tornar a preguntar perquè hi ha entitats que han de demanar subvenció a través del procés de concurrència competitiva i altres la reben de forma directa. Ho argumentava la regidora socialista Àngels Castillo Campos, i al final responia l’alcalde, Josep Sánchez Camps, dient que a vegades es donen casos d’entitats que no encaixen amb cap línia de subvencions de concurrència competitiva i cal ajudar-los de forma directa. [ I la CUP també hi va votar a favor, celebrant que n’hagin augmentat algunes que consideren importants. Les exposava el regidor Guiu Muns Roura  L’alcalde va explicar després d’aquestes intervencions, que s’ha fet una jornada de formació per a entitats, que sabessin com presentar els papers per demanar una subvenció, amb una persona fixa de l’Ajuntament. Per acabar els punts de la part dispositiva es va aprovar la modificació del conveni que l’Ajuntament té signat amb el Consell Comarcal en matèria de Serveis Socials.

Es va aprovar al setembre passat, i un cop aprovat per Ple el mateix Consell Comarcal va fer canvis al contracte programa que té establert amb la Generalitat, i ara ha calgut que el Ple aprovés de nou el conveni. El PSC no va perdre l‘ocasió de criticar Esquerra Republicana, que mana tant a la Generalitat com al Consell Comarcal pel temps que no s’estan podent prestar serveis socials als municipis per culpa d’aquest error entre administracions i el llarg temps que han trigat a adonar-se’n. I la regidora d’Acció Social, Montse Batista Alsina, li responia que de serveis se n’han pogut continuar oferint però no se’n pot oferir cap de nou ni substituir el personal que ha marxat  Junts i CUP es van expressar en termes molt similars, argumentant que no els agrada haver de pagar més pels serveis que es donen en matèria de serveis social, i criticant la manca de professionalitat de les administracions supramunicipals. Escoltarem ara a Santi Morell Capellera i Guiu Muns Roura, de Junts i la CUP respectivament Aquest punt si que es va aprovar per unanimitat. Tots els grups van votar-hi a favor, entenent que l’errada ha estat del Consell Comarcal i no de l’Ajuntament d’Arenys de Munt. El Ple va seguir amb la part de control, despatx d’ofici, i el torn de precs i preguntes de l’oposició. Ho poden escoltar sencer a la web de la ràdio, a la secció de programes a la carta.

Crònica del Ple Municipal del 19/01/2023

Avui hi ha ple de l’Ajuntament d’Arenys de Munt

És el Ple Ordinari del mes de gener, i hi ha punts destacats a l’ordre del dia, com la creació de la comissió per al servei de ràdio, i la resolució d’al·legacions al Pressupost, entre altres. El primer, com sempre, serà aprovar l’acta de la sessió anterior. Després es resoldran les al·legacions que s’han presentat al Pressupost Municipal del 2023. I tot seguit es proposarà que Arenys de Munt deixi de formar part del Consorci Congiac. Com deies, es crearà la comissió per tirar endavant la municipalització del servei de ràdio. Un cop debatut tot plegat es farà la part de control, i el torn de precs o preguntes de l’oposició i dels veïns que hagin anat al Ple o l’escoltin des de casa. Ja saben que el Ple arrenca a dos quarts de vuit del vespre i el poden escoltar per la ràdio, al 107 de la FM i per internet a Ràdio Arenys de Munt, o veure’l a través del Youtube de l’Ajuntament d’Arenys de Munt. Tota la informació que se’n pot donar prèviament l'ha explicat l’alcalde d’Arenys de Munt, Josep Sánchez Camps

15/12/2022

És un Ple amb la part dispositiva amb punts de tràmit, i no s’hi debatrà una moció de Junts perquè el grup l’ha retirat. És ordinari i per tant hi haurà precs i preguntes

21/11/2022

Dijous s’aprova el Pressupost. El mateix govern diu que és auster, continuista, sense inversions, escarransit i justet

21/10/2022

El Ple aprova les ordenances fiscals del 2023, el compte general del 2021, i la licitació d’un nou sistema de control de presència

20/10/2022

Aquest vespre es porten a Ple les ordenances fiscals per al 2023

06/09/2022

El Ple va aprovar una modificació de crèdit de 280.000€, dels quals 15.000€ són per la Festa Major de Sant Martí

05/09/2022

Aquest vespre hi ha Ple de l’Ajuntament on hi entra la darrera modificació de crèdit de l’any

21/07/2022

Aquest vespre a dos quarts de vuit es farà el Ple de Juliol de l’Ajuntament

17/06/2022

El Ple aprova una extensa modificació de crèdit només amb el suport del govern, i la resta de punts per unanimitat

16/06/2022

Aquest vespre hi ha Ple municipal, ordinari, corresponent al mes de juny del 2022

13/05/2022

El Ple va aprovar una declaració de condemna del Catalangate sense el suport del PSC, i els dos punts de la part dispositiva per unanimitat

12/05/2022

Aquest vespre hi ha Ple, ordinari, i amb només dos punts a la part dispositiva

22/04/22

El Ple aprova el Reglament de participació i una modificació de crèdit de més de 2 milions i mig d’euros

21/04/2022

El Ple recupera la presencialitat i s’hi porten a aprovació punts rellevants com una modificació de crèdit

18/03/22

Ple extraordinari urgent, telemàtic, per aprovar un Pla d’Ocupació amb el CCM i la nova consellera a GUSAM designada per la CUP

 10/09/2021
El Ple aprova el Compte General 2020 i la setzena modificació de crèdit de l'exercici 2021 Aquest vespre hi ha Ple de l'Ajuntament d'Arenys de Munt a les 19:30 h i encara en format telemàtic

