Seguretat i Mobilitat


Seguretat i Mobilitat. Qui som?

La principal funció de l'àrea de Seguretat i Mobilitat és la de facilitar la convivència ciutadana, promoure el respecte pels espais comunitaris i posar la Policia Local al servei dels ciutadans. Aquest objectiu general es concreta en molts de més concrets i en multitud d'actuacions.

La Policia Local

Escut Policia Local d'Arenys de MuntEl servei que presta la policia als veïns el podríem definir com a integral: informació, assistència en cas d'urgències de qualsevol tipus, ordenació del trànsit, gestió de cotxes abandonats, mediació en conflictes...

La policia també fa tasques d'inspecció per garantir la legalitat urbanística i mediambiental. Fa tasques de coordinació amb el cos de mossos d'esquadra, el cos de bombers i el de protecció civil.

Es realitzen campanyes de control de sorolls, d'educació vial i per millorar el civisme.

En el camp de l'atenció i ajuda als ciutadans, auxiliant en casos de malalties, fent intermediació en problemes veïnals o familiars, auxili a conductors com a conseqüència de les rierades, accidents, avaries...

En l'àmbit de la seguretat ciutadana, patrullant a peu o en els cotxes patrulla pel terme municipal, en serveis de vigilància i prevenció, intervenint en nombroses ocasions per problemes de molèsties o sorolls veïnals, baralles, comprovacions d'alarmes, serveis de vigilància a l'entrada i sortida dels centres escolars i d'auxili a jutges o tribunals, entre d'altres.

En el camp de la policia administrativa, col·laborant amb els diferents departaments de l'Ajuntament, pel compliment de les ordenances municipals (infraccions urbanístiques, de tinença d'animals, anomalies a la via pública, notificacions...).

En el camp de la seguretat viària es desenvolupen accions amb l'objectiu d'aconseguir més seguretat en aquest àmbit al nostre municipi i una millor redistribució dels llocs d'aparcament, juntament amb les campanyes que es realitzen de controls de soroll o campanyes informatives per avisar els conductors de vehicles mal estacionats, així com l'educació per a la mobilitat segura que els nostres monitors porten a terme als centres escolars.

La policia també és la responsable de l'ordenació del trànsit i la senyalització viària, tant vertical com horitzontal.

Responsable polític

Dades

Comissaria dels Mossos d'Esquadra

Adreça C/ Jaume Partagàs i Rabell, 3 08350 Arenys de Mar

Telèfon 937418900

Cap de la Policia Local: Javi Reina

Adreça Rambla Sant Martí, 19 08358 Arenys de Munt

Telèfon 937937547

Fax 937951239

Correu electrònic policia@ademunt.cat

Horari les 24 hores del dia