Espai de diàleg participatiu sobre la convivència

Última revisió 17-03-2021 13:20
16/03/2021

El passat 26 de febrer el Servei de Mediació d’Arenys de Munt va facilitar un espai de diàleg participatiu sobre la convivència al municipi i com buscar vies de millora.

Era obert a tothom i hi van participar divuit persones de diverses edats, professions i condicions, entre les quals hi havia representants i integrants de diverses comunitats culturals i organitzacions o associacions d’Arenys de Munt, com ara la Creu Roja, el Centre Moral, l’AMPA de l’Escola Sant Martí, la Parròquia, el Grup de Diàleg Intercultural, Amunt LGBTI, la Residència Sant Martí, Rau-Rau, l’Esplai Verge del Remei o Donaviva. També hi van participar altres agents que participen i conformen la convivència al municipi, com ara representants de la Policia Local i Mossèn Joan Soler.

La majoria de participants van posar en valor la bona convivència, coincidint en què hi ha certa dificultat que totes les diversitats presents al municipi participin en les activitats que s’organitzen. És per això que també es va reflexionar entorn de la idea de poder organitzar activitats i espais que interpel·lin tots els col·lectius que formen part de la convivència al municipi. “Per estimar algú, l’has de conèixer” és la frase que va compartir una participant per referir-se a la necessitat de crear vincles entre els vilatans i vilatanes per construir una convivència en positiu.

El Servei de Mediació se sent totalment interpel·lat per les reflexions, propostes i necessitats compartides en aquest espai de diàleg i en recull les intervencions amb el compromís de seguir treballant per una millor convivència a Arenys de Munt.

Convivència
Convivència