Cultura


Can BorrellLa Regidoria de Cultura dirigeix les seves actuacions cap a diversos àmbits:

 • Pel que fa al teixit social, manté una estreta relació amb les entitats culturals que donen vida a la població. Això vol dir que atorga subvencions a la majoria d'aquestes associacions, coordina algunes de les activitats que programen, facilita la utilització d'espais o locals municipals per a reunions o per a la realització d'actes, etc.
 • Aquesta simbiosi entre la regidoria i les entitats locals es fa palesa al Consell Municipal de Cultura, que des de la seva creació l'any 1996 ha anat mantenint periòdicament reunions per tractar diversos temes relacionats amb el món cultural a Arenys de Munt. Actualment formen part del Consell representants d'entitats culturals, membres de partits polítics i particulars que hi han mostrat el seu interès. Des d'aquí es convida tothom que se senti identificat o motivat pels temes culturals a formar-ne part.


En l'àmbit de la programació, Arenys de Munt és una població molt activa; a més, trobem activitats que conviden al gaudi:

Concursos

 • Mostra Literària.- concurs literari per a residents a Arenys de Munt, estructurat en diferents categories segons les edats, i segons la modalitat de prosa o poesia. Es convoca el mes de febrer i se n'atorguen els premis pels volts de Sant Jordi. Les obres guanyadores es presenten a la Mostra Literària del Maresme i s'editen l'any següent.
 • Concurs Fotogràfic.- organitzat pel Grup Fotogràfic Arenys de Munt, es convoca el mes de setembre, i se'n donen els premis durant la Festa Major. Hi ha diverses modalitats (blanc i negre, color, digital, etc.).

Actes diversos

Arenys de Munt és una vila plena d'activitat: la Regidoria de Cultura participa activament a les jornades organitzades per les entitats locals, entre les quals destaquen:

 • Trobada de Puntaires: es fa cada 24 de juny a la tarda, a la plaça de l'Església, i està organitzada per l'Associació de Puntaires d'Arenys de Munt.
 • Dia Internacional de la Música: el 21 de juny s'uneixen totes les persones, grups, escoles i particulars que volen dedicar una peça musical a aquest dia, en una vetllada que es fa al vespre, a Can Borrell.
 • Cicle de Música Mediterrània Castell Jalpí: se celebren dos concerts als mesos d'agost i setembre.
 • Simposi sobre la Història Censurada de Catalunya: cada any, un dia del mes de novembre, se celebra aquest simposi, en el qual s'exposen els últims descobriments sobre la tergiversació de la història de Catalunya. És un acte organitzat per l'Institut Nova Història.
 • Pessebre Monumental: anualment, l'Associació de Pessebristes del Centre Moral elabora el Pessebre d'Arenys de Munt. S'inaugura el dia 24 de desembre i es pot visitar fins a la primera setmana de gener.

Edició de llibres

Anualment, la Regidoria de Cultura inverteix part dels seus recursos a l'edició de diferents llibres:

 • Mostra Literària: recull dels treballs premiats al concurs literari de l'any anterior.
 • Diverses publicacions culturals.

 

Agenda

Dj. 30
MAI
Hora del conte
Fins Dj.30/MAIHora del conte
Des de les 18:00 fins a 20:00
Biblioteca Antònia Torrent i Martori
Dv. 31
MAI
Inauguració exposició 20 anys d'Amics per l'Art
Fins Dv.31/MAIInauguració exposició 20 anys d'Amics per l'Art
Des de les 19:00 fins a 21:00
Sala d'Exposicions Mercè Paluzie
Ds. 01
JUN
Inscripcions Catecolònies
Fins Ds.01/JUNInscripcions Catecolònies
Des de les 10:00 fins a 12:00
Centre Moral
Ds. 01
JUN
Centenari Gruta de Lourdes: caminada amb cercavila
Fins Ds.01/JUNCentenari Gruta de Lourdes: caminada amb cercavila
Des de les 17:00 fins a 20:00
De l'Escola Sobirans al Santuari de Lourdes
Ds. 01
JUN
Viratges (Esbart)
Fins Ds.01/JUNViratges (Esbart)
Des de les 21:30 fins a 23:30
Plaça de l'Església
Més activitats

Equipaments

Entitats

Responsable polític

Dades

Tècnica: Alícia Muns

Adreça Rambla Francesc Macià, 59 08358 Arenys de Munt

Telèfon 93 793 79 80

Correu electrònic cultura@arenysdemunt.cat

Horari De dilluns a divendres de 9 a 14 h. Hores convingudes