17 de maig, Dia Internacional contra l'Homofòbia: la lesbofòbia, la gaifòbia, la bifòbia i la transfòbia

Última revisió 17-05-2022 12:46
17/05/2022

El dia 17 de maig és el Dia Internacional contra l’Homofòbia, la Transfòbia i la Bifòbia, i aquest 2022 porta el lema “Els nostres cossos, les nostres vides, els nostres drets”. L’objectiu d’aquesta diada és conscienciar sobre les violències i discriminacions que pateixen les persones del col·lectiu LGBTI+.

L’Ajuntament d’Arenys de Munt penjarà la bandera de la diversitat al balcó i encendrà els llums de colors per tal de donar visibilitat al col·lectiu LGBTI+ i, alhora, condemnar totes les actituds de rebuig, de prejudici i d’hostilitat contra lesbianes, gais, bisexuals, transgèneres i intersexuals.

És una de les diades de commemoració del col·lectiu LGTBI+ més conegudes i amb més ressò en l’àmbit internacional, amb accions en més de 130 països, reconeguda per diversos estats i institucions internacionals, com el Parlament Europeu o l’Organització de les Nacions Unides.

Té els seus orígens en una campanya internacional del 2005 que va rebre el suport de més de 24.000 persones i de les principals associacions internacionals LGBTI+, durant la qual es va escollir el 17 de maig per commemorar que el mateix dia de 1990 l’Organització Mundial de la Salut va decidir eliminar l’homosexualitat de la seva classificació internacional de malalties.