28 de maig, Dia Internacional de la Salut de les Dones: parlem de l'endometriosi

Última revisió 31-05-2021 11:59
26/05/2021

El divendres 28 de maig és el Dia Internacional de la Salut de les Dones. Per aquest motiu, es vol posar llum a un tema que afecta entre el 10 i 15% de les dones en edat fèrtil: l’endometriosi.

L’endometriosi és una malaltia crònica que afecta dones d’entre 12 i 50 anys i que té símptomes com menstruacions doloroses, problemes de reproducció, sagnats abundants, trastorns digestius, entre molts d’altres, i que altera la qualitat de vida de les afectades amb la impossibilitat de fer esforços físics o realitzar activitats quotidianes amb normalitat.

A Espanya hi ha diagnosticades un milió de dones, i a tot el món, 170 milions. Una de cada vuit dones la pateix sense saber-ho. No hi ha una cura específica per a l’endometriosi; tanmateix, alguns tractaments ajuden a augmentar la qualitat de vida de la pacient.

El dijous 27 de maig a les 11 del matí, al programa de ràdio El cafè del matí,  l’Elena Cots entrevistarà la Mei Bayerri Roig, afectada i membre de la junta de l’Endo&Cat; la seva filla, Clàudia Martí Bayerri, també afectada; el Dr. Carmona, metge cirurgià i especialista en aquesta malaltia, i la Dra. Arranz, especialista en alimentació i nutrició.