Creix l'equip de mediació de l'Institut Domènec Perramon

Última revisió 01-04-2021 08:39
31/03/2021

L’Institut Domènec Perramon continua treballant en el seu compromís per la convivència, el diàleg i la cultura de la pau.

Dins d’aquest treball i compromís, s’inclou l’equip de mediació de l’Institut, format per alumnes i professors. Aquest any s’ha dut a terme un procés de captació i selecció de nous mediadors i mediadores per fer créixer aquest equip, que col·labora dia a dia amb aquests objectius.

Al procés de selecció es van presentar un total de 50 alumnes de 2n a 4t d’ESO. Després d’un procés de selecció en què tots i totes van participar amb molta entrega i il·lusió, i demostrant grans habilitats per a la convivència, finalment van ser seleccionats 27 alumnes.

L’equip de mediació, que ja comptava amb 8 alumnes, creix. Els 27 nous mediadors i mediadores, així com dos professors de l’Institut, passaran per una formació de 40 hores per adquirir i millorar les habilitats comunicatives i socioemocionals, conèixer el procés de mediació i aprendre com ajudar i acompanyar altres persones a gestionar conflictes.

Divendres passat, 26 de març, i respectant les mesures COVID del centre, es va fer la primera sessió de la formació, mitjançant cercles de diàleg i diversos jocs relacionats amb la temàtica. Va ser una oportunitat per conèixer-se, generar vincles com a equip i començar a endinsar-se en la mediació, sempre gaudint d’una bona estona.

L’equip està convençut que aquest procés serà molt enriquidor per als nous mediadors i mediadores, així com per a la convivència al centre, ja que estan demostrant un gran compromís per difondre la cultura de la pau a l’Institut Domènec Perramon.