La nova Regidoria d'Infància s'inicia amb la creació d'un espai de criança

Última revisió 17-11-2023 11:32
17/11/2023

L’ajuntament vol impulsar i acompanyar les famílies amb infants de 0 a 3 anys obrint un espai familiar autogestionat. Enguany, i mentre no acabin les obres del Centre Cívic, tindrà lloc en una estança de l’escola bressol La Petjada.

Està previst que a la segona planta del Centre Cívic hi hagi un espai de psicomotricitat, adequat a diferents activitats de cos i moviment, que permetrà múltiples activitats, com l’espai de criança, classes de ioga, tai-txi, gimnàstica o balls en línia.

Què és un espai de criança?

Els espais familiars de criança municipal són un servei públic de suport, atenció i acompanyament a les famílies amb infants fins als 3 anys que es troben en diversos tipus d’equipaments de proximitat: escoles bressol, centres cívics...

El seu objectiu és generar un entorn educatiu i de criança idoni per cobrir les necessitats de vincle i trobada de la petita infància i les seves famílies. Les famílies són el nucli fonamental de l’educació dels infants, i perquè una família pugui desenvolupar la criança, ha de sentir-se segura i capacitada per fer-ho. Els espais familiars de la petita infància cobreixen aquesta necessitat.