Promoció del Poble i Turisme


Conèixer Arenys de Munt

Arenys de Munt és un poble diferent. Situat a l'interior del Maresme, a només 45 km de Barcelona i 10 de Mataró, deu la seva personalitat a la Riera que el travessa i que concentra al seu voltant un munt de comerç i de vida. Arenys de Munt és un poble per gaudir de la tranquil·litat, una vila nascuda al segle IX on es pot conèixer la tradició puntaire i la natura del Maresme. És un poble per assaborir la gastronomia de la comarca i descobrir el gust i la textura especial de la cirera d'en Roca.

fotos

Franquejat pel Parc del Montnegre i el Corredor i a tocar del mar, el poble està rodejat d'un entorn natural per perdre-s'hi tant a peu com amb bicicleta. Amb el pas del temps, Arenys de Munt ha sabut mantenir i difondre les seves tradicions. Amb un fort teixit associatiu, el poble marca al calendari nombroses festes, entre les quals destaca la Fira de la Cirera d'en Roca i Trobada de Puntaires (24 de juny).

riera arenys de munt

La Riera, el cor de la vila

La Riera d'Arenys de Munt sempre dona la benvinguda als visitants. Arribar-se a Arenys de Munt és canviar d'aires, respirar i palpar la tranquil·litat. Passejar per la Riera, el cor de la vila, i deturar-se als comerços, contemplar el patrimoni i seus edificis singulars, menjar als restaurants mentre un s'apropa a la vida pausada de l'interior del Maresme.

Si voleu més informació, cliqueu aquí.

puntaires

L'artesania, les puntaires i el ret fi

A Arenys de Munt la tradició de les puntes de coixí ve de lluny, almenys des del 1698, on es documenten les primeres puntaires del poble. Testimoni d'aquesta tradició es el Monument a la Puntaire d'Etsuro Sotoo, que ret homentage a les puntaires d'Arenys i al seu reconegut art del ret fi. A Arenys de Munt la punta és una tradició viva. Amb dues associacions de puntaires i dues trobades anuals (el 23 de juny i l'11 de setembre), la punta és artesania i cultura. La tradició puntaire d'Arenys de Munt explica el present i el passat de la vida quotidiana del Maresme.

Si voleu llegir-ne més detalls, cliqueu aquí.

cireres

La cirera d'en Roca i la gastronomia

La cirera d'en Roca és una varietat de fruita de gust equilibrat i amb una textura diferent a la de la cirera del Maresme. Anys enrere, el poble es convertí en una important zona de producció que avui en dia esdevé una producció artesanal i referent gastronòmic de qualitat del poble. Amb les passejades durant l'època de floració, amb la Fira de la Cirera d´en Roca i en la creació de plats i menús especials, la cirera d'en Roca és la marca de diferència de la cuina d'Arenys de Munt.

cirerers

Un munt de natura, cultura i activitat

La natura i el paisatge marquen la pausa de la visita a Arenys de Munt, un patrimoni natural que té en el Parc del Corredor i Montnegre el seu principal protagonista. Un parc boscós, excel·lent per a excursions i per observar des de la distància el blau de mar. Arenys de Munt  té un dels seus centres d'informació, que a la vegada acull l'exposició permanent de la fauna vertebrada Col·lecció Jordi Puigduví. El poble és natura i un entramat d'itineraris que repassen detalls i amagatalls naturals. Passejades suaus i altres de més exigents recorren el patrimoni i els racons d'aquest poble del Maresme.

Més sobre el Centre d'Informació del Parc del Montnegre i del Corredor.

Més sobre la Col·lecció Jordi Puigduví.

Arenys de Munt és un munt d'activitats: passejades a la recerca del far de Can Jalpí, turisme actiu al parc de cordes... Arenys de Munt és cultura i arquitectura. De l'Església de Sant Martí d'Arenys a la Ruta de les Masies, de les mostres del modernisme a l'efervescent vida associativa, Arenys de Munt, la seva natura i cultura ens esperen.

Arenys de Munt és Maresme. És cultura, natura, gastronomia, art, festes, tradicions. El Maresme és un munt d'oci per a tu i la teva família. Si voleu fer un tomb per Arenys de Munt, cliqueu aquí o aquí.

Responsable polític

Dades

Tècnica: Elisenda Ferrer i Riba

Telèfon 937937980

Correu electrònic eferrer@ademunt.cat

Horari de 9 a 14 h i hores convingudes