Es comença a regar la Riera de Sobirans amb aigua no potable

Última revisió 18-04-2023 10:37
14/04/2023

Malgrat la limitada disponibilitat d’aigua no potable per al reg, atesa la situació extraordinària de molèsties al veïnat provocada per la pols en suspensió, s’ha decidit aplicar-hi el reg tres dies a la setmana.

Arran del decret de sequera aprovat pel govern de la Generalitat, en el qual s’especificava que es prohibia de manera explícita "la utilització d'aigua per a l'eliminació de pols i matèria en suspensió de l'aire", es va decidir no regar alguns punts del poble on hi ha trànsit de vehicles que generen pols.

Aquesta situació ha creat moltes molèsties als veïns de Sobirans, provocades pel pas continu de vehicles. Malgrat la reducció de la velocitat al tram de la Riera de Sobirans a vint quilòmetres, la mesura no ha estat efectiva, atès que no es respecta per una part dels vehicles. Fins a dia d’avui s’ha evitat la utilització d’aigua no potable per al reg, ja que la seva disponibilitat és limitada i no està garantida per als propers mesos d’estiu.

L’Ajuntament d’Arenys de Munt està cercant solucions alternatives mediambientalment sostenibles per reduir les molèsties al veïnat sense haver d’utilitzar aigua no potable, atesa la seva limitada disponibilitat, però, com que aquestes solucions no es podran aplicar de manera immediata, s’ha decidit aplicar el reg al tram de la Riera de Sobirans amb aigua no potable a partir d'avui, divendres 14 d'abril, amb una freqüència de tres dies a la setmana (dilluns, dimecres i divendres).