La Policia Local tanca la campanya de control de patinets elèctrics amb 75 advertiments i 15 denúncies

Última revisió 30-06-2022 10:38
30/06/2022

La campanya de control de patinets elèctrics que s’ha dut terme durant el primer semestre de l’any té com a objectiu conscienciar i prevenir conductes de risc de les persones usuàries d’aquest tipus de vehicles.

L’augment constant d’usuaris de vehicles de mobilitat personal (VMP), com ara patinets elèctrics, pot generar situacions de risc i conflictes amb altres vehicles i vianants. Durant el primer semestre de l’any 2022, la Policia Local ha dut a terme una campanya de conscienciació als conductors d’aquest tipus de vehicles.

Aquesta campanya ha consistit a realitzar controls específics en els punts on es concentra més circulació de VMP, informar els usuaris d’aquests tipus de vehicles de la normativa i denunciar aquells que fossin reincidents o realitzessin infraccions greus. També s’han dut a terme classes d’educació viària específiques sobre l’ús d’aquests vehicles a les escoles Sant Martí i Sobirans.

Acabada la campanya realitzada, s’han realitzat un total de 75 advertiments i 15 denúncies a conductors de patinets elèctrics (VMP) per diferents infraccions.

Aquestes infraccions que s’han denunciat són majoritàriament per circular en patinet elèctric sobre la vorera, circular amb dues persones a sobre i circular en sentit contrari. També cal remarcar que s’han denunciat dos conductors de patinet elèctric que manipulaven un telèfon mòbil mentre el conduïen.