Encesa de llums de color groc per l'endometriosi

Última revisió 23-03-2021 13:38
23/03/2021

El dissabte 27 de març els llums de la façana de l’Ajuntament s’encendran de color groc per l’endometriosi. És una malaltia que afecta aproximadament un 15% de les dones en edat fèrtil i consisteix en el creixement de teixit endometrial fora de la cavitat uterina, formant quists, nòduls o implants de teixit endometrial que es poden localitzar a la pelvis i també a la bufeta, i provocar problemes miccionals (dolor, infeccions recurrents, etc.) i al sistema renal (dolor a l’hora de defecar, obstruccions intestinals, etc.).

El temps de mitjana del diagnòstic és de nou anys i pot provocar dolor, astènia (fatiga crònica) disparèunia (dolor durant o després de les relacions sexuals), síndrome miccional, trastorns intestinals i infertilitat, entre d'altres, el qual disminueix la qualitat de vida de les afectades. Es considera la primera malaltia ginecològica que pateixen les dones, ja que supera el càncer de mama, tot i que encara se’n desconeixen les causes i la curació.

L’Ajuntament considera necessari fer visible aquesta malaltia i avançar en un major coneixement per tal d'ajudar les dones que la pateixen.

Encesa de llums per l'endometriosi
Encesa de llums per l'endometriosi