25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

Última revisió 26-11-2021 08:59
24/11/2021

El dijous 25 de novembre, des de l’Ajuntament i la Taula per a la Diversitat es commemorarà el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Tot i això, no es vol fer un acte puntual sinó que cada dia de l’any hauria de ser 25 de novembre, i més davant les impactants notícies que ens arriben diàriament sobre violències masclistes.

Durant tot el dia i al llarg de la Riera, hi haurà un homenatge a les víctimes de violència masclista a Catalunya durant aquest 2021 i fins a la data, incloent-hi els feminicidis familiars (que enguany han sigut quatre, a mans dels propis fills), més el menor de dos anys assassinat en el marc de la violència masclista. Juntament amb la resta de feminicidis, n’hi ha un total de quinze.

En diversos indrets del poble (Riera, plaça de l’Església i balcó de l’Ajuntament) es farà una penjada de pancartes de rebuig a qualsevol violència per raó de gènere.

A 3/4 de 5 de la tarda, a la plaça de l’Església es llegirà el manifest juntament amb Donaviva i, seguidament, es farà l’obertura i lectura de les bústies liles que hi ha per tot el poble, on, de forma completament anònima, s’hi han pogut compartir casos patits per les vilatanes d’Arenys de Munt.

Per acabar, a 1/4 de 6 es farà un taller de defensa personal femenina amb Carles Alonso de JudoCA, on s’aprendran tècniques de defensa personal útils i pràctiques en cas de situacions d’agressió o d’immobilització.