Finalitza el projecte de prevenció de riscos a l'adolescència per al curs 2021-2022 a l'Institut Domènec Perramon

Última revisió 13-06-2022 14:46
13/06/2022

El passat mes de maig es van fer els últims tallers del projecte de prevenció de riscos a l’adolescència que es desenvolupa a l’Institut Domènec Perramon.

Durant aquest curs 2021-2022 s’han fet un total de nou tallers, tres xerrades i una obra de teatre:

  • A primer d’ESO s’han fet tres tallers sobre el consum de tabac.
  • A segon d’ESO s’han fet tres tallers sobre sexualitat i afectivitat.
  • A tercer de l’ESO s’han fet tres xerrades i una obra de teatre: la xerrada “I tu, què saps?” (prevenció de consum de drogues) i l’obra de teatre No em ratllis (prevenció del consum d’alcohol, tabac i drogues en l’oci nocturn).
  • A quart d’ESO s’han realitzat tres tallers sobre sexualitat i riscos derivats, “L’embaràs de la Sònia”.

La majoria d’aquestes activitats han estat subvencionades mitjançant el Catàleg d’activitats per a la Salut de la Diputació de Barcelona, excepte el taller de prevenció de drogues de tercer de l’ESO, que l’ha dut a terme el Projecte Home, ONG que treballa pel tractament i la prevenció de les drogodependències, i l’obra de teatre No em ratllis, representada per l’associació Teatracció. Aquestes dues activitats han estat finançades per l’Ajuntament.

El projecte de prevenció de riscos a l’adolescència dut a terme a l’Institut Domènec Perramon té per objectiu donar la informació necessària en temes de salut i addiccions en un entorn d’oci per tal de prevenir les conseqüències negatives derivades d’aquests. Tanmateix, el treball dut a terme a les aules està centrat en la dinàmica i la reflexió, fet que ajuda que el missatge que es vol donar arribi des de la presa de consciència de l’alumnat.