Control i seguiment sanitari de les mascotes vingudes d'Ucraïna

Última revisió 22-03-2022 08:25
18/03/2022

Davant de l’emergència actual, la Unió Europea ha permès l’entrada de mascotes que acompanyen persones refugiades d’Ucraïna sense exigir el compliment dels requisits sanitaris establerts a la normativa.

Pel risc que suposa l’entrada d’aquests animals sense un control previ, la Generalitat de Catalunya ha establert un protocol d’actuació excepcional d’urgència per reduir possibles riscos inherents a aquesta situació en relació amb certes malalties, com ara la ràbia.

Per aquest motiu, s’informa totes aquelles persones procedents d’Ucraïna que arribin amb mascotes que cal fer un control i seguiment sanitari dels seus animals, el qual serà totalment gratuït, i que per fer-lo la Generalitat ha de conèixer la seva localització. Així, doncs, hauran d’omplir el formulari de propietaris de mascotes d’Ucraïna i enviar-lo el correu de la bústia d’Identificació i Moviments del Servei de Prevenció en Salut Animal.

Podeu accedir al formulari de propietaris de mascotes d’Ucraïna i a un document informatiu, per tal de fer-ne difusió a totes les persones refugiades que arribin, a les persones voluntàries i a totes aquelles persones o entitats que estan atenent aquestes persones.

Moltes gràcies per la vostra col·laboració.