Arenys de Munt, lliure, inclusiu i de pau, es conjura per aturar els micromasclismes

Última revisió 10-11-2021 12:14
10/11/2021

L’Ajuntament d’Arenys de Munt i la Taula per la Diversitat inicien una campanya per aturar els micromasclismes, amb la col·laboració de tots els bars de la població.

Totes les persones arrosseguem una càrrega important de masclisme per les bases educatives del sistema patriarcal. Les violacions i morts de les dones són només la punta de l’iceberg d’un problema que té arrels profundes. Malauradament, només reaccionem amb sorpresa davant d’una agressió brutal quan és notícia, però no acabem d’actuar en el nostre dia a dia. Prevenir és l’únic camí per posar fi a la violència masclista, que cal aturar ara mateix.

La campanya de micromasclisme va dirigida a tota la societat: d’una banda, al sector masculí de totes les edats, per tal que reflexioni i no normalitzi un llenguatge i una manera d’actuar que comença amb el micromasclisme i que pot evolucionar fins a l’assassinat, i, d’altra banda, també va dirigida al sector femení de totes les edats, per tal que no normalitzi llenguatges i comportaments que no són normals; que identifiqui els micromasclismes, l’assetjament i el control, i no ho accepti.

Si es volen aturar les agressions i les morts per violència masclista, s’ha de començar per aturar els micromasclismes, de baix cap a dalt, amb l’educació des de tots els àmbits, però principalment des de casa i donant exemple per part dels progenitors.

Per tal d’erradicar aquesta xacra, s’ha elaborat aquesta campanya contra els micromasclismes, que es troba sota el paraigua del lema “Arenys de Munt, lliure, inclusiu i de pau”. A partir de l’11 de novembre, dia de Sant Martí, als bars de la població hi haurà uns tovallons amb quatre frases diferents escollides en l’evolució de la vida d’una dona: de petita, adolescent, mitjana edat i gran. Aquestes frases volen remoure consciències; segurament són frases que en alguns casos s’han normalitzat i amb aquesta acció es vol dir que no són acceptables. També s’hi trobarà un codi QR que enllaçarà a una pàgina on hi haurà més contingut de frases, un vídeo i s’hi anirà afegint contingut, de manera que es podrà anar consultant.

Amb motiu de la Festa Major, també s’han fet uns gots liles, cadascun dels quals conté una frase, que es repartiran a la Nit Jove.

Arenys de Munt, lliure, inclusiu i de pau.