La il·luminació del camp de futbol d'Arenys de Munt ja és de LED, i això comporta més llum i menys despesa energètica

Última revisió 28-11-2023 13:52
28/11/2023

L’Ajuntament segueix tirant endavant mesures per millorar les instal·lacions esportives i reduir el consum energètic dels equipaments municipals. Ara ha estat el torn del camp de futbol municipal, on s’han substituït els antics punts de llum de les torres per fars LED, molt més efectius i eficients.

Amb els antics fars halògens, vint focus grans i quatre de més petits, es gastaven 21’6 kilowatts, més les pèrdues dels equips, que ascendien a 2,4 kw. En total es gastaven 26,4 kw. Ara, amb llums tipus LED, hi ha vuit fars de sis LED conjunts en sis focus, que gasten tan sols 14,1 kw. Per tant, s’ha generat un estalvi de 12,2 kilowatts amb la nova il·luminació; pràcticament s’ha reduït el consum a la meitat.

Un cop feta la instal·lació es van realizar les mesures lumíniques pertinents. A tot el camp es registra una luminància entre 90 i 105 lux. On més llum hi ha és al centre del camp, 120 lux, i sobretot al punt de penal de cada àrea, on es registren fins a 170 lux. Són valors molt superiors als registrats amb les mesures fetes amb les antigues llumeneres halògenes.

Millores d’aquest mateix tipus també s’han fet al pavelló del Torrent d’en Terra i la seva pista annexa, al pavelló de Can Zariquei i a la pista de petanca, entre altres instal·lacions esportives. Ara queda pendent canviar la il·luminació de la pista municipal de l’Escola Sant Martí, on es juga el torneig d’estiu de futbol sala. Per altra banda, al pavelló de Can Zariquei s’ha canviat el sistema de calderes i ara caldrà fer-ho també al del Torrent d’en Terra. Aquest 2024 es posarà el cobriment de la tribuna al camp de futbol.