Localitzades sis fuites d'aigua mitjançant tecnologia amb gas traçador

Última revisió 19-02-2024 08:38
19/02/2024

El passat dijous 15 de febrer es van realitzar diverses actuacions per a la localització de fuites en tres sectors del poble, l’existència de les quals se sospitava però no havia estat possible detectar-ne la situació exacta.

L’oportunitat d’utilitzar una tecnologia més precisa ha permès localitzar quatre fuites al sector de Ca l’Aranyó, una fuita a la carretera de Torrentbò, a l’altura dels números 20-24, i una fuita al carrer Llorenç Trias, prop de la carretera C-61.

La detecció s’ha realitzat mitjançant un mètode que consisteix en la introducció a les canonades d’una barreja de gas compost de nitrogen i hidrogen que actua com a gas traçador. L’hidrogen s’escapa per l’avaria i és detectat per un dispositiu amb alta sensibilitat.

La més important de les fuites localitzades és la situada a la carretera de Torrentbò, pel volum de les pèrdues, al voltant de tres metres cúbics cada hora, i perquè la seva reparació torna a afectar el subministrament de bona part del veïnat proper, pel fet de ser una xarxa primària.

S’ha iniciat la reparació el diumenge 18 de febrer. Per minimitzar el tall de subministrament, s’ha canviat de dipòsit l’abastament d’aigua de les zones de Panagall, Ca l’Aranyó, Amadeu Vives i Primer de Maig de manera que baixi la pressió, però mantenint un mínim de distribució d’aigua.

Els propers dies se seguirà amb la reparació de les fuites a la zona pròxima al pavelló de Can Zariquei i les localitzades a Ca l’Aranyó.

Aigües d’Arenys ja havia detectat i reparat fuites en aquestes zones, però les proves realitzades recentment feien evident que continuaven les pèrdues, de manera que s’ha procurat tenir accés a una tècnica més precisa, com la del gas traçador.