Properes accions del programa "Canvi (d'acció) contra canvi (climàtic)"

Última revisió 08-03-2023 09:03
07/03/2023

Durant els mesos de gener i febrer s’ha dut a terme a les escoles, institut i establiments comercials d’Arenys de Munt el programa "Canvi (d'acció) contra canvi (climàtic)". Ara s’amplia a entitats i associacions del municipi i a la població en general.

Es proposen diverses accions. El dimarts 7 de març a les 19 h a Can Borrell es farà la xerrada "Preparem-nos pel canvi climàtic a Arenys de Munt", només oberta a entitats i associacions del municipi. El dissabte 11 de març a les 11 h a Can Borrell es farà la mateixa xerrada, però oberta a tothom. Es parlarà dels efectes del canvi climàtic al municipi, de com podem col·laborar per mitigar-los i, sobretot, què cal fer per adaptar-se a la nova situació des de les entitats i les associacions. No cal inscripció prèvia.

Per a qui no pugui assistir a la xerrada presencial, el dimarts 14 de març a les 19 h es farà una sessió virtual a través de Zoom. Cal inscripció prèvia al telèfon de l’OAV de l’Ajuntament (937937980) o escrivint un correu a mediambient@ademunt.cat.

El dissabte 18 de març 2023 es farà la sortida "Biodiversitat i canvi global: la resposta del bosc", oberta a tothom del municipi. Se sortirà a les 10 h des de l’aparcament Bellsolell. El recorregut serà de quatre quilòmetres i tindrà una durada de tres hores. Serà una sortida de camp per veure sobre el terreny els efectes del canvi climàtic en els boscos d’Arenys de Munt i valorar la seva capacitat de resiliència adaptativa: alzinars, pinedes, vinyes, paisatges i bona companyia.

Aquests actes estan organitzats per l’Ajuntament d’Arenys de Munt (regidories de Medi Ambient, Educació i Promoció Econòmica) amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona.