Obres de sanejament i millora del cementiri

Última revisió 02-11-2020 13:06
30/10/2020

Aprofitant l’arribada de la celebració de Tots Sants i l’oportunitat d’haver pogut destinar una part del pressupost per a obres d’adequació en el cementiri, s’han realitzat recentment dues actuacions per millorar-ne la imatge.

Per una banda, s’ha enjardinat una bona part de la zona més antiga, amb instal·lació de reg, heura i flors de temporada, i s’han començat a realitzar treballs d’enjardinament a la zona de la nova rampa que es va fer l’any 2019. Per altra altra banda, s’està pintant tot el cementiri: interior, mur d’entrada, numeració i elements del mobiliari urbà; s’han tapat les esquerdes més problemàtiques, s’han arrencat les enfiladisses que baixen dels sostres i, resumint, s’ha fet un bon repàs a tota la instal·lació; en aquesta fase encara s’hi està treballant i avança a bon ritme, però encara no està acabada.

El cementiri d’Arenys de Munt es troba en una zona elevada, amb molta humitat, i això no ajuda a la conservació de parets i sostres. Per aquest motiu es fa convenient fer-hi actuacions sovint. Els temporals Dana i Glòria van malmetre algunes teulades, que es van arranjar, i s’havien anant acumulant altres incidències.

Ara toca poder fer un seguiment de totes aquestes actuacions, realitzar un bon manteniment i estar pendents de tot allò que vagi sorgint.

Aquesta festivitat de Tots Sants obliga a ser una mica més curosos en temes d’aforament, de neteja i desinfecció; per aquest motiu, hi haurà durant uns dies personal de suport, que informarà de les mesures a tenir en compte, i que també podrà donar un cop de mà a l’interior.