29/07/2021
Al Ple Extraordinari d'ahir s'hi va aprovar tot per unanimitat; les targetes de bus a gent gran i discapacitats i tràmits per GUSAM i la deixalleria

28/07/2021
Aquest vespre hi ha Ple extraordinari on s'hi debatrà el nou sistema d'entrega de targetes gratuïtes de bus a gent gran i persones amb discapacitat

13/07/2021
Al setembre es portarà a Ple la licitació de la recollida de brossa a Arenys de Munt

09/07/2021
Es retira del Ple Municipal la proposta de targetes gratuïtes de bus per a gent gran, però s'hi aprova tota la resta menys la moció del PSC

08/07/2021
Aquest Vespre hi ha Ple Municipal amb nou sistema per donar targetes gratuïtes de bus a gent gran, el plec de clàusules de la Riera i una moció del PSC

11/06/2021
El Ple aprova una modificació de crèdits per 1'6 milions d'euros, un nou crèdit amb la Diputació de més d'1 milió d'euros, el projecte definitiu de Riera i Rotonda, i la moció de la CUP

10/06/2021
Aquest Vespre hi ha Ple Municipal, en directe per internet i per la ràdio

14/05/2021
El Ple aprova les contribucions especials pel quart tram de la Riera, el nou concurs d'emprenedoria i la moció de Junts per una millor gestió dels ERTO

13/05/2021
Aquest vespre s'aproven al Ple les contribucions especials de Riera i Penya i les bases d'un nou concurs d'emprenedoria

09/04/2021
El Ple aprova per unanimitat els dos únics punts de la part dispositiva. El gruix de la sessió va ser arran de precs i preguntes de l'oposició

08/04/2021
Aquest vespres hi ha Ple, amb només dos punts de tràmit, a banda dels precs i preguntes de l'oposició

19/03/2021
El Ple aprova un canvi en les subvencions perquè siguin més fàcils de demanar, justificar i cobrar, tant les ordinaries com les d'afectacións per la Covid-19

19/03/2021
El Ple aprova la rotonda a l’entrada del poble i la darrera fase de la Riera

19/03/2021
El Ple aprova un tràmit amb Sorea, que gestiona l’aigua de Collsacreu

19/03/2021
El Ple aprova la moció de la CUP en favor dels independentsites persesguits i deixa sol el PSC en la seva moció contra els aldarulls per Hasél

18/03/2021
El Ple aprova un canvi en les subvencions perquè siguin més fàcils de demanar, justificar i cobrar, tant les ordinàries com les d’afectacions per covid-19

18/03/2021
El Ple aprova la rotonda a l’entrada del poble i la darrera fase de la Riera

18/03/2021
Avui hi ha Ple municipal, amb 28 punts en l’ordre del dia i les subvencions en seran les protagonistes

2/03/2021
El Ple desestima les al·legacions presentades per un veí i aprova definitivament el Pressupost 2021

01/03/2021
Avui es desetimen les al·legacions al Pressupost en un Ple extraordinari i urgent

22/03/2021
L’alcalde avança que mantindrà reunions de manera periòdica amb Junts i la CUP després de rebre el seu suport en el Ple de pressupostos

16/02/2021
El Ple de dijous arrencarà amb una declaració institucional en favor de l’amnistia a tots els represaliats pel procés d’independència

29/01/2021
S'aprova el Pressupost Municipal 2021, que puja a més de 12 milions d’euros

26/01/2021
Avui s’aprovarà per Ple el Pressupost Municipal 2021

18/01/2021
El regidor de Junts per Arenys de Munt, Lluís Campasol, deixa el seu càrrec de regidor per assumptes laborals. Ho va fer públic en el Ple d’ahir de l’Ajuntament

17/12/2020
Avui hi ha Ple ordinari de l’Ajuntament amb la proposta d’aprovació del compte general del 2019 i la moció per donar suport a Via Unilateral s’ha retirat del Ple

26/11/2020
El PSC i Junts per Arenys de Munt pregunten al Ple sobre la destinació dels diners no gastats en festes a causa de la situació sanitària d’enguany

20/11/2020
En el Ple es va presentar una declaració institucional per donar suport al poble sahrauí per la situació actual que viu

18/11/2020
Demà hi ha Ple de l’Ajuntament d’Arenys de Munt amb la proposta de resolució d’al·legacions presentades i aprovació provisional d’una modificació puntual del Pla General

23/11/2020
Com a novetat en el Ple d’ahir, els oients podien preguntar el que consideressin oportú als regidors i la majoria van preguntar pel servei de pediatria

22/11/2020
Avui hi ha Ple de l’Ajuntament i un dels punts és encarregar a l’empresa municipal GUSAM la gestió de l’Escola Bressol La Petjada

21/11/2020
Demà hi ha Ple de l’Ajuntament d’Arenys de Munt. Hi anirà una modificació de crèdit per urgència de 215 mil euros

09/09/2020
La CUP presenta al Ple de demà una moció per derogar les lleis que perjudiquen el món local

08/09/2020
Al Ple de dijous es presenta una modificació de crèdit de 177.000 euros

31/07/2020
El Ple aprova una modificació de crèdit històrica de 4 milions d’euros

28/07/2020
Punts destacats del Ple ordinari d’avui

19/06/2020
L’Ajuntament aprova dues modificacions de crèdit i les bases del pressupost en un Ple tens que va acabar amb picabaralla per la gestió educativa

16/06/2020
Dijous hi ha Ple, amb els regidors a Can Borrell però sense públic

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 13-03-2024 10:41