Voluntariat per la Llengua

Cartell Voluntariat per la LlenguaL’Ajuntament d’Arenys de Munt ha signat un conveni amb el Consorci per a la Normalització Lingüística per, des del Centre de Normalització Lingüística del Maresme, impulsar el programa Voluntariat per la Llengua.

Voluntariat per la Llengua (VxL) és un programa impulsat per la Direcció General de Política Lingüística (DGPL) de la Generalitat de Catalunya i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) a través dels 22 centres de normalització lingüística (CNL) repartits per tot Catalunya. Posa en contacte una persona que parla habitualment català amb una altra que en té coneixements bàsics i que vol parlar-lo. D’aquesta manera, es constitueixen parelles lingüístiques que es troben i parlen on volen (presencialment o virtual), quan volen i del que volen durant un mínim de 10 hores (una hora a la setmana). S’adreça només a persones majors d’edat.

El programa Voluntariat per la Llengua ha estat reconegut per la Comissió Europea (26 de setembre de 2005) com una de les 50 millors pràctiques d’aprenentatge d’una llengua que s’estan portant a terme a la Unió Europea. Ha esdevingut una eina de cohesió social que, més enllà de formar parelles lingüístiques perquè conversin en català una hora a la setmana, ofereix als participants la possibilitat de conèixer tant el territori com la cultura o la societat del país on viuen.

Aquest any el programa Voluntariat per la Llengua celebra el 15è aniversari amb una xifra important: haver assolit les 125.000 parelles constituïdes al llarg de tota la seva història.

Si necessiteu millorar el català que parleu o si teniu una hora a la setmana per ajudar algú a agafar fluïdesa i confiança a l’hora de parlar en català allà on el necessiti, podeu apuntar-vos al programa Voluntariat per la Llengua a l’Ajuntament d'Arenys de Munt (OAV), a Serveis Socials (edifici Sant Pau) o bé a la Biblioteca Antònia Torrent i Martori.

En aquest programa hi participen el Centre de Formació d'Adults Enric Camón, la Biblioteca Antònia Torrent i Martori, Benestar Social, la Biblioteca Antònia Torrent i Martori i la Regidoria d'Educació.

Data i hora de la darrera actualització d'aquest contingut: 07-07-2020 14:54