25 de novembre, Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència envers les Dones

Última revisió 23-11-2023 15:03
21/11/2023

El 25 de novembre és el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones. Un any més, l’Ajuntament d’Arenys de Munt, liderat per la Taula per a la Diversitat, se suma a la seva commemoració.

A les 12 del migdia a la plaça de l’Església es farà la lectura del manifest a càrrec de les integrants de la Taula per a la Diversitat. Seguidament, es farà l’ofrena floral a les 14 dones assassinades durant aquest 2023 amb l’acompanyament del violí d’Adrià Santacreu Giménez. Acte seguit es procedirà a l’obertura de les bústies que hi ha repartides a punts estratègics del poble per tal de llegir els casos que, de forma voluntària i anònima, s’han dipositat dins d’aquestes bústies per part de dones afectades. De forma simbòlica, aquests casos seran col·locats en una pancarta, on hi haurà l’iceberg de les violències masclistes, en funció de la seva gravetat. L’acte clourà amb una melodia de violí.

A les 7 de la tarda, a l’edifici El Mercat, es farà la projecció de curtmetratges relacionats amb les violències masclistes, dels quals posteriorment es farà un col·loqui. La diada finalitzarà amb un pica-pica per a les persones assistents a l’acte.